Bogdan Diaconu, candidat PRU la Primăria Bucureşti: „Naționalismul e singura soluție pentru un București furat, distrus și murdărit de toate administrațiile de până acum!”

de Gabriel Tudor , 03 iunie 2016
Bogdan Diaconu, candidat PRU la Primăria Bucureşti: „Naționalismul e singura soluție pentru un București furat, distrus și murdărit de toate administrațiile de până acum!”

Este rău de gură, nu tace niciodată când are ceva de zis, nu prea îl sperie nici amenințările, nici amenzile, iar atitudinea lui tranșantă i-a adus mulți dușmani, nu doar în țară, ci și peste granițe. Într-o eră a corectitudinii politice, Bogan Diaconu vrea să spună lucrurilor pe nume fără să se ascundă după cireș și să facă din București un oraș demn de istoria lui și, mai ales, de întemeietorul lui, Vlad Țepeș - voievodul care se regăsește pe stema Partidului România Unită. Cu ce gânduri vine Diaconu în fața bucureștenilor v-o spune chiar el, ca de obicei, verde în față.

Niciun alt lider de partid din România nu mai candidează la Primăria Capitalei, ci și-a pus subalternii să candideze. Tu de ce ai ales să candidezi personal?

Pentru că noi suntem Partidul România Unită și facem politică altfel, iar liderul trebuie să fie un exemplu pentru toți ceilalți și să fie în fruntea bătăliei, nu să se ascundă după birou. Partidul România Unită este un partid de luptători pentru valorile românești, iar în confruntarea electorală mi s-a pare normal să îmi asum cel mai dificil rol, cel de candidat la Primăria Capitalei românilor, București, care a fost cetatea de scaun a lui Vlad Țepeș, blazonul formațiunii noastre.

Ce-i lipsește Bucureștiului pentru a fi o Capitală europeană? Sau, mă rog, ce-i prisosește?

Bucureștiului îi prisosesc spălătorii de parbrize și parcagii cu forța, clădirile ocupate abuziv și transformate în mormane de gunoaie și în focare de infecție, și tocmai de aceea vreau să scap Capitala românilor de aceste ”cadouri” nefericite. Cât despre lipsuri, Bucureștiului îi lipsește o administrație naționalistă, cum este cea propusă de Partidul România Unită, care să asigure ordinea și domnia legii în Capitală. Naționalismul este singura soluție pentru un București furat, distrus și murdărit vreme de 26 de ani de toate administrațiile și de toate partidele.

Programul tău electoral prevede interzicerea parăzilor ”Gay Pride” prin București, motiv pentru care ai fost și amendat, fiindcă îi discriminezi pe homosexualii. Întreb și eu, parafrazându-l pe Caragiale: și cu mândria lor nereperată cum rămâne?

„Mândria” lor poate fi exprimată în intimitate, dacă și-o doresc atât de mult, nu transformând Capitala românilor în Sodoma și Gomora. Străzile cetății lui Vlad Țepeș nu sunt studio cinematografic pentru filme porno și pentru exhibarea homosexualității. Pe drumurile pe care au defilat dorobanții români care ne-au adus Independența Statului Român și pe care au mărșăluit soldații eroi după atâtea războaie de apărare nu au ce căuta curcubeele amorezilor!

Cum o să arate Bucureștiul dacă vei fi ales primar? Să nu-mi spui că vopsești băncile din Cișmigiu în roșu, galben și albastru?

Bucureștiul va fi curat, ordonat și sigur așa cum numai noi, cei de la Partidul România Unită, suntem în stare! Va fi o Capitală civilizată a românilor, a tuturor românilor și numai a românilor, cum ar fi spus Nicolae Iorga, în care să poți ieși fără teamă pe străzi și în care să nu te agreseze cerșetorii și gunoaiele la tot pasul, în care traficul să fie normal, nu agasant, și în care viața de zi cu zi să intre în normalitate. Suntem naționaliști moderni și raționali, nu ne batem joc de culorile naționale vopsindu-le pe bănci. Locul tricolorului este pe drapel și în sufletele noastre, iar atașamentul față de națiune se dovedește prin fapte!

De care contracandidat la Primărie te temi cel mai mult?

Noi la Partidul România Unită nu ne temem decât de Dumnezeu și de judecata Lui.

Ești foarte activ în mediul online. Crezi că-i vei putea convinge astfel pe bucureștenii tineri și care de obicei nu merg la vot să te voteze?

Toți prietenii mei din online, și sunt aproape 200.000, vor ieși să voteze Partidul România Unită oriunde s-ar afla. Nu trebuie să-i conving să mă voteze, ei m-au convins să candidez și ei mă susțin în această bătălie pentru salvarea națiunii române! Desigur, am o mare responsabilitate în fața lor, dar mă consult cu ei în fiecare zi și primesc de la ei sfaturi, îndemnuri, încurajări, ba chiar și informații sensibile și teme de discuții și de legi! Prietenii mei din online sunt cei mai aprigi susținători, dar și cei mai atenți critici.

Consideri că mulți bucureștenii trebuie civilizați cu forța, dacă e nevoie, pentru că au dovedit, de mai bine de un sfert de veac, că nu se pot civiliza singuri?

În momentul în care vom crea condiții civilizate, nu am nicio îndoială că bucureștenii se vor bucura și vor saluta acest lucru. Cei la care vă referiți cred că fac parte dintr-o altă categorie. Cât despre cei care încalcă legile și care își bat joc de Capitala românilor vor înțelege că nu li se mai permite acest lucru și nu vor avea încotro. Partidul România Unită nu știe de glumă, suntem serioși și în ceea ce propunem, și în ceea ce aplicăm. Legea e una pentru toți!

Una dintre marile probleme cu care se confruntă zilnic bucureștenii o constituie traficul infernal. Ce soluție ai? Interzici circulația mașinilor roșii, albe și verzi sau ale celor cu numere străine?

Partidul România Unită va rezolva această problemă încurajând transportul public în comun, nu prin interdicții. Vrem transport public gratuit pentru toți cetățenii, plus modernizarea și creșterea frecvenței pe traseele RATB, în așa fel încât tot mai mulți bucureșteni să prefere folosirea RATB. În plus, vom face minim 6.000 de locuri de parcare în cel mai scurt timp, cu un sistem modern de SMS parking, în așa fel încât arterele de circulație să nu mai fie blocate de mașinile care nu au loc de parcare. O să taxăm marii generatori de trafic (supermarket-uri, mall-uri, bănci, multinaționale etc), o să reglăm funcționarea semafoarelor care au devenit dușmanii șoferilor pentru că acestea își schimbă culorile de-a-ndoaselea, și o să implementăm un sistem coerent de circulație în toată Capitala, pentru că ce avem acum este un haos fără logică în care fiecare este obligat să se descurce cum poate.

Siguranța cetățeanului este o altă problemă spinoasă, în ultimii ani. Cum vei garanta această siguranță la București? O să patruleze Patrula lui Țepeș non-stop pe străzi sau cum?

Întărim forțele Poliției Locale și le punem la treabă, inclusiv în ceea ce privește paza școlilor și grădinițelor. Poliția trebuie să intervină la cel mai mic semn de tulburare a ordinii publice, iar noi luăm ordinea foarte în serios. Vrem să-i ”discriminăm” pe toți cei care îi deranjează pe cetățenii normali: cerșetori, parcagii, interlopi, că așa am înțeles că se cheamă acum când vrei să asiguri siguranța românilor, că îi „discriminezi” pe infractori. Partidul România Unită e pregătit să își asume ”discriminarea” tuturor celor care nu respectă normalitatea, ordinea publică și traiul liniștit al românilor și să-i punem la punct pe toți cei care se cred în Vestul Sălbatic sau la șatră.

Cu siguranță cunoști incidentele petrecute în ultima vreme pe tramvaiul 41, cu maneliști, concerte live sub nasul călătorilor și bătăi ca-n Vestul Sălbatic. Ca primar, cum vei preîntâmpina astfel de incidente? Bagi Poliție în tramvaie și autobuze sau îi pui pe țigani să meargă pe jos, să facă piciorul frumos?

În momentul în care vom face transportul RATB gratuit pentru toată lumea, o condiție esențială este să asigurăm condiții civilizate în mijloacele de transport. Vom avea Poliție locală care va verifica felul în care se desfășoară transportul și care îi vor amenda și da jos pe toți recalcitranții care îi deranjează pe ceilalți călători. Să nu creadă nimeni că transport gratuit înseamnă că toți cerșetorii și bătăușii își vor face veacul în mașinile RATB. Dimpotrivă. Transportul public e pentru cetățenii civilizați!

În programul Partidului România Unită se pledează pentru naționalizare. Dacă vei ajunge Primar General vei naționaliza RADET, RATB și alte regii autonome, veritabile găuri negre la buget?

Regiile autonome trebuie să rămână în proprietate publică, dar, în egală măsură, acestea trebuie scăpate de paraziții care fură banul public. Modernizarea lor poate avea loc și dacă nu le cedăm unor multinaționale. Avem exemplul Apa Nova: s-a privatizat și se fură acolo mai dihai ca la stat. Nu privatizarea este soluția, ci naționalismul: bunuri publice ținute din scurt, verificate, administrate profesionist, curățate de politruci și șmecherași și puse în valoare pentru români și în folosul lor.

Ai fost declarat persona non-grata în Ungaria. Le-a fost frică ungurilor că vii peste ei și pui iar opinca pe Parlamentul din Budapesta?

De ce le este frică tot nu scapă... Partidul România Unită este singura formațiune naționalistă din România și singurul partid care se opune expansionismului lui Viktor Orban, care, dacă nu am fi noi, ar zburda prin țara noastră netaxat de nimeni. Așa încât nu mă miră gestul premierului de la Budapesta. Ce nu a înțeles el este că pe mine nu mă interesează Ungaria, să și-o țină, ci România. Pe aici nu se trece. Iar din toamnă, când prezența Partidului România Unită în Parlamentul României va fi consistentă, voi putea adopta toate legile anti-extremism maghiar pe care le-am depus în circuitul legislativ, dar care au fost respinse de o clasă politică trădătoare, complice cu UDMR. Din momentul în care grupul parlamentar al PRU va trece prin Parlament legile de protejare a suveranității României, nu veți mai vedea la noi în țară niciun oficial maghiar venind să ne dea lecții despre autonomie, nu veți mai întâlni steaguri separatiste sau simboluri ale Ungariei Mari pe teritoriul românesc. Ei să stea la ei acasă, după gardul pe care și l-au făcut. Iar cine vrea autonomie e liber să fie autonom în Ungaria. Numai pe Marko Attila îl vrem înapoi ca să fie judecat pentru retrocedările ilegale…

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

  • Constantin BOENGIU

    04 iunie 2016 10:54

    Un nou "Vadim Tudor", fabricat in laboratoarele PSD pentru a rupe din electoratul adversarilor PSD. De fapt, pana in octombrie 2014, a fost deputat PSD. A fost trimit afara cu misiunea de a recuperA electoratul PRM, care dupa alegeri vor fi preluati "la bucata" sau "engros" de catre PSD, la fel ca in 2000, PRM sau in 2012, PPDD.

    raspunde comentariului
+