HomeActualitateChirurgia salvează România

Chirurgia salvează România

Luându-și o pauză de la postat pe Facebook poze cu pisici și citate motivaționale, generația de juni frumoși, dar furioși, căreia totul îi pute, a văzut lista candidaților PNL la București și a luat foc. Nici dacă liberalii l-ar fi proțăpit primul pe listă pe cel mai mare corupt din partid (încă nu s-a stabilit cine e, dar sigur concurența e mare!), haterii de desktop n-ar fi fost mai enervați. Cu ăștia nu știi niciodată cum s-o dai. De băgat în politică, să schimbe ceva, ei nu se bagă. Preferă să dea cu bățul prin gard și să flegmeze cu boltă în ăia care s-au băgat. Atunci însă când unul pe care-l consideră ei un excelent profesionist nu se bagă, îl fac albie de porci, că de ce nu se implică el, că de-aia nu mai dăm înainte, fiindcă uite, cine ar trebui să candideze nu candidează. Iar atunci când un profesionist își face curaj și intră în politică, tot albie de porci îl fac: păi cine e ăsta să facă politică?

Așa i s-a întâmplat, bunăoară, chirurgului Leon Dănăilă. Pus pe listele PNL la Senat, omul s-a trezit instantaneu sub o avalanșă de atacuri. Mai întâi, haterimea furioasă l-a acuzat că-i prea bătrân. Interesant e cum băieții ăștia, care ciulesc urechile mai ceva ca suricata, imediat ce suspectează o discriminare, o critică sau un atac la adresa vreunei minorități, consideră că bătrânețea e un defect. Dacă ar avea putere, băiețașii și fetișcanele de la Poliția Urii probabil că ar face ca-n romanul ăla SF, ucigând toți bătrânii după o anumită vârstă, pe considerentul c-au trăit destul și suntem, oricum, prea mulți pe planetă. Dacă n-ar avea doar o spoială de cultură generală, ar ști că toate societățile, de la matriarhat încoace, n-au fost conduse de puști cu muci în freză, ci de bătrâni. Dar unor puștani care cred că Gerousia o fi vreun medicament pentru artrită, ce să le ceri?

Dându-și seama că au cam călcat pe bec la faza cu bătrânețea, haterii s-au agățat apoi de altceva: ”Bun, treacă de la noi că e bătrân, dar n-are nicio experiență politică, de ce să-l trimitem în Parlament?” Păi bine, măi, fiii ploii, voi v-ați uitat cine a fost ales în Parlament, în ultimul sfert de veac? Parlamentarii care n-aveau experiență politică erau, în general, semianalfabeți ”de meserie auto”, cu bacul luat la 35 de ani, iar cei care aveau erau, tot în general, foști activiști comuniști, deveniți miliardari capitaliști pentru că pulimea i-a votat. Or, doctorul Dănăilă nu e nici una, nici alta. De ce nu-l vreți? Bun, e bătrân, nu are experiență politică, dar Ronald Reagan ce experiență avea,  pulifricilor, la aproape 60 de ani, când a intrat în politică? Și totuși a ajuns președinte la 70 și a condus America aproape până la 80 de ani și încă într-un mod admirabil, mai ales comparativ cu verzele care o conduc azi și-o vor conduce și mâine.

Când au văzut ei că nici cu experiența politică n-au șanse de izbândă, haterii și-au adus aminte că Leon Dănăilă semnase, cândva, petiția pentru familie tradițională, inițiată de Coaliția pentru Familie. Nimic altceva. N-a urlat ”Moarte homosexualilor”, n-a pledat pentru castrarea lor chimică, n-a pretins ca lesbienele să fie date afară din corporații. Atâta a făcut și el: a semnat că e de acord ca familia să fie compusă din Ion și Maria, nu din Ion și Gheorghe. Dar asta i-a fost fatal. Au tăbărât haterii atei și haterițele care-se-pișă-pe-vot pe el să-l sfâșie și alta nu. ”Ceee? Să trimitem în Parlament pe unul care vrea ca familia să fie compusă din bărbat și femeie? E inadmisibil”, au urlat ei, lucru deloc de mirare, ținând cont de faptul că majoritatea haterilor n-au fost făcuți, într-adevăr, din bărbat și femeie, ci doar din mână de bărbat sau din spori de ciuperci, ca generația spontanee. Carevasăzică, puțulachii ăștia care umblă mereu cu discriminarea în gură, nici nu vor s-audă ca un om cu alte opinii decât ale lor să ajungă în Parlament. Ăștia-s mai răi ca activiștii PCR cu patru clase din anii 50, care băgau oameni în pușcărie doar pentru că în regimul burghezo-moșieresc, cu decenii în urmă, fuseseră să vadă la cinema cunoscutul film imperialist „Nimic nou pe frontul de vest”.

Măi oameni buni, nu e nimic rău în faptul că un doctor de geniu ca Dănăilă candidează la Parlament. Unde nu dă pronia cerească să aibă PNL câte o personalitate în vârstă, modestă și respectată în fiecare județ?  Rău e că doctori de duminică, precum Bănicioiu, sau dottori ciorditori, ca Ponta, candidează. E adevărat, Dănăilă nu mai e în floarea vârstei, nu are experiența politică a unora ca Dragnea sau Tăriceanu, dar tocmai de aceea omul ăsta trebuie votat. Fiindcă în România ”experiență politică” înseamnă să curvăsărești în cât mai multe partide, să furi cât mai mult, să faci cât mai mult trafic de influență. Dănăilă nu va face nicicând așa ceva. Dacă măcar o sută din cei 588 de aleși ar fi fost ca el, în mod cert Parlamentul României ar fi arătat altfel acum. Prefer oricând un ”novice” de 80 de ani ca Dănăilă unui ”politician experimentat” de 40, ca Ponta. Dacă parlamentarii ar fi ca Leon Dănăilă, ar merge toți cu metroul, ar avea bun simț, ar fi modești și cumsecade și n-ar băga mâna până la umăr în avuția națională. Am avea atunci un Parlament de chirurgi care, cu migală și răbdare, ar croi circumvoluțiuni tuturor creierelor netezite de Iliescu, încă din 90, și poate că ar face bine țara asta bolnavă.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare