HomeActualitateAtunci și acum: Diferențe între 23 August-ul comunist și...

Atunci și acum: Diferențe între 23 August-ul comunist și 23 august-ul capitalist

Mulți dintre voi se întreabă cum era pe vremea aia, când erați voi mici și Ceauşescu mare. Iată în continuare, diferențele între Atunci, pe vremea comuniștilor, și Acum, în vremea noastră. Deci:
– Atunci, mamele noastre stăteau ore întregi la coadă, pentru un kil de banane, în frig și ploaie. Acum, fetele primesc câte banane vor, iar la final strigă după tine "O sută de lei ora! Și să plătești camera la hotel!"
– Atunci, magazinele erau goale. Nu exista carne. Toată lumea se bătea pentru un salam. Acum, în multe case există salam. Iar locatarii dau volumul la maxim, "ca să se-aude bine manelile."
– Atunci, Constantin Noica a primit 20 de ani de închisoare pentru că a scris cărți. Acum, Adrian Nastase iese din închisoare foarte repede, pentru că a scris cărți.
– Atunci, existau multe bancuri cu milițienii. Acum, există foarte,  foarte multe cu polițiști.
– Atunci, România era grânarul Europei. Grâul și porumbul aveau mare valoare. Acum, la mare valoare e Mazare. Edilul.
– Atunci, noi eram conduși de către Ceauşescu. Acum, Ceauşescu și-a schimbat doar numele.
– Atunci, nu existau televiziuni care să manipuleze românii. Acum, da, există Antena 3 sau B1 Tv.
– Atunci, la ușă bătea Securitatea și nu deschideam de frică. Acum, tot de frică nu deschidem, când vine cu factura la Lumină sau Gaz.
– Atunci, părinții își plângeau copiii luați de Securitate. Acum, părinții își plâng copiii plecați din țară, în Spania sau Italia, la muncă.
– Atunci, Ilie Nastase era pe primul loc mondial la tenis iar Nadia Comăneci era pe primul loc mondial la gimnastică. Acum, doar se ascultă 'Pe primul loc'. Interpret: Copilul de Aur. Vizualizări YouTube: câteva milioane. Trăiască cultura!
– Atunci, Mircea Badea era mic și… Acum, el e mare.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare