Ca să-l calmăm pe Erdogan, școlile turcești din România ar putea fi înlocuite cu moschei!

de Spartakus , 20 iulie 2016
Ca să-l calmăm pe Erdogan, școlile turcești din România ar putea fi înlocuite cu moschei!

Epurările masive declanșate de regimul Erdogan în Turcia par să afecteze și țara noastră. Nu neapărat pe turiștii care mergeau an de an în Antalya să facă mațul gros cu musacale și baclavale, ci chiar și pe olimpicii români care învață la școlile turcești din România. Erdogan a acuzat aceste școli că ar reprezenta focare de propagandă ale clericului Fethullah Gullen, principalul lui adversar, și a cerut României închiderea lor.

”În aceste școli, unde este adevărat că învață unii dintre cei mai talentați tineri informaticieni români, au fost însă descoperite numeroase materiale de propagandă gullenistă. Au fost găsite lucrările numiților Pitagora, Thales din Milet și Euclid, invidizi cunoscuți pentru pozițiile lor anti-otomate și care au pledat în repetate rânduri în favoarea cercului și a triunghiului, fără să facă o teoremă măcar și pentru semilună. De asemenea, am remarcat că aici nu se predă gândirea novatoare a președintelui Erdogan, căci n-am văzut nicio problemă de matematică modernă aplicată, cu următorul enunț: dacă au fost 52.535 de arestați și în capul fiecărui arestat se vor trage 3 gloanțe, ca să fim siguri că moare, câte lire turcești va cheltui statul în total pe gloanțe?”, au precizat oficiali de la Ankara.

Deși guvernul român nu a fost la fel de speriat ca guvernul american de amenințările lui Erdogan, s-au găsit destule cozi de topor care să ceară și ele desființarea imediată a școlilor gulleniste de la noi. Mai mult, un cunoscut fost demnitar – nu-i dăm numele, fiindcă acum nu mai are nicio demnitate -, ar fi propus ca școlile să nu fie demolate, ci transformate în moschei: ”Când eram eu mare și tare oricum am vrut să-i fac domnului Erdogan moschee, dar nu m-au lăsat dușmanii ortodoxiei și vânduții iohanisto-băsiști. Acum am putea transforma cele zece școli în moschei. Le mai punem un minaret, băgăm Coranul în programa de bac și am rezolvat: în loc să avem elevi olimpici, care pe urmă să plece în Occident și să se vândă pe un pumn de dolari, vom avea niște dreptcredincioși musulmani, pe care domnul Erdogan să se poată baza, la următoarea lovitură de stat. Mă simt extrem de îndatorat domnului Erdogan, la câte a făcut pentru mine ar trebui chiar să-i cad în genunchi, dar, sincer să fiu, în ultima vreme mă cam dor genunchii”, a precizat fostul demnitar.

Loading...

Comentarii

 • Sfatulescu

  03 august 2016 12:08

  va rog sa verificati ce s-a reabilitat cu sprijinul primarului ontanu, in zona Atelierele RATB -fosta fabrica APACA 2.este sau nu legal ? avem sau nu nevoie de un Centru de Rugaciuni Musulman cu o capacitate de cca 400 de locuri ?dece atata loc pt musulmani cand la moscheia Carol 1, nu vine nimeni ?

  raspunde comentariului
 • olguta

  20 iulie 2016 22:39

  Care genunchi il doare?cel operat sau cel sanatos ?

  raspunde comentariului
+