HomeActualitateAm venit să colindăm, să ne denunțăm și să...

Am venit să colindăm, să ne denunțăm și să discriminăm!

Ho, ho, ho…e vremea colindelor, dragii moşului. Nicio sărbătoare nu are atât de multe versuri dedicate, în afară bineînţeles de aniversările dictatorilor, dar azi vreau să fiu bun și în spiritul multiculturalismului și toleranței, să taxez la sânge problemele discriminatorii din colindele noatre naționale.

De exemplu Moş Crăciun cu plete dalbe. Da, pare uşor ciudat să vezi o persoană în vârstă purtând plete. Probabil de aceea pe vremea lui Ceauşescu era Moş Gerilă. Tuns regulamentar, precum domnul Rădulescu Mitralieră sau alţi baroni cu antecedente securiste. Băi frate, deci de ce numai plete albe? Negre ce-au? Și eventual un pic crețe, ca prin posterele BLM? Și ce dacă e bătrân? S-a terminat vopseaua de păr la Petre Roman?

Apoi, ca și cum nu ar fi suficient că suntem agresați și discriminați din primul vers al colindului, aflăm că individul ăsta, care sigur pe sub țolul roșu mai e și tatuat cu vreun ”white power” or something, aduce daruri multe la fetiţe şi băieţi. I-auzi? Păi nu era mai ok dacă venea el cu răsplată la copii. În alte ţări cei mici sunt îndemnaţi să-şi găsească singuri sexualitatea. Poate sunt unii care nu vor să fie nici fetiţe, nici băieţi. E dreptul lor, nu? Plus că, după discriminarea asta din colindă, probabil Moşul va aduce daruri în funcţie de felul copilului. Păpuşi la fetiţe şi maşini la băieţi. Deşi, la maturitate, se schimbă complet preferinţele: fetiţele vor maşini iar băieţi nişte păpuşele, blonde eventual.

Pe lângă aspectul ăsta, pe care, sperăm, CNCDul nu îl va mai trece la nesfârșit cu vederea, uşor dubioasă mi se pare şi colinda cu ”am plecat să colindăm, Domn , domn, să-nălţăm, când boierii nu-s acasă”. Nu vi se pare că e o mărturisire de natură penală? Un autodenunț? De ce să colindaţi exact când boierii nu-s acasă? Şi de ce îi numiţi boieri? Că au o maşină şi o casă? Ăia sunt din pătura de mijloc a societăţii. Boierii sunt cei care au câte-o insulă Belina, câte-un judeţ Vrancea. Dar la ăia n-aţi colinda, că e permanent cineva acasă. BGS-ul, alarme.

Scuze, eram bun. Cum era mai departe? C-au plecat la vânătoare, să vâneze căprioare, corect, că e sezon până pe 15 februarie. Ce contează că unele sunt gestante şi mătrăşeşti fauna în dezvoltare? Sper că nu sunt capre negre, că atunci e braconaj, se vânează până pe 15 decembrie. În fine, căprioare n-au vânat , ci-au vânat un iepuraş, să facă din pielea lui veşmânt frumos domnului. Frumos, ce să spun. Colindă care promovează uciderea unui biet iepuraş. De Crăciun îi jupuim, şi de Paşte umplem facebook-ul cu ei. V-am zis că obiceiurile sunt ciudate rău.

Nu mai zic de celebrul: deschide uşa creştine, c-am venit şi noi la tine. Şi noi? Adică e clar că i-au mai văzut şi e alţii venind, că se duce vorba imediat: vezi că ăla e acasă, du-te la el la colidat. Şi uite aşa nu mai apuci nici să închizi uşa între colindători, e un du-te – vino, se face curent, sunt premise să răceşti şi, dacă mai dai şi de un colindător cu coronavirus, te-ai scos, creştine. Oricum nu poţi să-i primeşti pe toţi la covrigi şi la nuci multe, că doar nu ai depozit de supermarket acasă. La un moment dat trebuie să închizi uşa, şi atunci cei care ştiu că eşti acasă, o să te înjure și or să-ți mai spargă și geamurile…

Aşa, unde rămăsesem? A, la magia colindelor de sărbători. Ce frumos, ce atmosferă plină de bunătate. Sau nu…

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare