HomeActualitateCazul Hexi Pharma sau despre jurnalism cu lacrimi în...

Cazul Hexi Pharma sau despre jurnalism cu lacrimi în ochi

Românica este zguduită de un scandal mai mare ca Republica Populară Chineză. Niște flăcăi și fete de la un ziar de sport rostogolesc în admirația unei țări întregi o poveste complicată cu niște capitaliști veroși care își fac suma vânzând către stat tone și hectolitri de soluții dezinfectante despre care se zice că ar fi apă sfințită. Guvernul pare picat în freză, Klaus dă sfaturi electorale populimii iar mass-media de trust își dă foc la păr și anunță apocalipsa din spitale.

Despre ministrul Achimaș Cadariu am exprimat un punct de vedere meșteșugăresc aici, în februarie, când scandalul care se derulează azi pe ecrane nu fusese încă definitivat în tenebrele statului de drept. La vremea când l-am încondeiat noi ca pe un ou de Paști, nea Achimaș era abia intrat în teren în chip de mare specialist transferat de la Mecca României, am numit aici metropola Cluj-Napoca. Acum, bietul de el, dă din colț în colț sub tirul maestrului Tolontan, care trage nemilos, dar în crăci!

În propoziție este vorba despre niște securiști…

care au încheiat în ultimii 3 ani vreo 9339 de contracte cu spitale din România în valoare de vreo 26 milioane de euro! Mă lași? 26 milioane de euro? Păi banii ăștia se fură într-o lună doar din rețete pentru medicamente ale companiilor care-i șpăguiesc pe medici. În fine. Să admitem că  pacientul român are risc crescut de îmbolnăvire pentru că muierea de serviciu spală pe jos cu dezinfectat diluat. Sau nu spală, că și asta e o variantă. Să zicem pentru că, deocamdată, avem doar dezvelirile lui Tolontan de pe eticheta produsului și foarte multă gargară. Neavând teste de laborator independent care să confirme eficiența produsului nu avem subiect. Avem doar o gargară amplificată de prostia incredibilă a lui Achimaș și reacția de cosaș odihnindu-se a lui Cioloș. Și mai avem ceva. Certitudinea că după acest, mega scandal umflat cu pompa de la bicicletă o să avem și o schimbare de furnizori la spitale. Adică securiștii de la Hexi Pharma vor fi schimbați cu alți securiști de pe banca de rezerve a Securității, care își așteaptă rândul la aparate. De ce zic securiști? Păi cine mama dracului reușește să pătrundă la un asemenea nivel în sistemul public de sănătate? Aud? Ca să faci 9339 de contracte cu bugetul sănătății trebuie să ai aprobare, că doar în țara asta nu fură chiar orice prost.

Tolontan legacy

De când nu se mai vehiculează mormane de bani în fotbal, nea Tolo s-a specializat în dezvăluiri. Dar atât de tare, că i-a intrat investigația pe sub piele și i s-a urcat la cap. Iată cum explică acest Bernstein dâmbovițean ce au simțit ei între ei după ce au terminat treaba: „Aseară m-a sunat Mirela Neag, colega mea. Era tuflită. „Ești obosită?”, o întreb. „Nu. Am plâns. Am recitit ce am scris azi, le-am revăzut imaginile ăstora și nu-mi vine să cred pe mâna cui ne-am lăsat cu toții. O țară întreagă la cheremul unor psihopați!”.

Vaaaii… A plâns, frate! Ca-n moartea căprioarei când eroul deși băga în el carnea animalului ucis, plângea de mila lui. Ei, bine, fata asta plângea de mila noastră… Suflet mare, dar cam razna.

Delirul continuă într-o formă agravantă și Tolo anunță că, întocmai ca Ștefan Cel Mare care ne-a lăsat Moldova, el ne lasă investigația asta a lui. Ca moștenire. Ce dracu să facem cu ea, nu știm: „Când prinții Sănătății și regii comerțului cu dezinfectante se vor întreba de unde li s-a tras, să lase prostiile cu străinii, serviciile sau cine știe ce interese. Să afle asta: un jurnalist de 22 de ani i-a scos la iveală! Se schimbă generațiile și, într-un fel, investigația asta care nu ar fi existat niciodată fără Colectiv, este moștenirea pe care noi o lăsăm ziariștilor mai tineri. Ei trebuie motivați, e vremea lor să meargă după sistem”!

Mic îndreptar pentru neica Tolontan

Coane, fi antenă la ce îți zicem acum. Dacă vrei să te duci după SISTEM, cum zicea fătuca aia a ta, ai plecat pe un drum prost. În materie de Sănătate ai de verificat câteva chestiuni:

– Vezi că cele mai mari contracte ale Sistemului sunt cu producătorii de medicamente. Dădură băieții ăia de la Digi TV o anchetă beton cu banii încasați drept mită, pardon, sponsorizare, de medici cu nume și funcții pentru prescrierea de medicamente, pardon, pentru seminarii. Ia urma și șo pe ei dar vezi să nu ți-o furi, că zona e supravegheată. Mă și mir cum a dat-o Digi!

– În materie de infecții vezi că dădurăm noi vreo doua anchete cu golanii de la Stericycle care au monopol asupra deșeurilor medicale din spitale. Asta este cauza principală a infecțiilor din spitale, prietene. Vezi că Sistemul n-a făcut programe și strategii pentru gestionarea deșeurilor ca să poate achiziționa sterilizatoare și incineratoare și să poate lucra cu Stericycle. Nu știi cine-s ăștia? Grei tare, sunt ai unuia Mitt Romney, imposibil să nu-l cunoști. Vezi că Sistemul s-a șters la anus cu un Raport al Curții de Conturi care constata monopolul americanilor pe deșeurile medicale românești.

– Dacă mai ai timp aruncă un ochi și pe achizițiile de aparatură medicale.  Vezi că și aici dai de niște barosani, General Electric, Siemens etc. A, coane, să nu uit! Vezi frate că niște firme franceze, nu ți le spunem, fură de sting la vânzarea de oxigen medical. Să faci profit din oxigen, mă? Sute de miliarde… Așa ceva…

După ce ai investigat fazele astea abia atunci poți să zici că ai atras atenția Sistemului. Dar, te rugăm, nu ne-o lăsa și p-asta moștenire că e prea grea!

P.S. Maestre, dacă ne permiteți, verificați si firma NEOTECH. Nu de alta, dar s-ar putea să aveți surprize… Nu-ți spunem despre ce-i vorba că ne-o lași moștenire și p-asta!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare