HomeActualitateBOR ameninţă cu închiderea bisericilor, dacă guvernul nu ieftineşte...

BOR ameninţă cu închiderea bisericilor, dacă guvernul nu ieftineşte lumânările!

Impulsionaţi de exemplul magnatului Ioan Niculae, care a oprit activitatea la toate combinatele sale, lăsând mii de oameni să facă foamea, pentru că guvernul nu i-a mai dat gaze la preţuri mici, înalţii prelaţi ai BOR ameninţă cu o măsură similară. Ei nu vor însă gaze mai ieftine, pentru că, fiind post, zilele astea au suficiente, ci ridicarea taxei pe lumânări.

„Înţelegem că guvernul a pus taxă pe stâlp, pe cruce, pe urnă, pe ce-a mai vrut el, dar ce-a avut, domnule, cu lumânările? De unde să aibă bietul credincios, când vine el să dea acatist ca să se aleagă praful de ăia care ne conduc, bani să pomenească tot guvernul? N-apucă să-i blesteme decât pe câţiva miniştri, restul rămân nepedepsiţi”, a precizat un prelat. Ca atare, Patriarhia ameninţă guvernul că, dacă nu elimină urgent orice taxă care ar putea văduvi Biserica de bănuţii preţioşi pentru construirea Catedralei Neamului, va închide toate bisericile, pe o perioadă nedeterminată.

Surse din cadrul cabinetului s-au declarat îngrijorate de o asemenea posibilitate: „Pentru noi, nu e o problemă că nu se vor mai face căsătorii şi botezuri, dar dacă nu se mai fac nici slujbe de înmormântare e nasol: o grămadă de votanţi nu vor mai avea prilejul să-şi exprime votul pentru PSD. Ca să nu mai vorbim de faptul că babele, care erau instruite la biserică de parohii locali pe cine e bine să voteze – adică pe noi – vor rămâne acum fără îndrumător spiritual şi cine ştie pe cine dracu’, Doamne iartă-mă, pun ştampila?”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare