Cazul Hexi Pharma sau despre jurnalism cu lacrimi în ochi

de Mihai Enciu , 06 mai 2016
Cazul Hexi Pharma sau despre jurnalism cu lacrimi în ochi

Românica este zguduită de un scandal mai mare ca Republica Populară Chineză. Niște flăcăi și fete de la un ziar de sport rostogolesc în admirația unei țări întregi o poveste complicată cu niște capitaliști veroși care își fac suma vânzând către stat tone și hectolitri de soluții dezinfectante despre care se zice că ar fi apă sfințită. Guvernul pare picat în freză, Klaus dă sfaturi electorale populimii iar mass-media de trust își dă foc la păr și anunță apocalipsa din spitale.

Despre ministrul Achimaș Cadariu am exprimat un punct de vedere meșteșugăresc aici, în februarie, când scandalul care se derulează azi pe ecrane nu fusese încă definitivat în tenebrele statului de drept. La vremea când l-am încondeiat noi ca pe un ou de Paști, nea Achimaș era abia intrat în teren în chip de mare specialist transferat de la Mecca României, am numit aici metropola Cluj-Napoca. Acum, bietul de el, dă din colț în colț sub tirul maestrului Tolontan, care trage nemilos, dar în crăci!

În propoziție este vorba despre niște securiști…

care au încheiat în ultimii 3 ani vreo 9339 de contracte cu spitale din România în valoare de vreo 26 milioane de euro! Mă lași? 26 milioane de euro? Păi banii ăștia se fură într-o lună doar din rețete pentru medicamente ale companiilor care-i șpăguiesc pe medici. În fine. Să admitem că  pacientul român are risc crescut de îmbolnăvire pentru că muierea de serviciu spală pe jos cu dezinfectat diluat. Sau nu spală, că și asta e o variantă. Să zicem pentru că, deocamdată, avem doar dezvelirile lui Tolontan de pe eticheta produsului și foarte multă gargară. Neavând teste de laborator independent care să confirme eficiența produsului nu avem subiect. Avem doar o gargară amplificată de prostia incredibilă a lui Achimaș și reacția de cosaș odihnindu-se a lui Cioloș. Și mai avem ceva. Certitudinea că după acest, mega scandal umflat cu pompa de la bicicletă o să avem și o schimbare de furnizori la spitale. Adică securiștii de la Hexi Pharma vor fi schimbați cu alți securiști de pe banca de rezerve a Securității, care își așteaptă rândul la aparate. De ce zic securiști? Păi cine mama dracului reușește să pătrundă la un asemenea nivel în sistemul public de sănătate? Aud? Ca să faci 9339 de contracte cu bugetul sănătății trebuie să ai aprobare, că doar în țara asta nu fură chiar orice prost.

Tolontan legacy

De când nu se mai vehiculează mormane de bani în fotbal, nea Tolo s-a specializat în dezvăluiri. Dar atât de tare, că i-a intrat investigația pe sub piele și i s-a urcat la cap. Iată cum explică acest Bernstein dâmbovițean ce au simțit ei între ei după ce au terminat treaba: „Aseară m-a sunat Mirela Neag, colega mea. Era tuflită. „Ești obosită?”, o întreb. „Nu. Am plâns. Am recitit ce am scris azi, le-am revăzut imaginile ăstora și nu-mi vine să cred pe mâna cui ne-am lăsat cu toții. O țară întreagă la cheremul unor psihopați!”.

Vaaaii… A plâns, frate! Ca-n moartea căprioarei când eroul deși băga în el carnea animalului ucis, plângea de mila lui. Ei, bine, fata asta plângea de mila noastră… Suflet mare, dar cam razna.

Delirul continuă într-o formă agravantă și Tolo anunță că, întocmai ca Ștefan Cel Mare care ne-a lăsat Moldova, el ne lasă investigația asta a lui. Ca moștenire. Ce dracu să facem cu ea, nu știm: „Când prinții Sănătății și regii comerțului cu dezinfectante se vor întreba de unde li s-a tras, să lase prostiile cu străinii, serviciile sau cine știe ce interese. Să afle asta: un jurnalist de 22 de ani i-a scos la iveală! Se schimbă generațiile și, într-un fel, investigația asta care nu ar fi existat niciodată fără Colectiv, este moștenirea pe care noi o lăsăm ziariștilor mai tineri. Ei trebuie motivați, e vremea lor să meargă după sistem”!

Mic îndreptar pentru neica Tolontan

Coane, fi antenă la ce îți zicem acum. Dacă vrei să te duci după SISTEM, cum zicea fătuca aia a ta, ai plecat pe un drum prost. În materie de Sănătate ai de verificat câteva chestiuni:

- Vezi că cele mai mari contracte ale Sistemului sunt cu producătorii de medicamente. Dădură băieții ăia de la Digi TV o anchetă beton cu banii încasați drept mită, pardon, sponsorizare, de medici cu nume și funcții pentru prescrierea de medicamente, pardon, pentru seminarii. Ia urma și șo pe ei dar vezi să nu ți-o furi, că zona e supravegheată. Mă și mir cum a dat-o Digi!

- În materie de infecții vezi că dădurăm noi vreo doua anchete cu golanii de la Stericycle care au monopol asupra deșeurilor medicale din spitale. Asta este cauza principală a infecțiilor din spitale, prietene. Vezi că Sistemul n-a făcut programe și strategii pentru gestionarea deșeurilor ca să poate achiziționa sterilizatoare și incineratoare și să poate lucra cu Stericycle. Nu știi cine-s ăștia? Grei tare, sunt ai unuia Mitt Romney, imposibil să nu-l cunoști. Vezi că Sistemul s-a șters la anus cu un Raport al Curții de Conturi care constata monopolul americanilor pe deșeurile medicale românești.

- Dacă mai ai timp aruncă un ochi și pe achizițiile de aparatură medicale.  Vezi că și aici dai de niște barosani, General Electric, Siemens etc. A, coane, să nu uit! Vezi frate că niște firme franceze, nu ți le spunem, fură de sting la vânzarea de oxigen medical. Să faci profit din oxigen, mă? Sute de miliarde… Așa ceva…

După ce ai investigat fazele astea abia atunci poți să zici că ai atras atenția Sistemului. Dar, te rugăm, nu ne-o lăsa și p-asta moștenire că e prea grea!

P.S. Maestre, dacă ne permiteți, verificați si firma NEOTECH. Nu de alta, dar s-ar putea să aveți surprize… Nu-ți spunem despre ce-i vorba că ne-o lași moștenire și p-asta!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • mirunete

  01 iunie 2016 0:26

  Catavencii, din pacate, sunt tot mai la stanga... fix ca la carte, aplica metoda aruncarii in derizoriu cand nu au argumente...si n-au, ca bolsevicii sunt pe alt sistem, de dezintegrare, nu de constructie.Sa relativizezi, sa arunci in derizoriu, sa persiflezi, sa golesti de sens valoarea, sa mind-fuck-up ezi oamenii...deja un pattern evident pe care oricine nu e bou il simte instant. mi-e sila...mars de aici, mai lasati-ne naibii in pace, ca NE_AM SATURAT DE VOI...destuuuul, imbecililor. hiene flamande, animale... mai urcati o treapta Maslow... chiar numai foamea voastra primitiva a obsedeaza, primate imputite... nu aveti valori, respect, rusine... ce kkt de specie sunteti?

  raspunde comentariului
 • Albert Guilmont

  08 mai 2016 8:21

  Din analizele de laborator, facute cu ocazia "faptului" ca un sportiv intr-ale comentatului a deschis gura, a rezultat ca 95 din bidoane sunt OK, nedesfacute ca doar in 5 era prea multa apa, probabil de la condens, asa cum se face si la rezervoarele de combustibil de la masini, de la centrale, de la locomotive si chiar de la vapoare! Nici cel mai cinic mistocar nu ar vrea ca in rezerva in care este internat sa se spele doar cu apa, DECAT DACA ESTE ALERGIC LA SUBSTANTELE ALEA! Cu ceva trebuie spalat, nu?

  raspunde comentariului
 • asdgds

  07 mai 2016 19:02

  bai jegosule, acum apari mah, cine oi fi si tu, sa spui chestiile astea??? Si ce daca e de la un ziar de sport? tu esti de la unul de caterinca. Sa te luam in serios? Sau faci misto...ca stilul de scris si claritatea exprimarii sunt clar la misto. Ati atras voi atentia in mod serios asupra vreunui din aspectele pe care le mentionezi acum? Stii aia...dupa razboi...Da, ok, poate tolontan nu e cel mai simpatic personaj din tara asta, dar macar a facut o ancheta documentata care a dezvaluit ceva. Voi ati produs un part, eventual si ala la misto

  raspunde comentariului
 • rsss

  07 mai 2016 17:47

  Ce figură de TÂMP poate să aibă TONTOLANU.Portret naturel

  raspunde comentariului
 • vax

  07 mai 2016 16:34

  Din toata pecia mioritica Tolontan a ales zgarciul.

  raspunde comentariului
 • marcela

  06 mai 2016 20:54

  Mihaita mama, te-as injura. Dar n-o s-o fac.Nu pot decat sa te indemn sa-l intreci pe "neica" Tolontan cu vreo investigatiedezvaluire cu care sa ne dai gata. Se pare ca stii multe dar le pastrezi...Pt cine ? De ce ? Fa-ti curaj si fa-ti un nume ! ca pana azi nu te-ai facut remarcat si eu sunt cititoare fidela. Aaa, azi ai dat-o-n bara , nu ai scris remarcabil, sa nu intelegi gresit. Si nu cred ca ai sanse sa devii vreodata "conu" Tolontan. Ai lasat imaginea unui pekinez care latra la un dulau . De dincolo de gard...

  raspunde comentariului
 • Cititor la ziar

  06 mai 2016 20:47

  Cand il vad pe sașiul asta de țucalar al lui Felix, hranit cu tomberoane de căcat fermentat si condimentat patrihoțic din troaca vesnic plina a cuibului de securisti din filiala securitatii ceausiste - numita codificat Trustul Intact - imi vine sa iau cel mai mare buldoexcavator de pe planeta si sa ma duc sa-i netezesc nitel pungile de sub ochii defecti. Daca rateul asta al evolutiei si ciracii lui din cuibul securist au ajuns sa fie constiinta natiei, rau am ajuns. De aia merge rau, iar tara a ajuns pe mana ticalosilor pentru ca "Dom' Profesor", apostolul cinstei si dreptatii a fost pus la pastrare, lasandu-i pe Tontolan si pe ceilalti imbecili - alte șocatul Ciuvica, dementul de serviciu Badea, hidrocefalul Gadea, securistul ala cu ceafa groasa care se da specialist in chestii militare imi scapa numele plus armata de isterice urlatoare si nefutute - sa apere tara si boborul de tagma jefuitorilor.

  raspunde comentariului
 • porfirie

  06 mai 2016 20:31

  Toate chestiile astea sunt precum Lumina Sfântă de la Ierusalim... Când Ierusalimul a fost cucerit de cruciai, acetia au izgonit preoimea ortodoxă i au descoperit că miracolul a încetat să se mai producă. Absena pelerinilor i a taxelor plătite de acetia l-au convins pe regele Baudouin să le permită preoilor ortodoci să revină. Musulmanii zâmbeau cu condescenă la meniunea flacării miraculoase ce se aprindea în ajunul Patelui. Această fraudă pioasă descrisă de Edward Gibbon la 1788 arată ca fiind concepută în secolul al IX-lea, era apreciată de cruciaii latini i este repetată anual de către preoimea sectelor greceti, armene i copte, impunând-o asupra spectatorilor creduli pentru beneficiul propriu i pentru cel al tiranilor ce îi conduc. Cu cât mai mulți creduli cu atât minunea mai mare. Năvălii vestul peste noi că le plac la ăia manelele noastre? Aiurea, singurul lucru cu care vom rămâne când vor pleca toți că nu va mai fi petrol, gaz, lemn, aur,etc, vor fi manelele și binecuvântarea bisericii.. Holy fraieri.

  raspunde comentariului
 • Sorin

  06 mai 2016 16:01

  Nu mai aveti mai loc unii de altii? Ce e cu textul asta, de parca voi ati scris bibliografia pentru jurnalismul privitor la subiectele medicale si Tolontan nu v-a citat? Daca aveti ceva de dezvaluit, dezvaluiti dracului, nu o invartiti cu aluzii si sopteli.

  raspunde comentariului
 • dupa razboi

  06 mai 2016 14:55

  si daca detineti aceste subiecte bazate de ce vorbiti despre ele doar dupa ca Tolontan e pe val ......aaaa lasitate, ipocrizie, compromis si dc Tolo si ai lui nu si-au luat portia de represiune de la securitate sau cine o fi , nu au fost executati in stil mafiot mai mai ca ati ridica si voi glasul ....PENIBIL...nici macar nu mai e treaba gazetei sa ancheteze, oamenii au aratat cu degetul si s-au tinut tare si asta nu prea e de conceput intr-o tara de compromisi lasi etc

  raspunde comentariului
 • sad

  06 mai 2016 14:35

  chiar ati dat cu mucii in fasole. Voi fi dispus sa citesc o investigatie facuta si de femeia de serviciu atata timp cat vine cu dovezi si incrimineaza o firma "securista".

  raspunde comentariului
 • mihai

  06 mai 2016 13:49

  ce text abject! noroc ca nu va citeste nici dracu

  raspunde comentariului
 • Teo

  06 mai 2016 12:04

  Pai asta este rolul lui Unguent de la SIE, intermediar intre Gold Corporation, OMV, Mitt Romney, Harvard, etc. si Romania.

  raspunde comentariului
 • liviu

  06 mai 2016 11:28

  coane - ce ar fi sa faci tu investigatia aia despre care zici ca stii contracte cu medicamente... sau ce o mai fi, ca saracu Tolontan atata s-a priceput sa investigheze.

  raspunde comentariului
+