HomeActualitateCe fel de grevă pot face angajații de la...

Ce fel de grevă pot face angajații de la Poșta Română?

Începând de astăzi, 20.000 de angajați de la Poșta Română au intrat în grevă japoneză, așteptând majorări salariale semnificative. Cum știm deja că asta nu va funcționa decât dacă Ponta/Băse & Co. miros izul electoral, ne-am gândit la alte tipuri de greve pe care le mai pot face angajații, unele mult mai utile decât modelul japonez, care de fapt înseamnă că ei încă muncesc, dar vor purta o banderolă albă la braț în semn de „protest”. Cu o astfel de metodă nu schimbi nimic decât dacă lucrezi la o casă de modă și banderola aia este inadmisibil de ieșită din trend. Acestea fiind zise:

Grevă ungurească – angajații pot sta la muncă, dar în locul răspunsului „nu știu, încercați la ghișeul 3” vor spune „nem tu dom romano, încercați la ghișeul 3”.

– Greva rusească – să se înarmeze și să intre în casele șefilor. Să se instaleze acolo, dar nu în toată casa, ci în bucătărie, ori pe hol. Oricum, să le stea în drum.

– Grevă franțuzească – să se predea și să plece acasă.

– Grevă spaniolă – n-ar avea timp de o astfel de grevă fiind prea ocupați cu siesta.

– Grevă americană – în Poșta Română nu-i petrol deci n-are sens.

– Grevă chinezească – să-și facă angajații o Poșta Romyna. Mai ieftină, dar mai prezentă.

– Grevă somaleză – să răpească mai multe scrisori și în schimbul lor să ceară salariile. Altfel le deschid și le citesc în direct la TV.

– Grevă românească – ei pretind că muncesc, alții pretind că-i plătesc.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare