Asociațiile pentru drepturile animalelor inițiază campania „Adoptă o căpușă”

de Spartakus , 23 mai 2012
Capusa

Drama prin care trece actorul Șerban Ionescu a relevat faptul că mușcăturile de căpușe nu sunt nici pe departe cazuri izolate. Din ce în ce mai multe cazuri ies la suprafață, iar din datele oficiale reiese că, din 2010 și până acum, peste 300 de oameni au fost mușcați și au dezvoltat boala Lyme.

Guvernul ia, în sfârșit, măsuri, premierul Ponta însuși cerându-i ministrului Sănătății un raport privitor la situația căpușelor din țară. Mai precis, se va efectua un recensământ menit să scoată la iveală numărul căpușelor, situația socială (câte locuiesc ilegal, câte primesc ajutor de la stat, deși sunt apte de muncă, câte au cazier ș.a.m.d.) și care e cea mai eficientă metodă de exterminare.

De cealaltă parte, asociațiile care militează pentru drepturile animalelor s-au sesizat și susțin că eutanasierea căpușelor este o măsură barbară care nu-și are locul într-o Românie europeană care se vrea civilizată. Astfel, pe lângă crearea de adăposturi speciale pentru căpușe, asociațiile au inițiat și campania „Adoptă o căpușă”, destinată iubitorilor de animale. Prin urmare, cei care vor să salveze o căpușă de la eutanasiere pot depune o cerere de adopție pe site-ul

„Am fost efectiv stupefiați de măsurile de eradicare a căpușelor pe care le pregătește Guvernul. Trebuie să înțelegeți. Toată lumea trebuie să înțeleagă că atacurile căpușelor nu sunt premeditate. Dacă înainte ținta lor preferată erau animalele, de când a venit criza acestea nu mai au, pur și simplu, ce să mănânce și atacă orice. Cu alte cuvinte, cauza principală a numărului foarte mare de oameni mușcați este sărăcia în care ne scăldăm. A cui e vina? A guvernanților. Săracele animale n-au nicio vină!–, a declarat pentru Academia Cațavencu un reprezentant al unei asociații pentru drepturile animalelor.

Deocamdată, Ministerul Sănătății a emis o avertizare Cod Roșu de căpușe și avertizează cetățenii să evite locurile prin care se aciuează căpușele (parcuri, păduri, RATB). De asemenea, sub nicio formă acestea nu trebuie băgate în seamă sau hrănite.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+