HomeActualitateAm pierdut Eurovision, rămânem cu Euroevazion!

Am pierdut Eurovision, rămânem cu Euroevazion!

Taman când savanții românii căutau posibilitatea de a rupe, în viitorul cât mai apropiat, gura târgului, proiectând femeia cu barbă de patriarh și voce de death-metal sau bărbatul cu cinci țâțe și șase octave, iaca se supără coana Ioropa pe noi și ne tăie macaroana. Suedezii s-au săturat să tot mai țină putorile de la TVR pe masă, casă și mocangeală, așa că i-au spus de la obraz: Euro pa și pusi!

Că n-o să ne mai trimitem artiștii să se facă de râs prin Europa cu melodii la mare modă prin anii 80 nu e problemă. Oricum, cântăreții noștri, cât ar fi fost de talentați, nu s-ar fi putut compara cu struțocămilele cu sex incert, cu monstruozitățile grohăitoare și ciudățeniile naturii adunate de prin toată Europa ”civilizată”. Eurovision a încetat de multă vreme să mai fie un concurs de cântat, la ultimele ediții el devenind un fel de bâlci ambulant de răcnit, râgâit și scos flăcări pe gură, cur și urechi pe scenă. Deci în privința asta, pagubă-n ciuperci, cum s-ar zice.

Dar nu mai e pagubă-n ciuperci, ci prin buzunarele românilor, dacă stăm să vedem ce-i cu datoriile de milioane de euro acumulate de TVR. Adică 19 de milioane de gorobeți plătesc ca fazanii, an de an, taxa pe audiovizual, adică TVR încasează zeci de milioane de euro din reclame și tot televiziunea publică e cu datorii? Fraților, dar ăștia fac alchimie pe invers? Noi băgăm aur în televiziunea lor, iar ei îl fac praf? Și asta nu de acum, ci de zeci de ani. Și nimeni nu-i trage la răspundere, iar acum, că ne-au scos suedezii pe tușă, singura reacție prin TVR pare să fie: ”Așa, și? Nu mai mergem la Eurovision. Mare lucru, nu mai vedem anul ăsta Suedia gratis, dar să fim noi sănătoși, că sigur mai pică vreo ocazie de mocangeală”.

Frumos ar fi acum, din partea tehnocratului Cioloș, să solicite un audit la TVR, să știm și noi cine a fxxxt banii și cu cine. Că poate toți bănișorii ăștia pe care statul ni i-a luat din buzunar ca să-i bage în gaura neagră a televiziunii publice au mers pentru acțiuni umanitare: directorași care nu mai aveau fonduri să-i cumpere amantei un apartamențel, mămici care-și angajaseră odraslele în TVR și voiau și ele să viziteze plozii țări străine, așa că umflau delegațiile, etc, etc.

E clar ca vaca și vizibil de pe Pluto că în TVR nu numai că s-a frecat țiparul pe bani mulți, dar s-au făcut măgării incredibile, pentru că nici dacă-i fi Chuck Norris n-ai putea toca atâta bănet într-un timp așa de scurt. Datoriile acumulate la suedezi, la creditori, la bugetul de stat, trebuie să se fi dus undeva. Guvernul, dacă ar fi guvern, nu o adunătură de birocrați frecători de mentă, ar trebui să ia măsuri dure, să intre până în prăsele în dedesubturile acestei afaceri murdare, cu iz de Euroevazion. Să găsească vinovații și să-i bage, tati, la pușcărie, măcar vreo câțiva ani. Nu de alta, dar talentații noștri manageri și oameni de televiziune au toate șansele să găsească, pe la Jilava sau Poarta Albă, băieți de băieți care arată și cântă mai bine și decât Conchita Wurst. Și pe urmă, să vedeți cum numai România o să câștige Eurovisionul!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare