Ca să-i ajute pe procurori, țăranii din Olt vor scrie pe cruci și numele pictorilor!

de Spartakus , 28 martie 2015
Ca să-i ajute pe procurori, țăranii din Olt vor scrie pe cruci și numele pictorilor!

La ora când citiți aceste rânduri, procurorii DNA au dezhumat, probabil, deja vreo două cimitire în Olt, în încercarea de a găsi restul colecției de artă a lui Darius Vâlcov, iar întreaga Europă e cu ochii pe noi. Confrații din Uniunea Europeană se întreabă, desigur, ce caută o țară unde senatorii corupți sunt dați cu mir, să scape de pușcărie și tablourile sunt îngropate în cavouri în Europa și de ce naiba n-a rămas ea acolo unde trebuia să stea, adică în Africa și în Evul Mediu?

Singurii care n-au fost șocați sunt chiar țăranii din Olt, obișnuiți cu asemenea descinderi. Ieri, ei s-au grăbit chiar să le dea o mână de ajutor procurorilor. ”Ne-a fost milă de ei, maică, băieți tineri și trebuia să sape prin glodul ăla din cimitir… Am pus și noi mâna pe lopată, să-i ajutăm, și am avut noroc. Eu am găsit vreo doi luchieni și un velasquez, iar nea Ilie Chiștoacă, de-o ține p-aia lu’ Majuru, din capu’ satului, a scos dintr-o altă groapă un kil de aur și doi vangogi”, ne-a declarat un țăran.

Procurorii au muncit, ieri, până la extenuare, iar surprizele nu au lipsit: ”Tocmai ce săpasem într-un mormânt recent, când răposata, o femeie la vreo o sută – o sută douăzeci de ani, așa, a deschis ochii pe noi și ne-a întrebat: ”Iarăși, maică? Păi n-am votatără deja? De câte ori ne mai scoateți la secție?”. Ne-am cerut scuze, politicos, și i-am explicat că noi nu suntem cu domnul Dragnea, dar, dacă tot a făcut mărturisiri, i-am spus că o să vină niște colegi de-ai noștri, să le ia declarații în cazul ăsta, deci să nu-și facă niciun program zilele astea”.

Ca să vină în ajutorul DNA, țăranii din Olt au declarat că, pe viitor, când își vor mai îngropa decedații, o să aibă grijă să treacă pe cruce și numele pictorilor care are tablouri acolo: ”Cu tot respectu’, ne-a precizat sursa noastră, da’ să știți că domnu’ Darius n-a procedat corect. A îngropat tablourile la grămadă, de nu mai știe săracii procurori unde să sape… Nu mai zic că le tulbură și odihna veșnică a morților și pe urmă ăia se fac moroi și vin să ne bântuie!

Așa că am vorbit și cu taica popa și cu dom primar, de-acum, când îngropăm pe cineva, trecem, domle, și pictorii pe cruce, să știe procurorii unde să sape. Păi să nu s-apuce, să sape după impresioniști și să dea peste expresioniști, foviști sau abstracți, cum s-a întâmplat acum. Ce-i țigănia asta, ne cade mâna dacă mai trecem pe cruce un nume? Singura problemă e că popa s-ar putea să ne ceară mai mulți bani pentru slujbă, c-o să pretindă că îngroapă doi, nu unu’!”.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Catalin

  29 martie 2015 10:21

  . Colectia de tablouri a lui Nastase am vazut-o, la fel colectia transpartinicului Valcov. Asteptam cu interes colectia lui Pontao expusa in cele 7 case ca Nastase Lenin in Polonia,Pontao la Tirana, Comunistul cu fata umana, Inabusirea Rascoalei din '89, Mineriadele Democratiei, Boschetarul din Paris, NonPlagiatorul acoperit, Baroniada alesilor, Cina de Taina de la Grivco, Inaltarea lui Che Pontao, Caderea Mentorului de la Cornu, Puciul din 2012 si Inscaunarea lui Cacarau, Martea neagra, Lupta cu Balaurul de la Nana, Caderea Varanului, SuperVotul din Diaspora, Fuga in Dubai, Tradarea Prostanacilor...etc,etc.

  raspunde comentariului
 • Nicoleta

  28 martie 2015 18:23

  as 100 percent of Romanians maturity exam. 80 percent are non-binding. 40 percent masters, and 20 percent of doctorates such as 600,000 Romanians in the UK only 13 Success is not supposed to be 50 percent, which represents 300,000. ???

  raspunde comentariului
 • Nicoleta

  28 martie 2015 18:14

  cum 100 la suta de romani au bacul , 80 la suta, au faculate 40 la suta mastere, si 20 la suta doctorate cum ca din 600.000 de romani in UK doar 13 sunt de suces nu trebuiau sa fie 50 la suta adica 300.000.???

  raspunde comentariului
 • Nicoleta

  28 martie 2015 18:12

  cum 100 la suta de romani au bacul , 80 la suta, au faculate 40 la suta mastere, si 20 doctorate cum ca din 600.000 de romani in UK doar 13 sunt de suces nu trebuiau sa fie 50 adica 300.000.???

  raspunde comentariului
 • Nicoleta

  28 martie 2015 18:09

  13 romani din 600.000 de romani din Uk , adica 0,0013 la suta, restu ce fac se prostituaza si fura nu au toti doctyorate plagiate si diplome pe banda rulanta a la academicianca de renume mondial si Ponta. Romani sunt exact cum ii descriu straini curve hoti analfabeti intr-un cuvant tigani. Cand o sa vedem strainii mai ales britanici la cersit furat prostituit la munca sa cerseasca in Romania? Raspunsul niciodata ei nu sunt tigggani dra romanii sunt? Fiecare sa stea la el acasa. Sunt atatea lucruri de facut in romania , de mutat borduri si incasat miliarde si alte hoti mioritice si massmedia intodeauna de romania ascunde si minimizeaza in Romania inca 30 de romani sunt analfabeti. Daca nu va convine in Romania faceti revolutie , daca nu va convine ce zic ce fac britanici carativa nu va mai duceti precum o curva bleaga si criticati in casa clientului , nu va convine afara cu voi din UE si UK la gunoi cu voi acolo unde va place sa strangeti gunoaie in tara si afara , romanii gunoieri si cersetori Europei.

  raspunde comentariului
+