HomeActualitateClanurile „Inginerilor” şi „Ziariştilor”, invidioase pe arestarea „Cămătarilor"

Clanurile „Inginerilor” şi „Ziariştilor”, invidioase pe arestarea „Cămătarilor”

Aseară, după audieri-maraton, zeci de membri ai clanurilor „Cămătarilor” şi „Sportivilor”, inclusiv liderii incontestabili ai interlopilor bucureşteni, fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru, au primit mandate de arestare şi riscă să facă iarăşi ani grei de puşcărie uşoară. În vreme ce majoritatea românilor răsuflă uşuraţi la auzul unei asemenea veşti, alţii înghit în sec şi nu-şi pot ascunde invidia. De pildă, membrii clanului „Inginerilor” şi cei ai clanului „Ziariştilor” şi-au manifestat dezaprobarea faţă de această acţiune, pe care ei o consideră discriminatorie.

„Este inadmisibil ca doar fraţii Cămătaru să ajungă la închisoare! Adică noi, ziariştii, ce-avem?”, se întreabă, revoltat, un temut lider al Clanului Ziariştilor, un domn slăbuţ, firav, îmbrăcat într-o jachetă de firmă (firmă chinezească, desigur) şi în nişte blugi ponosiţi. „Eu sunt gata să mă autodenunţ că am luat mită un pix la Congresul PNL, numai să mă aresteze odată mascaţii şi să stau într-o celulă pe care să nu plătesc 200 de euro pe lună! Că atâta plătesc şi pe garsoniera în care locuiesc acum, mă rog, atâta ar trebui să plătesc, de plătit, n-am mai plătit de două luni, fiindcă nici eu n-am mai văzut leafa de atunci!”

Un alt jurnalist se arată pesimist: „Şi eu am luat mită, chiar recent, la ultima întrunire a PDL, o brichetă rămasă din campanie, ca să scriu un articol frumos despre doamna Udrea, dar mi-e teamă că pentru atâta lucru nemernicii de judecători, nişte corupţi, o să-mi dea cu suspendare, ceea ce pentru mine ar fi grav! Eu vreau cu executare, cel puţin trei ani la Jilava, că dacă anul ăsta am mai ieşit, cu chiu, cu vai, din iarnă, la anul, cu scumpirile astea ale lui Ponta, mi-e teamă că dau de dracu’!”.

Imediat, un membru al Clanului Inginerilor se grăbeşte să-i completeze: „Aşa e, nici noi n-am mai primit salariul, căci patronul a preferat să ne plătească în piese. De pildă, eu am dus de chenzină acasă un rotor de maşină de spălat şi un termostat de frigider, da’ cine naiba-ţi dă pe-astea ceva de mâncare? Am încercat la un supermarket şi m-au scos cu bodyguarzii, în şuturi! Abia de s-a îndurat de mine un ţăran din piaţă, mi-a dat trei kile de roşii şi două de castraveţi pe rotor, a zis că poate s-o juca nepoţelul lui cu el! Dar în ritmul ăsta, murim de foame, şi eu, şi nevastă-mea! Nu poţi să vinzi la nesfârşit rotoare, că se plictisesc şi copiii de ele până la urmă, nu?”.

Inginerul ne-a mărturisit că nu vrea decât să se facă dreptate, adică să primească şi el, în calitate de membru al unui clan, acelaşi tratament de care se bucură şi  membrii altor clanuri, ca de pildă fraţii Cămătaru. „Când am citit în ziare ce viaţă aveau ăştia la puşcărie, mi-am dat seama că nici în cea mai frumoasă vacanţă a mea, acum cinci ani, la all-inclusive în Turcia, n-am trăit aşa ceva! Mâncare la discreţie, băutură aşijderea, filme la plasmă, masaje! De ce pentru ei se poate, iar pentru mine nu? Adică pe mama n-o cheamă tot Maria, şi nu i se spune tot Mimi, ca lu’ mă-sa? E drept, a lor e Mimi Cămătăreasa, a noastră e Mimi Inginereasa, dar tot mamă de clan se cheamă că e! Şi coincidenţele nu se opresc aici, întrucât am şi eu un frate, e profesor de liceu şi o duce la fel de prost ca mine! Ba aş putea spune că el trăieşte o viaţă chiar mai periculoasă decât interlopii consacraţi, ăia riscă să sară în aer cu maşina o dată în viaţă, pe când frate-meu riscă în fiecare zi să-şi ia bătaie de la vreun elev pe care nu-l lasă să asculte manele la maximum în timpul orei!”

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare