HomeActualitateAșa da, tehnocrați: miniștrii lui Cioloș și-au donat concediile...

Așa da, tehnocrați: miniștrii lui Cioloș și-au donat concediile pe vara asta lui Iohannis!

La doar o zi de la remanierea guvernamentală, Dacian Cioloș lovește din nou birocrația din România: de parcă ar fi un roboțel tehnocrat de fabricație japoneză, nu mioritică, el refuză să ia pauză măcar o zi și le-a cerut astăzi și miniștrilor din cabinetul său să renunțe la concediile programate pentru vara asta. ”Mandatul acestui guvern e atât de scurt încât putem sta anul acesta fără concedii”, a declarat inimosul premier, pe care, de când și-a început guvernarea, nimeni nu-și amintește să-l fi văzut moțăind măcar cu ochii în tavan, ca Ponta la Cotroceni, darămite sforăind pe scaun, ca Mihalache.

Cum toți miniștrii, inclusiv cei proaspăt numiți, sunt la fel de devotați și de tehnocrați ca și Cioloș, se pare că  renunțarea la concedii nu va fi o problemă pentru ei. Oricum, majoritatea provin din mediul privat, unde, precum știu prea bine cei ce lucrează acolo, mai curând îl vezi pe Yeti decât să vezi o zi liberă. Mai mult decât atât, devotamentul și bunătatea acestor roboței cu chip uman pare să nu aibă margini. Auzind că președintele Iohannis e foarte tracasat, miniștrii cabinetului Cioloș ar fi decis, de comun acord, să-i ofere lui concediile lor pe vara asta. ”Noi oricum nu mai plecăm nicăieri, că avem multe lucruri de făcut, mai bine să plece el, că oricum nu face nimic”, ne-a declarat unul dintre miniștrii abia instalați în funcție.

Administrația prezidențială nu a oferit încă un răspuns la această superofertă, dar, cum știm cu toții cât e de politicos drăguțul nostru președinte, e absolut clar că nu va refuza, fiindcă nu-i frumos. ”Președintele a primit informarea din partea guvernului, a citit-o și se consideră informat. Acum, el urmărește cu atenție și preocupare ofertele last minute ale agențiilor de turism, fiindcă nu-i ușor lucru să-ți programezi încă vreo 20 de concedii, din partea miniștrilor, peste cele deja planificate”, au precizat surse bine informate de la agenția turistică numită, în onoarea președintelui, ”Paralelul 45”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare