HomeActualitateCarnavalul mamaiot și avatarii faraonului Mazăre

Carnavalul mamaiot și avatarii faraonului Mazăre

Nu puteam să ratăm ultima ediţie din acest an a Carnavalului mamaiot şi pe edilul Mazăre în rolul lui Ramses al II-lea. Bătăliile, animalele şi fetele frumoase au fost cu prisosinţă. Nouă ne-au plăcut aşa de mult animalele, că nici n-am observat restul spectacolului, adică luptele între karatişti, aligatorii, cămilele şi şerpii. După reprezentaţie, primarul Ramses ne-a acordat un interviu, cu binecunoscuta-i amabilitate faţă de presă:

A.C.: Domnule Radu Ştefan Mazăre, de ce Ramses al II-lea? 

R.M.: Da' Ramses ce are, n-a fost de acord Băsescu??

A.C.: L-aţi interpretat pe Ramses pentru că nu-l place Băsescu?

R.M.: Nu, l-am jucat pentru că e idealul meu la primărie: a condus 66 de ani şi a organizat cele mai multe festivaluri Sed, 14. Vă asigur că recordul lui nu o să reziste cu mine în viaţă!

A.C.: Unii interpretează şi ei că aţi avea ceva tendinţe faraonice.

R.M.: Domnule, eu doar mă joc şi distrez lumea. Altul e cel care se crede faraon în ţara asta!

A.C.: Am observat şi noi la Ponta unele accese…

R.M.: Haha…glume de Academia Caţavencu! Cine vă mai citeşte, în afară de Băsescu?

A.C.: Probabil că Elena Udrea, e muza noastră de la o vreme! Toţi avem poza ei în baie, chiar şi cei însuraţi. N-aţi vrea să fie ea primul Preşedinte-femeie în România?

R.M.: Eu o vreau în următoarea mea punere în scenă, am nevoie de o Cleopatră credibilă. Dar să nu ceară cât Mihaela Rădulescu, sunt unele probleme cu bugetul local!

A.C.: Dacă dvs. aţi fost Ramses cel Mare, fiul Răducu a fost Ramses cel Mic?

R.M.: Dom'le, am şi recunoscut că-l invidiez puţin pe Ramses, a ţinut 200 de neveste şi concubine. Ăsta ar fi fost cel mai tare primar pentru Constanţa, nu cred că am să-i egalez performanţele. La câţi copii o fi avut, de unde să ştiu eu care Ramses cel Mic să fie Răducu? L-am făcut astrolog, poate citeşte în stele când îl vedem pe Băsescu mumificat!

A.C.: Păi e simplu, vă spunem noi: după alegeri! Nu ne-a promis Ponta aşa?

R.M.: A fost o vreme când şi eu credeam în promisiunile lui Ponta; dar, de când o tărăgănează cu Portul, m-am lămurit că minciuna nu e deformaţie, ci formaţie profesională la el!

A.C.: Ce ştiţi despre Ramses al II-lea?

R.M.: Exact ce v-am zis până acum, că nu-mi dau doctorate în istorie. Credeţi că spectatorii au ştiut şi atâta? Oamenii au venit pentru femeile frumoase!

A.C.: Noi ştim că s-a născut din oameni simpli, nu era de viţă regală. De prea mult stat la putere a ajuns să se creadă ieşit din Oul Divin. Vă sugerează ceva, prin analogie?

R.M.: Cum să nu, nu vedeţi ce tartor se crede Băsescu?! Noroc cu democraţia asta, că scăpam de el mai greu şi decât de Ceauşescu! Acuma ar vrea să se reîntrupeze în faraoana-candidat, dar nu o să ţină manevra. S-au prins lucrătorii de la piramide cum e cu oul lui divin! Din vin, poate…da' ăla e apă de gură pentru el!

A.C.: Aveţi o obsesie cu Băsescu, bănuiţi că şi el are una cu dvs.?

R.M.: Absolut, de ce credeţi că mă hăituiesc procurorii lui bolşevici? Am conturile blocate, noroc că am pus ceva deoparte prin Madagascar şi Brazilia. Pe Nicuşor, săracu', o să-l aducă Interpolul ca pe un animal!

A.C.: De când eraţi mai tânăr, mai sărac şi în opoziţie cu actualii tovarăşi politici s-a clasicizat asta cu "măi animalule!" Vă amintiţi?

R.M.: Sigur, e o legendă urbană că mie mi-a zis dl. Iliescu aşa. Era unul, Pârvu, care lucra la ziarul meu. Am spus şi atunci: bine i-a zis dl. Iliescu, eu l-aş fi şi plesnit, la cum huiduia!

A.C.: Aţi fost coleg cu Băsescu în PD, în 1996. Cum vă înţelegeaţi pe atunci?

R.M.: Domnule, eu am intrat la ei doar ca să scap de puşcăria în care voiau să mă bage oamenii lui Iliescu de atunci. Acum vor să mă bage acolo oamenii lui Băsescu de acum. După cum vedeţi, sunt liber, nevătămat şi înconjurat de gagici mişto. Chiar mi-a strigat unul adineauri: Măzăriche, să fii tare, cum a fost Ramses cel Mare! Aşa o să fiu – ca Ramses – dacă nu limitează mincinosul de Ponta mandatele primarilor! Vorba lui: v-am pupat, pa! Mă aşteaptă fetele să le arăt sufrageria cu debarcader, din şalupă! Oh, mă mai ia / Capul de la atâta soare! / Sunt a lu' Mamaia eu / Radu Ştefan Ramses cel Mare!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare