HomeActualitateAnimiştii din România, deranjaţi că BOR a intrat în...

Animiştii din România, deranjaţi că BOR a intrat în Constituţie şi ei nu!

Gâlceava stârnită între Biserica Ortodoxă din România şi Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, cu privire la cine să intre prima în Constituţie, a declanşat reacţii şi din partea altor grupări religioase. Grupări care consideră că nu-i cinstit ca în legea fundamentală să se facă trimitere doar la cultele creştine, fiindcă nu doar ele au contribuit la formarea poporului român.

Astfel, un domn îmbrăcat într-un cearşaf alb, care părea scăpat de la Obregia, dar care ne-a spus că, de fapt, ieşise din peştera unde domiciliază special pentru a ne vizita, a precizat: „Sunt Mânzu Viezure, adevăratul urmaş al lui Zamolxe, şi vreau să-mi exprim dezamăgirea, în numele tuturor preoţilor geto-daci, faţă de discriminarea comisă cu Constituţia asta.

Până acum nu ne-am plâns că preoţii ortodocşi iau şpagă la înmormântări, cununii, botezuri, ruperi de turtă şi tăieri de moţ, în vreme ce noi ardem morţii gratis şi nu acceptăm plata în lei sau valută, ci doar în litri de vin, la cursul zilei, dar deja partea cu recunoaşterea rolului Bisericii Ortodoxe ni se pare exagerată! Adică a contribuit BOR mai mult decât noi la formarea poporului român? Păi, dacă nu eram noi, să-l întărâtăm pe Decebal să se bată cu romanii, mai ieşea vreun popor român? Ieşea pe dracu’, Zamolxe, iartă-mă, ieşea un popor tot beţiv şi puturos, dar nelatinizat!”

Un personaj păros, pe care bodyguarzii blocului unde ne avem sediul au vrut, iniţial, să-l oprească la poartă, pe motiv că maimuţele nu au acces neînsoţite în clădire, a ţinut să precizeze că respinge total pretenţiile lui Daniel. „Mă numesc Spiridon Flămându şi sunt reprezentantul religiei animiste în România. Dacă este vreun cult religios care merită să fie înscris în Constituţie, acela nu este BOR, ci noi, gruparea animistă „Codrul, frate cu românul”.

Fără noi, nu mai exista poporul român! Cine i-a învăţat pe români să se mănânce între ei, nu noi? Cine i-a învăţat să se închine la micul cu muştar, la halba de bere, la găleata de plastic şi la alte obiecte aparent neînsufleţite? Şi numai imaginaţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă nu ne rugam noi spiritelor până acum: romanii ne-ar fi luat tot aurul de la Roşia Montană încă de acum două mii de ani, ungurii ne-ar fi tăiat pădurile încă de acum o mie de ani, ruşii ne-ar fi luat şi ei gazele de şist şi cine credeţi că mai rămânea aici, să mai formeze poporul român? S-ar fi format, nu zic nu, dar în Spania, Italia sau pe unde au mai plecat căpşunarii la muncă!”

În fine, şi reprezentantul confreriei „Amicii lui Jupiter”, care s-a prezentat Traianus Porcius Sulla, a avut cuvinte grele la adresa BOR: „Pe toţi zeii, Daniel ăsta chiar are cojones, de poate pretinde aşa ceva! Auzi la el, ce vulgus! Aş fi vrut să-l văd acum vreo două milenii, când l-ar fi băgat Nero la fiare, în arenă, dacă tot aşa de tare-n gură era cu creştinismul lui! Deşi, la ce dever are ăsta la arginţi, tare mi-e teamă că ne-ar fi furat toţi leii şi ne-ar fi transformat şi Coliseul în catedrală!”.

Exclusiv online

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare