HomeActualitateCăutăm și în rahat să arătăm că-i nevinovat

Căutăm și în rahat să arătăm că-i nevinovat

Andrei Plăcintă, tânărul care în 2010 și-a ieșit din minți de supărare că-n loc de sare de baie fumase de la un Spice Shop sare iodată, și-a primit sentința: șase ani cu executare. Vă dați seama că la un asemenea deznodământ îi vine să-și bată prietena și să calce oameni cu mașina. Dar nu poate. Ce poate face e să se bazeze pe avocați că-l vor scoate de la răcoare pe diverse motive: a fost posedat, regimul de detenție nu-i priește ori că-l consideră babele din cartier „băiat bun”.

Avocații lui Andrei Plăcintă au încercat sute de variante pentru a demonstra că clientul lor a avut doar o scăpare de moment, el fiind, de fapt, un important pilon al societății generației viitoare. La primele înfățișări au adus carnetele de note, din clasa I, să arate că-i băiat de 8,50, adică promite. Judecătorii n-au fost înduplecați, dezamăgiți de un 6 la Geografie în clasa a III-a și-un 5 la Educație civică în clasa a VIII-a.

Apoi la bara martorilor au stat toate fostele prietene ale lui Plăcintă. De la prima până la ultima, au declarat, la unison, că ele au încheiat relația cu Andrei pentru că-i „prea bun pentru ele”. Ca mai apoi să vină și-o gașcă de prichindei să-l susțină cu mesajul „tu ești singurul care ne dai mingea și țigări!”. Judecătorii, de neînduplecat.

Așa că de data asta avocații recurg la un gest disperat. Vor scârma în ADN-ul plăcintos pentru a demonstra ce băiat de caracter calm e Andrei. Evident, în noaptea de 6 decembrie 2010 a avut o încălecare de cromozomi, fiind deocheat pe partea biologică. Asta va face lumină în cazul fiului senatorului Sorina Plăcintă, care și ea a avut un cârcel în ADN când a părăsit PDL-ul pentru PNL. Deci, e genetic.

Cu toate astea, e greu să faci justiție în România, când și procurorii, care, teoretic, sunt împotriva lui Andrei Plăcintă, au declarat că tânărul a fost nedreptățiți de justiție. E un cavalerism în tribunalele românești de-o să rămânem cu pușcăriile goale.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare