HomeActualitateCariere la extern: azi, vânzătoarea de Vuittoane

Cariere la extern: azi, vânzătoarea de Vuittoane

Am o plăcere ușor perversă, când vine vorba de prietenii mei care bat cocalurile Europei: le cer întotdeauna să îmi aducă, de pe unde ajung, ziare. Câte unul din fiecare localitate mai răsărită, sau măcar din fiecare ţară. Unii vin cu reviste de scandal, alţii cu publicaţii culturale pentru a-şi accentua fiecare dintre ei calităţile presupuse a-i reprezenta. Cel mai mult îmi plac furnizorii care, din indiferenţă, comoditate sau lipsă de inspiraţie le aduc pe cele traduse în română printr-un Click! sau Libertatea pe vechi, variantele occidentale si cu ştaif, desigur. Astea-s cele mai interesante şi mai definitorii pentru ţara respectivă.

Bunăoară, am aflat dintr-un ziar cu nume greu de reprodus, ediţie germanoidă, de Strasbourg, cerinţele pentru a ocupa un post de vânzătoare într-un magazin Louis Vuitton. Cum şansele celor mai multe dintre muritoarele românce de a-şi achiziţiona un produs de la faimosul brand de lux, fără a-şi amaneta pentru asta maşina sau conştiinţa, sunt nule, cea mai mare probabilitate de a trece pragul magazinului cu pricina pentru altceva decât de a căsca ochii şi gura în van ar fi să ne aşezăm pe partea cealaltă a tejghelei.

Anunţul dictează pompos că e vorba despre şansa unei cariere unice trebuind privită ca pe o minunată călătorie, adică programul e lung şi salariul mic. Mediul de lucru e multicultural, deci e nevoie să îţi baţi capul cu o grămadă de snoabe şi parvenite venite din toate colţurile lumii. Diploma de Bac şi doi ani experienţă în vânzări – să se asigure angajatorul că o n-o să-i spui cucoanei cât de bine îi şade cu jenţile ălea în schinare, ci că îi completează minunat profilul gotic, de nordică grasă, spălăcită, cu nasul mare şi ochii bulbucaţi. Cunoaşterea limbii engleze este obligatorie, iar germana constituie un avantaj, fiind ei astfel siguri că poţi pupa o grămadă de funduri multiculturale, în limbi de largă circulaţie. Dacă vi se pare că vă potriviţi profilului, sunteţi rugate să trimiteti CV-ul pe adresa 5 Rue de la Mesange, 67000 Strasbourg.

Autrement, nu disperaţi ! Cu mult mai puţin de atât, dar cu cunoştinţele potrivite, vă puteţi oricând angaja la una dintre direcţiile autorităţilor româneşti, unde veţi câştiga atât cât să vă permiteţi o fugă până la Strasbourg, par exemple, şi de-a lungul procesului de şovăire în alegerea oricăreia dintre gentuţele alea odioase, puteţi chinui în linişte vânzătoarele conştiincioase.

Vorba noastră românească, dai 5.000 de euro, dar stai în faţă!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare