HomeActualitateBostan ai, minte ce-ți mai trebuie?

Bostan ai, minte ce-ți mai trebuie?

Precum cu siguranță ați observat, în România se petrec, și nu de ieri, de azi, două fenomene: în primul rând, cum ridică vreunul capul să iasă din mulțime, să se remarce, vine restul gloatei și-l trage la fund. În al doilea, degeaba ai, într-o afacere, într-o instituție, într-o asociație, niște membri de toată isprava, că sigur se vor găsi alți membri care să distrugă rapid munca ălorlalți, de parcă pentru asta ar fi plătiți.

Bunăoară, uitați-vă la guvernul Cioloș: n-apucă doamna de la Justiție, doamna Prună, să se ia la trântă cu infractorii, că Tobă, domnul de la Interne, vrea să-l scoată basma curată pe infractorul Oprea; n-apucă domnul ministru de la Sănătate, Vlad Voiculescu, să scoată doctorii incompetenți și șpăgari din spitale, că vine domnul Curaj, de la Educație, și ni-i apără pe ”doctorii” făcuți pe șpagă; în fine, n-apucă ministrul Fondurilor Europene, domnul Ghinea, să măture pe jos cu duduia Birchall și domnișorul Ghiță, că vine domnul Bostan, de la Comunicații și spune niște tâmpenii cât ego-ul dânsului de mari, punându-și toată dăscălimea în cap: 1. că profesorii ar trebui să nu se mai vaite atâta că au salarii mici și, dacă nu le convine, să se care din sistem, fiindcă oricum mulți dintre ei habar n-au de ce papă banii statului; 2. că învățământul gratuit e o gogoriță comunistă.

De la un băiat de la țară, născut la Ruginești, în județul Vrancea, mă așteptam la mai mult bun simț. Căci Bostan ăsta nu-i vreun golănaș de Bucale, tare-n clanță și obraznic, care să te facă din vorbe, ca musiu Vanghelie, de pildă. E fiu de țăran și mă gândeam că tocmai de-aia e mai frumos educat. Dar ori a tras chiulul în primii șapte ani de-acasă, ori părinții l-au educat, însă el a priceput greu și a uitat repede, că nimic nu s-a lipit de el. Să susții că învățământul gratuit e invenție comunistă denotă că ești varză la istorie și te mai dai și țărănist pe deasupra! Nu știam că alde Cuza și Kogălniceanu, cei ce au introdus învățământul gratuit de masă, au fost comuniști.

Dacă e să ne luăm după ce spune domnul ministru, în țara asta ar trebui să mai meargă la școli înalte doar nepoții lu’ Becali, băiatu lu’ Frații Micula și aia mică a lu’ Băse, chit că toții ăștia nu adună la un loc o sută de neuroni funcționali. În rest, copiii geniali, dar săraci, ai căror părinți nu-și pot permite să dea suta de lei lunar la profesori, cum susține dl Bostan, ar trebui să rămână la sapă sau să plece să spele la cur babalâci prin Italia. La drept vorbind, pe undeva chiar îmi pare rău că ideea asta n-a fost implementată când era domnul Bostan mic: părinții lui erau oameni de la țară, nu cred că erau milionari în lei pe vremea lui Ceașcă, așa că onor ministrul n-ar fi apucat să facă, la banii lui puțini, nici clasa a patra. Poate că ar fi rămas și el la sapă, să ruginească pe la Ruginești, și nu mai debita tâmpenii acum la televizor. Am fi pierdut un ministru prost de gură, dar poate că am fi câștigat un țăran cooperator fruntaș. În schimb, statul l-a educat moca pe Bostan, ba i-a mai dat și șansa de a urma un curs de VIP-uri la celebra instituție de scos doctorași pe bandă a lui Gabriel Oprea, zisă ”academia plagiatorilor”. Păi vezi cum e omul nostru, domnu Bostan?

Aud acum că demnitarul și-ar fi cerut scuze. De fapt, nu și-a cerut scuze, a spus doar că a fost greșit înțeles. Păi, mă scuzi, domnule ministru, dar e cam degeaba. Fiindcă ăia care te-au înțeles greșit tot cu impresia asta o să rămână și degeaba te dai matale om de dreapta, că tocmai ai adus PSD-ului câteva zeci de mii de voturi în noiembrie. După tâmpenia făcută de Băsescu, când a tăiat toate salariile, în bloc, credeam că nimeni nu poate face vreun serviciu mai mare PSD-ului. Uite că m-am înșelat. Bostan tocmai l-a făcut. Așa că, dragii mei, dacă știți pe cineva prin guvern, vă rog eu mult, ziceți-i să-l facă atent pe domnul Cioloș să-l dea afară pe domnul Bostan. Nu doar să-l tragă de urechi, asta nu e suficient. Să-l dea afară, să-l demită. Nu de alta, dar, dacă se-apucă domnul Bostan să zică nasoale și de medici, și de ingineri, și de cine știe ce altă categorie socială, la toamnă iar câștigă PSD alegerile cu 70% și-o să ne conducă toți specialiștii în pepeni din Dăbuleni.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare