ANAFelion

Să mănânce și gura lor ceva, dacă tot nu le-au majorat salariile și în teritoriu, așa că, în structura centrală, inspectorii ANAF își vor petrece Revelionul alături de clienții cluburilor, barurilor și restaurantelor. Se vor masca în clienți de treabă și se vor infiltra printre sarmale, curcani și ciorba de potroace, pentru a verifica cum înregistrează localurile sumele încasate în noaptea dintre ani.

Cum operațiunea „Cristal”, cea în care s-au luat la purecat en-detail toate en-gros-urile, a fost un succes total, atât de total încât Guvernul Cioloș s-a hotărât să încerce să fure din Cutia Milei a Bisericii Ortodoxe Române, tot ce s-a câștigat acolo se va reloca în noua operațiune. Conform unui comunicat ANAF, inspectorii vor benchetui (pardon, verifica), la nivelul întregii țări „în intervalul 31 decembrie 2015 – 5 ianuarie 2016, localurile care organizeazã petreceri de Revelion. În cadrul acestei operațiuni se urmărește verificarea modului în care operatorii economici au înregistrat  sumele încasate pentru pachetele de revelion vândute, precum și încasările din seara de revelion care nu au fost prinse în pachetele respective”.

Adică vor cere o atenție, o măslină în plus de la amărâtul de ospătar să vadă dacă i se dă bon fiscal. Așa că, de la miezul nopții în sus, îi sfătuim pe chelneri să nu dea un pahar de apă fără bon fiscal. Să nu aveți surpriza ca în noaptea dintre ani să apară un domn cu doamna lui, ambii bine îmbrăcați de statul român, să vă întrebe câte măsline ați servit la sosul de pulpe de pește și dacă le-ați plătit pe toate. Să aveți bonul de casă și contractul la îndemână, să nu încasați amenda din prima zi a anului 2016. Și nu te scapă de toate astea nici măcar dacă ești rutean, că băieții și fetele de la Fisc sunt puși pe chefuială până trec toți anii noi.

Mai ales că foamea de bani lăsată în urmă de Guvernul Ponta este imensă. Și unde nu cresc salariile decât la stat, cresc amenzile la particular. Tocmai ce ne-a spus-o Anca Dragu, sinistresa tehnocratițată a Finanțelor, care ne-a dat exemplul statelor BRICS, ce cuprind Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, unde locuitorii cică „sunt săraci şi mulţi” şi „toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme“.

Păi, la guvernare de doi lei, știm și noi să facem ceva pe ea.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare