Ce muzică să ascultaţi de Crăciun?

de Spartakus , 25 decembrie 2014
Ce muzică să ascultaţi de Crăciun?

De Crăciun, toată lumea vrea să se relaxeze, să stea la gura sobei şi să asculte colinde. Evident, nu toţi au sobă, ca să aibă şi gură la ea, aşa că mulţi români, care stau la bloc, trebuie să se mulţumească doar cu colinde ascultate la gura caloriferului. Păi nu e caloriferul cea mai veche dovadă a inteligenţei şi ingeniozităţii româneşti? Nu l-au inventat strămoşii noştri cu mult înainte ca alte neamuri, mai puturoase la minte, să descopere apa caldă?

Şi dacă e, de ce să nu ne fălim cu el sau deja nu mai suntem mândri că suntem români? Prin urmare, ce poate fi mai plăcut decât să stai cu mâinile pe calorifer, într-o sufragerie confort trei, micuţă, intimă şi să asculţi colinde? Bine, acum şi colindele sunt de mai multe feluri. Vreţi ceva mai arhaic, mai încărcat cu vigoare dacică? Ascultaţi Ştefan Hruşcă şi vă veţi simţi exact ca străbunii noştri Decebal şi Gerula, care de Crăciun beau de stingeau. Ce? Dacii n-aveau Crăciun? Aşa, şi?

Ei oricum beau de stingeau în fiecare zi, aşa că nu văd de ce pe 25 decembrie ar fi stat treji. Şi, în altă ordine de idei, chiar dacă Hruşcă tocmai a ţinut cele unsprezece concerte speciale de Crăciun din România, staţi liniştit, are ler suficient şi pentru dumneavoastră. Dacă doriţi ceva care să dea impresia că e şi actual, dar în acelaşi timp că e şi contemporan cu Burebista, puneţi Fuego.

Ascultându-l cum îi cere el, cu glas duios, măicuţei lui, Irina Loghin, să împodobească bradul f.f.f. ecologic import China, veţi fi impresionat până la lacrimi. Daţi mai tare combina, să asculte şi vecinii şi să plângă şi ei, că destul v-au făcut tot anul să plângeţi, fi-le-ar bormaşina a dreacu’!

Dacă vreţi ceva modern şi atât, băgaţi Ştefan Bănică Jr. Are gipsanu’ nişte colinde rock’n’roll de se zguduie pereţii, prin urmare cel puţin pentru vecinii care vor crede că e cutremur şi vor ţâşni pe scara blocului în pijamale, cu oala de sarmale în mână, sigur va fi un Crăciun de neuitat!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+