HomeActualitateBătaie pe locurile de cazare din penitenciare! Afacerile cu...

Bătaie pe locurile de cazare din penitenciare! Afacerile cu paturi se mută din căminele studențești în pușcării!

Mii de români au luat cu asalt închisorile din țară pentru a prinde unul dintre locurile de cazare puse la dispoziție de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

“Am văzut la televizor că statul cheltuie lunar 2500 de lei pentru  un deținut. Eu și soția câștigăm împreună 1900 de lei pe lună. Vine iarna, vor crește cheltuielile și nu ne permitem să rămânem la bloc. Prin urmare, am decis să ne luăm camere în penitenciare. Așa ne vom asigura mâncarea și căldura. În plus, noi nu am mai plecat în concediu de 15 de ani și nici în luna de miere nu am fost. Ce-i drept, vom sta în instituții diferite, însă ne vom gândi mereu unul la celălalt”, a declarat Dumitru Păgubosu, un instalator din Roman.

În ciuda deficitului de locuri declarat până în prezent, ANP a suplimentat cu aproximativ 3200 de paturi închisorile din țară. Chiar și așa, majoritatea  camerelor nu sunt distribuite în funcție de dosarele sociale și medicale pe care le-au depus cetățenii, ci în funcție de preferințele angajaților instituției.

“Eu am aranjat cu un gardian. I-am dat lubrifianți, uleiuri de masaj și țigări. Mi-a spus că o să fie drăguț cu mine. Așadar, mă aștept să primesc o cameră bună, a declarat Alex Fătălău, un tânăr din Călărași.

“Așa se întâmplă în fiecare an! După ce că nu mai e loc de celebrități, mai vin și ăia din provincie să ne ia paturile! Cel mai mult mă deranjează tinerii. Ei vin la închisoare, însă nu pun mâna la treaba, ci își fac poze tot timpul. Păi, eu când aveam 20 de ani, munceam cu ziua pe la deținuți, ca să pun ban pe ban, să-mi cumpăr cele necesare”, a intervenit Ovidiu Harță, un taximetrist din București.

“Un băiat din Jilava mi-a vândut patul lui. I-am dat întreaga pensie, însă a meritat. M-am asigurat pentru următorii zece ani”, a declarat Costel  Băftosu, un pensionar care a reușit să prindă loc la închisoare.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare