HomeActualitateAsociaţiile morţilor din România cer scăderea cvorumului la referendum...

Asociaţiile morţilor din România cer scăderea cvorumului la referendum sub 30%!

Iniţierea de către coaliţia aflată la guvernare a unui proiect de modificare a Legii referendumului, proiect prin care preşedintele ar urma să fie demis prin votul a 25% din totalul alegătorilor de pe liste, a stârnit numeroase controverse. Unii văd în asta o încălcare gravă a regulilor democratice, întrucât măsura instituie dictatura minorităţii, în vreme ce alţii consideră că pragul e şi aşa mare, fiind de părere că pentru demiterea „matrozului chior şi curvar”, cum îl alintă ei pe preşedinte, ar trebui să fie suficient un singur vot: al lor.

Mai mult, unele ONG-uri au prins miros de modificări legislative şi spun că, dacă se adoptă, legea ar trebui să fie aplicată şi în alte situaţii, de pildă la alegerea sau demiterea şefilor de scară, la bloc, a şefilor de sală, la restaurante, şi a şefilor de gară, la CFR. Chiar şi divorţul ar putea fi acordat automat de instanţe dacă 30% din familia mirelui sau a miresei optează pentru această soluţie, fie şi în cazul în care mirii spun un „Nu!” răspicat: e suficient că spun alţii „Da” pentru ei.

Revenind la referendum, azi-dimineaţă ne-am pomenit la redacţie cu un fax bizar, primit peste noapte. La început am crezut că-i vreo farsă – faxul era semnat de nişte organizaţii de morţi – dar pe urmă ne-am dat seama că nu-i deloc aşa, ci că mesajul aparţine, într-adevăr, unor răposaţi cărora nu le e indiferent ce se petrece în România. Iată-l, pentru conformitate:

 

Bună ziua!

Suntem un grup de asociaţii independente de decedaţi, neafiliate politic nici la Rai, nici la Iad, şi vrem să vă supunem atenţiei, pentru o mai bună informare, opinia noastră faţă de modificarea Legii referendumului. Protestăm vehement faţă de pragul de 30% prezenţă, impus de guvern, care ni se pare extrem de mare. De altfel, guvernul nu este la prima măsură greşită în ceea ce ne priveşte.

Deja el ne-a lăsat să mai murim o dată, de foame, fiindcă n-a mărit pensiile şi salariile, cum a promis, iar rudele noastre, rămase în viaţă, nu ne mai aduc, săracele, şi copan la farfuria cu pomană, ci doar orezul simplu, şi ăla fără Vegeta, de n-are niciun gust, iar vinul vărsat pe care ni-l dau de pomană e atât de prost că ni s-a umflat ficatul de la el (acelora dintre noi care încă mai au ficat).

Şi acum, guvernul loveşte iar în noi, prin impunerea unui prag de prezenţă exagerat. După ce i-am făcut mari şi i-am adus la putere, aceşti guvernanţi ne dau cu piciorul. Când să mai mergem la vot dacă în duminica respectivă alergăm de colo-colo, pe la pomenile făcute de rude, să ne săturăm şi noi, că dintr-o singură masă aşa de frugală e clar că nu ne mai putem sătura?

Cum să mai votăm multiplu, în aceste condiţii, când atunci e o aglomeraţie în câmpul astral de nu mai ai unde arunca un buletin de vot între morţi? Iar prelungirea referendumului cu o zi, ca să se voteze şi sâmbăta, nu e o soluţie: dacă pică referendumul în Sâmbăta Morţilor, credeţi că se mai prezintă cineva dintre noi la vot, când ştie că viii tot mai primesc ceva, după scrutin, ori o fasolică, ori o ţuiculiţă, dar nouă nu ne întinde nimeni, peste urnă, măcar o folie cu colivă?

De aceea cerem guvernului să dea dovadă de responsabilitate şi de seriozitate în respectarea promisiunilor  făcute şi să modifice legea, pentru ca referendumul să treacă chiar şi dacă se prezintă la el măcar un cetăţean. Viu sau mort, nu contează, ştampila să fie aplicată corect! Noi, răposaţii în acte din toată România, ne-am săturat să fim mereu la cheremul viilor lipsiţi de simţ civic care, în ziua referendumului, în loc să se prezinte la urne, se prezintă la grătare şi nu se lasă până nu se-ntorc acasă morţi de beţi! Ruşine!

Semnează:

Organizaţia non-guvernamentală „Donează un carcalete pentru schelete”

Asociaţia „Nu vrem case, vrem parastase”

Federaţia „Morţii Fără Lumânare” (MFL)

Sindicatul Sinucişilor cu Forţa (SSF)

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare