HomeActualitateChiloțel, extremă urgență. Spitalul de urgență

Chiloțel, extremă urgență. Spitalul de urgență

Problema cu băiatul cu chiloței n-a fost deloc aceea că a apărut în izmănuțe, în fond Interesul Național întotdeauna a fost mai bine apărat în izmene – dovadă stau măcar eroii de la Mărăști, Mărășești și Oituz (ca să nu mai zic nimic despre izmănarul șef al neamului, Gabriel Oprea, degrabă revărsătorul de girofar). Nu chiloții sunt problema, ăia au fost doar un pretext pentru a arăta sconcsul modului în care se fac numiri pe la guvernare și cât de nocivi sunt, în continuare, politicienii.

Profesorul dr. Viorel Șerban i-a scris lui Dacian Cioloș așa: “Sunt supărat rău, pentru că m-ați jignit, ca medic cu îndelungată experiență, și mă dezamăgiți, în calitate de cetățean, tocmai când încercam să mă conving că pot spera la ceva mai bun. Pentru mine contează faptul că, propunând un rezident, oricât de valoros ar fi fost el, ați dovedit lipsă de orientare și de maturitate. Am profesat sub zeci de miniștri ai sănătății, dar așa ceva n-am văzut și vă asigur că veți mai fi pomenit, cel puțin în lumea medicală. O asemenea propunere de ministru la Sănătate mai arată, încă o dată, că acestei funcții nu i se acordă nici o importanță, fiindcă nu se vrea ca ministrul, indiferent cine a fost sau va fi, să fie și capul, nu doar brațul.

Deci, de la tânărul rezident se dorea mai mult gândire cu capul de jos și umflarea gâlcilor acestuia în momentul în care i s-ar fi trasat să aibă voință politică și să aplice. Adică să execute ceea ce i s-ar fi dictat, nu cumva să judece. Bietul băiat nominalizat la Sănătate nu putea fi decât insistența lui Bușoi de-a avea bușonul, bișonul și tirbușonul lui în sistemul de Sănătate.

Numai că “fetele de la Apaca” nu văd dincolo de chiloțel și sunt convinse că noul Petre Roman a fost dat jos atât de tânăr de către o adevărată mineriadă cu raton moț ca pălărie.

Încă susțin că poza care a circulat pe Facebook i-a salvat cariera tânărului rezident, i-a dat posibilitatea de a fi profesionist în meseria sa și nu politicianul pe care și l-ar fi dorit alții. Îl făceau ăștia politician și în jumătate de an ajungea un fel de Bănicoiui. Să zică merci că a avut ideea să muncească în facultate, nu să alerge după minore ca Bănicioiu, Negoiță și Ponta.

Că dacă doriți exemple de manechini tolerați în politică, a căror experiență politică încă ne oripilează, îi aveți pe Tăriceanu și Oprișan. Așa că toate căinările cu și despre intoleranța față de chiloți nu depășesc în inteligență ceea ce cereau Fetele de la Apaca de la Petre Roman: nici Kent, nici valută.

PS: În atenția Primului Ministru desemnat Dacian Cioloș: că tot am văzut că puneți pe liber oameni care s-au fotografiat cu ratonul pe cap, vă atragem atenția asupra acestui individ surprins cu sconcsul la purtător. El însuși un sconcs.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare