Cadou de 1 Iunie pentru Cătălin Voicu: 5 ani de bulău

de Mihai Cernea , 01 iunie 2012
Voicu

Ca să nu se mai spună că de Ziua Copilului doar cei mici sunt în centrul atenției, și Cătălin Voicu a primit azi un cadou pe care sigur îl va ține minte toată viața lui. Mai exact, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție i-au pregătit un sejur all-inclusive de cinci ani la bulău, probabil ca să se poată bucura, și el, din nou, de jocurile copilăriei.

Adevărul este că nu ne putem imagine o soartă mai bună pentru domnul senator: ce poate fi mai plăcut decât o partidă de lapte gros în pielea goală cu ceilalți deținuți? Din fericire pentru Voicu, din cei cinci pe care îi va avea de executat se vor scădea cele 480 de zile de pârnaie pe care le-a făcut pe vremea când era în arest preventiv, ca nu cumva să se spună că magistrații nu sunt miloși. Odată cu Voicu, Marius Locic a primit, și el, patru ani de mititica pentru cumpărare și trafic de influență. Le urăm celor doi o ședere cât mai plăcută și la cât mai multe astfel de vacanțe.

Totuși, chiar și cea mai mică victorie în justiția românească trebui să aibă un gust amar, ca nu cumva să ne imaginăm că magistrații noștri au început, brusc, să-și facă treaba. De exemplu, Costel Cășuneanu, și el implicat în afacerea asta puturoasă, a primit patru ani de închisoare, pe care însă îi va executa peste șapte ani, probabil pentru că nu o mai fi loc în închisori din cauza celor condamnați la zece ani pentru că au îndrăznit să fure o pâine când mureau de foame. Mai mult, toată chestia asta a început să arate a praf în ochi după ce fostul judecător de la ÎCCJ Florin Costiniu a luat trei ani cu suspendare, că doar nu se face ca băieții deștepți din justiție să-și facă rău între ei. Ce naiba, trebuie și magistrații să respecte regula de aur: ce ție nu-ți place altuia nu-i face, că s-ar putea să-ți vină rându’ și ție – Cătălin Voicu și Costiniu n-or fi singurul caz de iubire fără prezervative între politică și justiție de la noi.

Mai rău, deși e vorba de Înalta Curte, decizia a fost luată de un complet de trei judecători și poate fi contestată la completul de cinci judecători din curtea supremă românească. În ritmul ăsta, singura instanță care-l va condamna definitiv pe Voicu și compania va fi Dumnezeu la Judecata de Apoi!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+