HomeActualitateChirurgii turci, acuzaţi de malpraxis: l-au operat pe Ponta...

Chirurgii turci, acuzaţi de malpraxis: l-au operat pe Ponta la rotulă, în loc să-l opereze la cap!

Un nou scandal legat de intervenţia chirurgicală suferită de premierul României la Istanbul e pe cale să izbucnească. Potrivit surselor noastre, Colegiul Medicilor din Turcia s-ar fi sesizat din oficiu, acuzând echipa care l-a operat pe Ponta de malpraxis grav. Astfel, deşi ştiau cu cine au de-a face, chirurgii l-au operat pe pacient la genunchi, în loc să realizeze o necesară şi salutară intervenţie la cap.

“Nu înţeleg ce s-a întâmplat cu ei, probabil s-au intimidat, că doar nu în fiecare zi operezi cel mai mare mincinos de pe planetă. Dar ar fi trebuit să-şi revină şi să taie ce trebuia, adică nu ligamente, ci partea din creier responsabilă de debitat minciuni, care la Ponta ajunsese să acopere trei sferturi din creier. Practic, în capul lui nu mai e nicio circumvoluţiune, e tot o minciună. Dacă nu va fi operat la timp, să i se scoată minciunile din cap, o să ajungă să susţină că el nu e român şi ortodox, o să se laude că e mândru că-i turc şi musulman”, a precizat şeful Colegiului Medicilor din Turcia, dr. Bulan Bakşiş.

În replică, medicii care l-au operat pe Ponta susţin că recunosc eroarea comisă, dar au circumstanţe atenuante. “De când a venit să-l internăm, nu a rostit niciun cuvânt. Stătea doar, ca o pălugă pufoasă, în cabinet şi rânjea la noi, cu mutra aia a lui de mongoloid. Normal că orice medic, pus într-o asemenea situaţie, ar fi băgat mâna-n foc că individul e cel puţin idiot. Aşa am crezut şi noi, de aceea nici nu ne-am pus, măcar o secundă, problema să-l operăm la cap, fiindcă eram convinşi că n-are pic de creier, deci n-avem ce opera şi tocim flexul degeaba pe el”, se justifică Halal Siktir, unul dintre medicii participanţi la operaţie.

Pe de altă parte, deşi iniţial se vehiculase ideea că premierul n-ar mai avea voie la Guvern trei săptămâni, mai mulţi psihiatri de renume mondial, care doar au văzut poze cu pacientul, au recomandat ca  acesta să nu mai calce pe la Guvern în viaţa lui. “Asemenea intervenţii sunt foarte dificile şi implică riscuri postoperatorii majore, a precizat dr. Sugismund Froid. Dacă mai pune piciorul prin Guvern, Ponta riscă să-şi piardă capul, căci cine ştie ce acte mai semnează pe genunchi şi tot ajunge la puşcărie, până la urmă. Pentru ca ligamentele să se sudeze, ar fi bine să stea cu piciorul suspendat o lună, dar cel mai bine, şi pentru el, şi pentru români, e să fie suspendat pe viaţă.”

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare