Cele mai comune neadevăruri despre jocuri de noroc și pariuri

de Comunicat de presa , 16 octombrie 2018
Cele mai comune neadevăruri despre jocuri de noroc și pariuri

România a fost pur și simplu acaparată de jocurile de noroc în ultimul deceniu: Străzile țării noastre sunt împânzite de săli de jocuri și de agenții de pariuri, așa că acesta a devenit cu adevărat un subiect de mare interes la nivel național. Însă noi ne vom concentra pe anumite bazaconii pe care le rostesc deseori consumatorii de adrenalină, care lansează tot felul de idei trăsnite despre situațiile întâlnite la joc.

Angajații din cazinou știu care sunt aparatele care trebuie să plătească. Nu sunt puțini cei care cred că pot anticipa câștigurile de la jocurile de păcănele. Conceptul de aparate calde sau aparate reci funcționează bilateral, în sensul că unii jucători cred că aparatele din care s-a scos mult nu vor mai plăti, în timp ce alți jucători susțin exact contrariul, și anume că aparatele la care s-a câștigat vor mai împărți câștiguri cât sunt „calde”. De fapt, nu există nici o diferență între șansele de câștig ale unui aparat față de celuilalt, pe termen scurt, în afară de eventuala marjă de câștig setată, care poate să fie diferită, însă aceasta nu se poate modifica de la o zi la alta și nici nu este legal acest lucru. Dacă angajații ar putea să anticipeze rezultatele, gândiți-vă că ar seca cazinoul de bani… ori dacă mergeți într-un cazinou ani la rând, este foarte posibil să vedeți aceiași angajați; concluziile le trageți voi…

Se vând meciuri trucate pe Facebook, dar prețul lor este de la 400 de euro în sus. Pentru că deja nenumărați pariori s-au „țepuit” pentru că au căutat îmbogățirea rapidă și au lăsat garda jos, au apărut în sfera de interes o serie de idei preconcepute cu privire la vânzătorii de ponturi 100% sigure, de la meciuri trucate. Pariorii păcăliți continuă să creadă că, de fapt, blatiștii vând informații, care i-ar putea băga la închisoare, oricui pe Facebook… Da, este real! După ce s-au „ars” plătind câte 50-100 de lei sau chiar 100 de euro pentru astfel de ponturi sigure, aceștia încă încearcă să facă pe deștepții. În realitate, pe Facebook se vând numai vise legate de îmbogățirea rapidă și nimic mai mult.

Cineva se uită pe camere și distribuie câștigurile în mod strategic către anumiți clienți. Cei care au văzut toată seria filmelor James Bond au o imaginație dezvoltată și de aceea, de multe ori se gândesc la tot felul de conspirații absurde. Pentru a-și justifica ghinionul, unii jucători efectiv ajung să se gândească că cineva are ceva cu ei, iar faptul că sunt clienți fideli nu îi mai recomandă pentru a fi recompensați de supervizorii care stau „la butoane”. Mai de grabă, prospăturile și clienții noi sunt recompensați cu câștiguri declanșate prin calculator de către echipa de supraveghere. Așa cum am spus și la primul punct, nici un om nu poate anticipa sau dirija câștigurile jocurilor de cazinou, nici măcar inginerii care au proiectat acele aparate și programele din spatele lor, tocmai din cauza securității.

Casele de pariuri organizează blaturi. Atunci când un rezultat sfidează cotele inițiale ale unui meci de fotbal, se găsesc de fiecare dată câțiva pariori care să blameze imediat casele de pariuri, folosindu-și abilitățile de veritabili detectivi. Bineînțeles, dacă această casă de pariuri online o sponsorizează pe Real Madrid, iar galacticii pierd un meci neimportant în Cupa Spaniei în fața unei echipe din liga a 3-a, aceștia vor afirma cu tărie că meciul a fost trucat de către sponsorul madrilenilor. În realitate, atunci când există un blat, cel mai mare perdant este tocmai casa de pariuri, care trebuie să le achite tuturor celor care au pariat câștigurile corespunzătoare.

Dacă nu joci sume mari, nu vei câștiga la păcănele. Jocurile de tip video slots au o marjă de câștig setată, care se va atinge odată la un număr de zeci de mii de rotiri, însă în mod aleatoriu, fără ca nimeni să poată anticipa când acest lucru se va întâmpla. Acum, deși, în general, aparatele la care valoarea unei fise este mică în comparație cu valuta introdusă, au procente de câștig puțin mai mari, aceasta nu este o regulă, iar în ceea ce privește miza, efectiv totul depinde de noroc. Totuși, cunoscătorii spun că este bine să avem mai multe învârtiri pentru a avea șanse oarecum normale de câștig, în sensul că dacă mizăm întreg bugetul pe 3 învârtiri, avem șanse mai mici de a scoate ceva decât dacă practicăm 200 de învârtiri. Totuși, niciuna dintre variante nu este neapărat mai bună decât cealaltă, pentru că totul depinde numai și numai de noroc.

Loading...

Comentarii

+