Auzind că Dumnezeu preferă lemnul, PF Daniel va cumpăra IKEA ca să-și mobileze Catedrala!

de Spartakus , 11 aprilie 2016
Auzind că Dumnezeu preferă lemnul, PF Daniel va cumpăra IKEA ca să-și mobileze Catedrala!

Până acum, în toată povestea cu cântec iscată de cântecul formației Taxi, am auzit voci din toate taberele, mai puțin vocea plăcută, baritonală, a PF Daniel. Din surse demne de încredere am aflat însă că Megafericirea Sa nu și-a exprimat până acum vreo opinie nu neapărat din smerenie creștinească, ci pentru că mai avea un rest de numărat de la ultima lucrare cu trafaletul sfințit. Și, precizează aceleași surse, în vreme ce număra banii, lui PF i-a venit o idee extraordinară – de aceea românilor, în general, nu le vin idei extraordinare, pentru că n-au ce număra. Pe concret, cum ar zice domnul Vanghelie, Ultrafericirea Sa s-a gândit dacă nu cumva artiștii ăia, așa atei și anticriști cum sunt ei, or avea dreptate cântând că Dumnezeu preferă lemnul. De aceea, ca să evite orice posibile situații penibile atunci când se va afla față în față cu Sfântul Petru, PF Daniel ar fi decis, se pare, să nu mai bage în catedrală mobilier de aur, bătut cu cristale Swarovski, ci mobilă simplă, din lemn, ca orice bugetar.

Date fiind dimensiunile Catedralei, PF Daniel nu a găsit niciun producător român de mobilă capabil să producă atâtea obiecte, așa că nu a avut încotro și a trebuit să apeleze la Ikea. Pentru că e totuși un mare patriot, n-a vrut să dea apă la moară blasfemiatorilor, să zică ăia ”Ia uite, bă, Pefeul cumpără mobilă de la IKEA”, Suprafericirea Sa a decis să scoată de pe CEC o parte din banii încasați pe ultimele acatiste și să cumpere cu totul IKEA! Ca să fie treaba oablă, el s-a gândit deja și la denumirea pe care magazinul o avea când va deveni creștin-ortodox și românesc: ”Cuvioasa Icheia”. De asemenea, tot din patriotism și pentru a nu li se mai luxa limba în gură românilor rostind denumiri precum ”Canapea Bjornevirr” sau ”Bibliotecă Runbrendatl”, toate produsele vor primi nume creștinești, gen ”Fotoliu Preasfințitul Șpăgarie” sau ”Masa Cuvioasa Marișica”.

”Noi nu ne prea pricepem la montat mobilă, mai ales că asta de la IKEA e foarte greu de pus, așa că apelăm la spiritul creștinesc al enoriașilor, să vină să ne ajute. E drept, catedrala e destul de mare și s-ar putea să nu ne ajungă toate exponatele de la IKEA, dar, dacă vom mai avea nevoie de niște scândurele, ceva, pentru cutiile milei, nu e o problemă, că îi rugăm pe politicieni să ne doneze puțin din limbile lor de lemn, că și noi facem atâtea pentru ei”, a precizat o sursă din cadrul BOR.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Neagu Mircea

  14 aprilie 2016 10:23

  Da , am vazut ieri , Rucsacuri , si de mai buna calitate , din panza groasa de Fasch , adica din fire groase de plastic , si am cam ramas gu gura cascata , ca am observat ca exista Rucsacuri si de mai buna calitate , iar eu ma chinuiesc ca un Sisif 2 luni de acum innainte sa cos cu Acul , un Rucsac , din panza de cort cu fire de plastic . De Paste 2016 , pentru mine este cam Saracie ! Tata e la Cimitir , Mama e la Cimitir , iar eu mananc mancare gatita , poate odata pe saptamana atunci cand am chef sa gatesc mancare de unul singur ! Pe Asta ai asteapta pe Oameni la Batranete , sa stie sa fie Bucatari Singuri in Casa la 80 de Ani , ca Nimeni nu are cine sa le mai Gateasca ! Singuratate , a se Odihni , si cand are Chef Omul in Varsta gateste de unul singur , iar cand nu are chef de gatit omul singur , la Batranete Mananca Hrana Rece , de la Alimentara ! Alta Solutie nu mai Exista ! pentru Batranii Singuri si Saraci , la Batranete , ca si in Cazul meu in Viitor , ca de Saracie , o sa am parte Sigur ! Inteligenta , Arta , Nu au Nici o Valoare la Noi ! Mancarea e Imprtant la Noi ! Inteligenta , Arta , Ziarele , nu le mai Citeste aproape Nici un Batran ! S-au dus Anii cand Oamenii Citeau Ziarele pe Strazi ! Astazi daca mai Citeste Careva Ziare pe Strada , este privit ca un om Ciudat , Anormal ! Si cat de mult se Shimba Mentalitatile in public , odata la 10 Ani ! Moda Vine , Moda Trece de a Fi , a Mentalitatilor in Public . Moda si Mentalitatile , parca au puncte Comune .Un om Sarac si Destept in Public , este Privit Ciudat si cu Dispret ! Dece nu se Imbraca si Elegant ? Sunt Privirile Tacute ale Oamenilor care i-mi dau Seama ce Gandesc Despre Mine in Gandurile lor ! Pai daca si Tata si Mama sunt Decedati ! Iar Greutatile de Viata de Trai Grele la Batranete , se vad mai devreme la Batranete , dar trebuie Curaj Adrelanina , de a se da jos din Pat Omul in Varsta de a fi Ambitios de a face Miscare , si parca Ziua este cam Altfel , implinita cu noi Imagini de Viata Personala a Zilei , si Incepem si Meditam la Imaginile Zilei si Imaginile ce ne trec prin Minte si ne Gandim ca Unele Imagini Frumoase de Viata se le Arhivam in Poze , Scrisuri , si poate asa la Batranete Ajungem si Fotografi si Scriitori , doar cu o Tableta ce are Acces la Internet , Oriunde , dar Internetul este Foarte Important in Zilele Noastre dar si pentru Viitor , in Univers ! Imagini , Amintiri , Comunicatii , Cine Stie ? Gandire care ma Depaseste ca Gandire cand Calatorim cu Gandul in Univers Departe Printre Stele , si cu alte Ganduri ce ne vin in Minte , Cine Stie ? Poate din Trecut , din Univers .

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  14 aprilie 2016 0:48

  vorba lui Vanghelie e cineva mai sus, care are grija de ei, are nevoie de ei, ASTIA INSEMNATI SA FIE PRINTRE NOI SA NE AMREASCA VIATA SI SUFLETUL, SA NE STRESEZE CU MOFTURILE SI CERINTELE LOR PREA NENATURALE,NORMALE. EI CEI DIN FATA SI NOI CEI DIN URMA.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  14 aprilie 2016 0:45

  IARA FACE PANA, ROATA AVIONULUI SE STINGE LUMINA SFINTA CIND SE INTOARCE DE LA JERUSALIM, AI CURGE MIRUL DIN REZERVOR, PREA PREFACUTULUI.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  14 aprilie 2016 0:42

  FARISEI SI CUVINTUL DOMNULUI , LI S-AR POTRIVI SUNETUL ARGINTILOR SI TALRILOR DE AUR IMBRACATI CU DIAMANTE.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  14 aprilie 2016 0:39

  LA ASTA CU TIGHIA DE MARGARITAR IN FRUNTE NU-I PLACE LEMNUL, PUTREZESTE PRE REPEDE, IL MANINCA VIERMI PREA REPEDE, IL IMBALSAMEAZA SI DUPA SECOLE O SA-I PUPE MOASELE FRAIERI SI PROSTI CARE VOR VENI PE LUME.

  raspunde comentariului
 • Neagu Mircea

  13 aprilie 2016 1:52

  Numai ca de o Luna de Zile eu Dorm pe Scanduri din Lemn de Brad Lacuite , si care tot mai miroase Lacul Incolor , si cu Salteaua langa mine , la Perete , am lasat Patul , si m-am apucat de cusut un Rucsac , si cred ca in 2 luni pana in Luna Iunie 2016 , am timp de cusut Rucsacul ! Doresc sa-i maresc Garantia Rucsacului , la minim 20 de Ani . Si este cam foarte mult de Lucru la Rucsac ! Cusutul de Mana la Rucsac , cu minim 10 Fire de Ata de plastic , la fiecare Cusatura de Ac , pentru intarirea Rezistentei Rucsacului , si mai sunt si altele de cusut la Rucsac , pentru o Rezistenta mai sigura si pe verticala al Rucsacului . Mai multe detalii , la alt Articol , despre Profesorul de Merceologie .

  raspunde comentariului
 • Penal este

  12 aprilie 2016 12:32

  Daniel prefera Dracnea iar lemnul merge la export.

  raspunde comentariului
 • NICU STOPEL

  12 aprilie 2016 9:26

  PARCARE TAXI ... httpstops-caleidoscop.blogspot.ro201604parcare-taxi-cu-smerenie.html

  raspunde comentariului
 • NICU STOPEL

  12 aprilie 2016 9:23

  PARCARE TAXI ... httpstops-caleidoscop.blogspot.ro201604parcare-taxi-cu-smerenie.html

  raspunde comentariului
 • avram

  11 aprilie 2016 19:53

  13706lei pă lună pentru PF conform OUG pentru mărirea salariilor bugetarilor? O rușine națională băăăh, păi ce PF-ul trăiește cu semințe? Ce dacă BOR preferă aurul, banii, limuzinele, cristalele, grandoarea, megalomania? Biserica adună toate astea spre a ferii pupătorii de moaște de ispita diavolului și le păstrează pentru a le oferi credincioșilor pă lumea ailaltă când le va fi bine la toți care crede. Înjosit de oferta salarială PF-ul renunță își donează salaru'? pentru construirea Turnului Credinței ce va fi cea mai mare și mai înalțată construcție dă pă pământ.

  raspunde comentariului
+