HomeActualitateCeaușescu, nu fi trist, Garda merge înainte prin partidul...

Ceaușescu, nu fi trist, Garda merge înainte prin partidul pesedist!

După ce au aruncat cu pomeni electorale în tot ce suflă prin sectorul bugetar, fără să se întrebe o clipă măcar de unde iau banii, tovarășii de la pesedeu și-au zis că au rezolvat cam tot ce era de rezolvat prin România. Un singur lucru mai lipsea: n-aveam gardă. Și cum o să stea România pesedistă de mâine fără gardă? – și-au zis ei și, prin vocea deputatului Eugen Nicolicea, unul dintre cei mai longevivi parlamentari, au propus înființarea unei Gărzi Naționale. Din această gardă vor putea face parte doar tineri patrioți voluntari, aleși, probabil, după principiul tradițional pesedist ”înalt ca gardul, prost ca badigardul”. Cu alte cuvinte, nu era de ajuns că avem Patrula lui Țepeș, acum o să avem și Garda lui Nicolicea. Nici nu vreau să mă gândesc ce înghesuială o să fie în metrou când s-or apuca patruliștii și gardiștii să se ducă, în fiecare dimineață, la muncă. Băieți, ușor cu pușcociul pe scări și aveți grijă cu baionetele, că scoateți ochii la doamne!

După cum propune Nicolicea, garda ar urma să fie formată din opt brigăzi de infanterie, o brigadă de artilerie terestră și una de geniu. Aoleo, geniu ziseși, taică? Păi de unde iei matale băieți de geniu în gardă, că ultimii băieți de geniu fie s-au dus la patrula lui Țeapă ăla de Diaconu, fie s-au angajat controlori la RATB. Dar, mă rog, trecem peste, hai să vedem ce mai zice domnul deputat: ”Forțele aeriene ale Gărzii Naționale vor fi alcătuite din opt baze de elicoptere, dotate cu elicoptere de luptă și avioane de transport, precum și cu avioane de vânătoare de producție autohtonă.”

Ce vorbești, fratili meu alb? Elicoptere de luptă? Adică n-are armata română suficiente elicoptere și vrei să dotăm garda lu matale cu așa ceva, să aibă geniile alea cu bacul la bază cu ce plonja prin lacuri? Și alo, domnu Nicolicea, despre ce vorbim noi aici? Adică România abia și-a permis să-și cumpere niște avioane F-16 obosite, la mâna a șaptea, cu care nici măcar un kamikaze japonez n-ar zbura, fiindcă n-ar reuși să ajungă la țintă cu ele, și matale visezi avioane pentru Garda Națională? Dacă vrei așa ceva, pune-ți colegii deputați și senatori la treabă. Că tot freacă ei toată ziua degeaba țiparul prin Parlament, ce-ar fi să facă mai bine niște avioane de hârtie și să le doteze și cu biluțe din nas – păi unde s-a mai văzut avion de vânătoare fără muniție?

Ca tacâmul să fie complet, domnul Nicolicea propune, pentru viitorii gardiști, cursuri de bază, de inițiere și de perfecționare cu durata de șase săptămâni în școlile de aplicație și centrele de pregătire ale MapN și MAI. Șase săptămâni, șefu? Dar ce sunt ăștia, spioni Mossad, să învețe să tragă cu PM-ul, să piloteze elicoptere și avioane, să dezamorseze bombe și mai știu eu ce, în doar o lună jumate? Păi la ce voluntari o să-ți vină matale în Garda Națională, ăștia în șase săptămâni nici să se lege la șireturi n-o să fie în stare!

Ce-o să facă Garda asta, ne spune tot domnul Nicolicea: ”structurile militare vor funcționa pe timp de pace cu nuclee de mobilizare, încadrate cu militari numai în funcții-cheie”. Ai putea crede că pe ilustrul parlamentar nu-l lasă să doarmă grija că vin rușii peste noi și, așa cum Ceaușescu mobiliza Gărzile Patriotice, în 68, să stea cu pieptul la hotare, vrea și Nicolicea să avem trupe militare, să nu ne prindă Putin cu Garda jos. Dar, când afli că deputatul propune ca aceste Gărzi să nu se afle în subordinea Ministerului Apărării, ci a Parlamentului, parcă începi să pricepi despre ce e vorba. Domnii de la pesedeu, care sunt hoți, dar nu-s proști, au observat că, de când nu mai au mineri să răspundă la apelul lor tovărășesc, e suficient să se strângă vreo zece mii de hipsteri în stradă ca să dărâme ditamai guvernul lui Ponta, chiar dacă mititelul n-apucase să ciordească tot ce era de ciordit. Și ei așa ceva nu mai suportă.

Dacă vine Dragnea premier și iese iar hipsterimea, să-l dea jos? Nu-i păcat să rămână iar tovarășii pesediști neterminați la furt? Că în situații din astea, armata nu se bagă, poliția stă pe la cafele, iar jandarmeria bate ea, dar cât să bați, când sunt în stradă mii de protestari? Ei, dar ia să ai la dispoziție o gardă națională, pusă direct sub control parlamentar, pe care s-o scoți și s-o asmuți împotriva oricui îndrăznește să protesteze, cum au făcut întotdeauna comuniștii? Ia să fi avut Tăriceanu, bunăoară, Garda la dispoziție, să vezi ce-i împrăștia pe-ăia o mie de fraieri de la permise auto și nu mai urla presa că el nu stă la coadă: care coadă? Cu alte cuvinte, nu țărișoara vor parlamentarii noștri s-o apere cu garda asta națională, ci mai curând vilișoara și dreptul lor la îmbuibare.

Așa că, dragi protestatari, pregătiți-vă de pe acum spinările: garda lui Nicolicea se pregătește deja să vi le-ndoaie. Pentru că n-o exista în ranița fiecărui soldat român bastonul de mareșal, dar fiți siguri că în ranița fiecărui gardist pedesist se află pulanul de bătut hipsteri.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare