Când va introduce guvernul Ponta Programul ”Prima Arestare”?

de Victor Eugen Lungu , 12 mai 2015
Când va introduce guvernul Ponta Programul ”Prima Arestare”?

Cu o majoritate demnă de invidiat, senatorii României s-au grăbit să modifice art. 202 alin. 1 Codul Penal, înlocuind ca temei pentru arestarea preventivă sintagma “suspiciuni rezonabile” cu “probe temeinice”. Am observat că, în graba lor de a-și scăpa sensibilele piei de răceala cătușelor, acești senatori ai României au uitat să modifice și Art. 223 CPP, în care, chiar și la o citire pe diagonală, am identificat de două ori folosirea odioasei exprimări “suspiciuni rezonabile” în legătură cu temeiul arestării preventive.

Motiv pentru care le-am sugera politicienilor să ia legătura cu Premierul Victor Ponta, care tocmai ce i-a lăudat pentru voința lor copleșitor majoritară și să-i ceară să promoveze, prin OUG, Programul Prima Arestare. Prin acesta, cei de la SRI să fie obligați să introducă un soft la telefonia mobilă prin care să avertizeze, exact ca la oricare alt serviciu prin telefonie, că “pentru o mai bună colaborare cu organele statului, această convorbire va fi înregistrată, continuarea acesteia constituind acceptul dumneavoastră pentru înregistrare”.

După care: “pentru discuții despre șpagă și mită, apăsați tasta 1; pentru discuții despre angajări în slujba statului prin trafic de influență, apăsați tasta 2 (a, doamna senator Cordoș, domnul cu care doriți să conversați nu este momentan disponibil, a apăsat ieri tasta 1); pentru discuția un un judecător favorabil, apăsați tasta 3; pentru un procuror favorabil, tasta 4; pentru a fi preluat de urgență de un echipaj de specialitate de-al nostru în vederea unui denunț penal, tasta 5; pentru loc de cazare în locațiile instituției noastre, așteptați sirena Poliției” șamd.

Firește, pentru privilegiații sistemului, softul va fi obligatoriu echipat cu posibilitate de bruiere a înregistrării de genul: “pentru a bruia înregistrarea discuției, trageți des apa la WC, vorbiți în lift, sau dați muzica mai tare”.

Este evident, cea mai bună metodă de bruiere este vorbitul în gând, dar, cine suntem noi să intervenim în calea dorinței firești de șpagă și trafic de influență a politicienilor? Am sugerat, n-am achiziționat softul… (sperăm că Sebi Ghiță e pe recepție)

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • un roman mai prost

  12 mai 2015 22:56

  Prima arestare,pe lista Troycai , cinD vin la BUC, O sa le prezinte romanii pe masa, cum se fac reduceruile de la bugetul de stat. Iar la seara de dineu oficial colectia lui colectia de tablouri ,bunuri,averi confiscate. Si scrisoarea cu conturile si offshorurile din tari indepartate ale lumi globaliste. CIND INCEPEM SA CEREM SI NOPI INAPOI, SI CU DOBINDA.

  raspunde comentariului
 • terente

  12 mai 2015 15:06

  Se pare că Monta va trebui să dea și o amnisite sexualăEVZ-Costel Turlea, consilier local PSD din comuna doljeană Mîrșani, susține că edilul îl obliga să-l masturbeze câte 15 minute, în biroul Primăriei. Cum o făcea? Era parșiv. Mă ademenea în biroul său, spunând că are de lucru. Închidea ușa, se dezbrăca la pantaloni și îmi arăta moșorul lui. Hai la deal, mă, îmi spunea el! Eu rușinos, că suntem amândoi născuți în 1948. Eu doar cu două degete îi atingeam moșorul. El, spunea Saltă-te, mă, la deal! Ia-o cu toată mâna! Mă chinuiam 15 minute, își povestește chinul consilierul local din Mîrșani.

  raspunde comentariului
+