HomeActualitateBlack Lives Matters îl somează pe Sting să își...

Black Lives Matters îl somează pe Sting să își ceară scuze pentru un deceniu de brutalitate muzicală a formației The Police

Activiștii Black Lives Matters l-au somat public pe muzicianul britanic Sting (Gordon Sumner) să își ceară umil scuze pentru toate actele de brutalitate și suferințele cauzate, în perioada 1977 – 1984, dar și după, milioanelor de americani de culoare obligate să asculte hiturile din fruntea topurilor muzicale, aparținând formației The Police.

Marca tiranică a trupei The Police a adus, fără îndoială, o cantitate nejustificată de frustrare și nemulțumire printre americani, posturile de radio difuzând la nesfârșit, mai bine de un deceniu, hiturile formației, în timp ce unii artiști de culoare, precum Gloria Gaynor, Bobby McFerrin sau Prince, au fost ținuți întenționat în plan secund și cu greu li s-au recunoscut meritele”, se arată în comunicatul BLM. ”Mai multe decât, spun activiștii BLM, hituri ale formației The Police precum „Nu sta atât de aproape de mine” (Don’t Stand So Close to Me) au fost niște condamnabile precursoare timpurii al distanțării sociale demonice care ne este impusă azi în societatea americană, pentru a ne distruge unitatea, iar piese precum ”Every Breath You Take” au cauzat adesea efecte secundare îngrozitoare în rândul ascultătorilor, cum ar fi teama permanentă de a fi urmăriți, asculați și frica paralizantă de luminile roșii”.

Amuzat, artistul britanic Sting, vocalist și lider al The Police între 1977 și 1984, a avut o reacție ironică la adresa solicitării manifeste a Black Lives Matters.

La vremea respectivă, am crezut că pur și simplu ne descurcăm de minune cu muzica pe care alesesem să o facem. Abia acum, însă, văzând mesaje precum cele de la BLM, îmi dau seama cât de ai nabii am fost, și cât de bine se impregnau mesajele noastre la nivel social. Nu-mi pare rău aproape de nimic, cu o singură excepție. Clipurile alea pe care le filmam în uniforme de poliție, fără să ne dăm seama că, pentru o mulțime de americani, simpla vedere a unei insigne poate cauza migrene, coșmaruri și nopți nedormite”, a declarat Sting.

În paralel, chiar dacă formația și-a încetat activitatea de zeci de ani, la solicitarea BLM, Departamentul de Afaceri Interne al Uniunii Artiștilor și Producătorilor Muzicali din Statele Unite a anunțat că va investiga aprofundat activitatea ”The Police”, urmând să solicite muzicienilor să predea instrumentele, costumele de scenă, textele pieselor și înregistrările, pentru a fi distruse, în cazul în care se va constata că toate acestea au terorizat ani în șir populația americană.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare