HomeActualitateBrexit să fie, că și nouă ne place să...

Brexit să fie, că și nouă ne place să votăm!

Ce aveți, frate, cu britanicii ăștia? Că sunt niște ignoranți cu drept de vot, că nu-i interesează sărăcia lucie ce o să-i pască, deh, că s-au aruncat peste urnele alea fără să le pese de viitorul Ioropii…

Vacs! Eu îi înțeleg perfect pe oamenii care nu se duc la vot. De mic copil eu când m-am născut, vorba celebrului cântec, mi-am dorit să votez. De fapt, cred că menirea mea a fost să dau cu ștampila pe buletinele de vot. E singurul lucru la care mă pricep foarte bine. Există legende, în propria-mi familie, cum că, atunci când m-am născut, pe cer a apărut un nor în formă de ștampilă. Mai mult, primul cuvânt pe care l-am rostit ar fi fost „tatov”. La tăierea moțului am ales banul, femeia și ștampila. De primele nu m-am lipit deloc bine, încă, dar partea cu ștampila s-a adeverit. Am așteptat cu emotie ziua când voi împlini 18 ani și nu pentru că voi avea o petrecere meseriașă, ci pentru că voi putea, în sfârșit, să votez. Mare mi-a fost nedumerirea atunci când am aflat că în anul acela nu se vota.

A urmat apoi o epocă de aur cu suspendare, generale, locale, prezidentiale, locale, suspendare, prezidentiale, generale, că nici eu nu mai știu ordinea sau ce-am votat. Bine, sincer să fiu, eu nici nu votez pentru ceva anume, mie îmi place procesul, mă face să mă simt important. De aceea pun ștampile pe unde apuc, pe tot buletinul, pe pereti, pe mâini etc.

De multe ori habar n-am cine candidează, căci nu prea mă interesează, mie să-mi spuneti când e ziua de vot. Importante sunt timbrele alea de pe spatele buletinului. Pe cele de pe buletinul vechi le-am dezlipit cu grijă și le-am lipit într-un glosar să-l arăt la nepoti.
De fiecare dată când mi se cere cartea de identitate o prezint cu curul. Al său, nu al meu. Să vadă, dom’le, toată lumea ce tare sunt eu că am fost la fiecare vot!

Apropo, cum a ieșit, frate, la inglezi? Iese sau rămâne?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare