HomeActualitateCine sunt ceilalți candidați la Președinția Statelor Unite

Cine sunt ceilalți candidați la Președinția Statelor Unite

La fiecare dintre alegerile prezidențiale în Statele Unite se vorbește doar despre doi candidați, cel republican și cel democrat. Anul ăsta, de exemplu, îl avem pe Obama în colțul albastru și pe Mircică Geoană de America, Mitt Romney, în colțul roșu al ringului de luptă prezidențial. Ceea ce poate nu știați e că arena respectivă are mult mai multe colțuri în care s-au pus tot felul de domni și doamne care se cred în stare să conducă jandarmeria planetei. Ei bine, m-am uitat eu pe  și, cu o excepție notabilă (Gary Johnson), avem parte de nebuni mai ceva ca la alegerile pentru Președinte din România anului 1996. Trebuie notat că sunt peste o sută de candidați, majoritatea fiind înscriși pe buletinele de vot dintr-un singur stat și neavând, de fapt, nicio șansă. Mai jos aveți trei candidați care au reușit să convingă și oameni din alte state să se uite în gura lor.

Să începem cu Nelson Keyton, unul dintre candidații pentru care Partidul Republican nu e îndeajuns de conservator și care se declară „singurul om din existență capabil să aducă pace în lume prin putere și cunoaștere, cu un IQ de peste 200”. Nelson ăsta ne mai amenință că niciun alt președinte nu poate să-i facă față când vine vorba de cunoștințele sale de „știință, tehnologie sau aproape orice subiect”. Și ce e delicios e că toate informațiile și laudele astea către sine sunt postate pe un site care arată mai ieftin ca reclamele de pe OTV. Omul ăsta se pare că are un program electoral: să elimine bancnotele din circulație pentru ca noi să ne întoarcem la trocul cu animale, grâne, ace, brice și carice. Se pare că numai așa ajungem la adevărata pace. Culmea, tot mi se pare un candidat mai bun decât Mitt Romney.

Următorul pe listă e Jeff Boss, de care la început am vrut să fac mișto, până când mi-am dat seama ca e realmente dus cu pluta, săracul. Se pare că acesta a întârziat la muncă pe 11 septembrie 2001 și, cum locul lui de muncă era în turnurile gemene din New York, a rămas aparent traumatizat pe viață. Pentru că a avut noroc. Acum crede că a auzit-o pe cumnata sa care lucrează în Agenția Națională de Securitate (NSA) americană vorbind înainte de atac cu teroriștii despre avioane și cum să dai cu ele în clădiri. N-are o platformă, el doar vrea să știm că NSA e în spatele teroriștilor. Ce chestie, tot mi se pare un candidat mai bun ca Mitt Romney.

Cei mai amuzanți, după poză și siglă, sunt totuși candidații Partidului Rădăcinilor de Iarbă, un fel de partid verde, doar că în nuanța frunzei de marijuana. Sigla partidului reprezintă un uliu tipic american care ține în gheare un stindard cu steagul SUA și o frunză de gigicon. Prezidențiabilul Jim Carlson e proprietarul unui magazin de etnobotanice care, după cum vedeți din poza alăturată, arată genial. Cum ar fi să ajungă ăsta președintele Americii!? Sigur am avea parte de summituri NATO în care toți liderii lumii au ochii roșii în poza de grup. Oricum, chiar și domnul Carlson e un candidat mai bun decât Mitt Romney!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare