Cine ridică zidul altuia îl va sări cu siguranță

de George Bonea , 22 martie 2016
Cine ridică zidul altuia îl va sări cu siguranță

Mă distrează amar noul val de ură anti-refugiați pornit de bombele din Bruxelles. Gata, creștinii iubitori au strâns iar mătăniile la piept și-au pornit o cruciadă împotriva "înapoiaților care ne vor subjuga" și care au ca tradiție să arunce-n aer oameni. Nici astăzi nu sunt în stare să vadă că lupta nu e între occidentali și săracii de refugiați, ci între două religii care s-au luptat mereu.

Creștinii uită că fără sabie și război religia asta occidentală n-ajungea în Top 3. Dar ei stau acum și se scuză că "astea au fost acum mulți ani, între timp ne-am modernizat". Da, nu mai dăm cu sabia în săracii ăia din deșert, ci îi lovim cu oameni la costum, corporatiști care-i sug de resurse cu ștaif. Și printr-o reacție logică de bulgăre de zăpadă, cele mai defavorizate și exploatate zone sunt și cele mai needucate, deci așa și prin urmare crește numărul celor incapabili să disearnă realitatea de religie, capabili să se arunce-n aer pentru o pâine.

Dar noi ne închidem granițele și ne uităm peste zidul de beton cum mor milioane de nevinovați. Pentru că ei nu sunt problema noastră, noi o să stăm aici, pe partea bună și o să ne mirosim aerele, o să jucăm cărți și o să ne bucurăm de viața la mall. Până când? Până când se termină resursele. Și apoi o să facem o ușă-n zid și o să spunem "ce faceți măi oamenilor? Hai că vă occidentalizăm noi… n-aveți niște resurse? Da? Suuper!". Că istoria e rotundă și se-nvârte non-stop.

Hai să-nchidem granițele. Credeți că nu vor mai intra teroriștii? E rahat. Ba mai rău, vor intra DOAR teroriștii, oamenii de ispravă se vor împrăștia morți pe plajele lumii. Și în timp ce Europa va sta "protejată și sigură", de partea cealaltă a zidului va crește un colos de ură și prostie pe care noi suntem prea comozi acum să-l combatem. Ba-l și înarmăm. Dar shhht, noi nu știm nimic… noi urâm refugiații, nu guvernele care provoacă exodul ăsta…

Hai să-nchidem granițele! Hai să-i omorâm pe toți care ne bat la ușă. Hai să stăm liniștiți că au băgat oferte la mall și mai avem câțiva stropi de petrol. Să ridicăm monumente și catedrale prin care să ne cerem iertarea și peste ani, când o să fim ca ei de săraci, să ne reamintim că suntem oameni.

Hai creștini iubitori, puneți zăvor pe poartă, pupați moaște și spuneți "pace!".

Update: În numele Academia Cațavencu și a libertății de exprimare vă anunțăm că această opinie este doar a unora dintre redactorii A.C., nu a întregii redacții. Suntem deschiși la dezbateri pro/contra-islam/religie/refugiați și vă mulțumim pentru deschidere.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • PAFI

  27 martie 2016 14:21

  Ma tem ca ati inteles gresit. Criza asta are ca si cauza cresterea populatiei in tarile din Orientul Mijlociu si nordul Africii. Si asta se intampla din cauza cresterii nivelului de trai cu tot ce inseamna asta. Pamantul nu-i mai incape si incearca sa ia de la altii. Nici vorba de corporatisti si exploatatori, OK?

  raspunde comentariului
 • aura

  23 martie 2016 9:49

  DRAGII MEI CATAVENCI.... bag sama ca is de a voastra cu toata fiinta...oi fi si eu vreo CATAVEANCA... caci dv le spuneti exact cum le gindesc si eu... ma plec cu adinca condescendenta... si gratitudine... a dv fidela lectureasa....!

  raspunde comentariului
  • Ieseanul,,

   07 aprilie 2016 17:58

   Doamna, daca v-ati hotarit sa va aplecati,in fata celor de la ACADEMIEfaceti-o deoarece ve-ti avea fff....multi clienti.hai pa...

   raspunde comentariului
 • adusalam

  22 martie 2016 19:55

  Cam tot ce-i ars de soare e leneș, violent, fanatic și cu un simț al turmei foarte dezvoltat.Concluzia articolului parcă rupt din biblie, o altă minciună monumentalăa umanității, este să ne iubim aproapele.... dar dacă aproapele ăsta este un criminal fanatic? Îl ținem pă haleu bun și-l protejăm că așa cer drepturile omului?

  raspunde comentariului
 • Los Pollos Hermanos

  22 martie 2016 14:30

  E vorba de autoconservare cretinii pulii,regula biologică de bază cu care s-a născut orice ființă. Când crezi ca ceva poate sa-ti facă rău eviți chestia aia sau o înfrunți.Deci dacă vreau s-o ard în mall cu familia sau să zbor fără să fiu aruncat în aer sunt un creștin habotnic asa-i ? Bai buna logica.Mai duceti-va-n pula mea,voi,Catavencu și toată adunatura de inteligenți.

  raspunde comentariului
  • Liviu

   22 martie 2016 15:36

   In afara de limbaj, in rest sunt total de acord cu tine. Dupa parerea autorului ar trebui sa ne uitam cu intelegere cum sceleratii musulmani ne ucid familiile.

   raspunde comentariului
+