Coana Gabriela față cu reacțiunea

de Spartakus , 04 iulie 2016
Coana Gabriela față cu reacțiunea

Dacă despre țiganul ajuns împărat știam ce-a făcut prima dată și prima dată, când s-a văzut pe tron, aveam oarece dubii despre ce-are să facă doamna Firea când s-o vedea cocoțată în fotoliul de primar general al Bucureștiului. Fată harnică, soțioara lui Pandele nu m-a ținut mult în suspans și s-a pus pe treabă, cum știa ea mai bine. E drept că ea nu știe să facă prea multe lucruri, în afară de falimentat reviste și născut copii, dar într-un oraș ca Bucureștiul ăsta e chiar un avantaj. Așa că Găbița și-a suflecat mânecile și s-a aruncat, vitejește, în lupta cu stihiile naturii și dușmanii Boborului.

După ce prin Cișmigiu a căzut un copac, de la furtună, primărița a ieșit la înaintare, cerând urgent toaletarea tuturor pomilor, ca să nu mai pice vreunul. Degeaba i-au explicat specialiștii că a toaleta un copac, pe căldurile astea, e crimă curată, îl usuci garantat, fiindcă toaletarea are și ea un rost și-o socoteală, nu se face când vrea sternocleidomastoidianu' lu' Găbițu. Primărița a zis toaletare, toaletare se face, știe mai bine ce-i trebuie Bucureștiului, că se pricepe la toate, nu doar la poame, ci și la pomi, și cine a văzut vreodată botanistă mai bună ca ea?

Acum, i-a cășunat pe manifestări sportive și pe concerte. Supărată că ieri bulevardul Kisellef a fost blocat pentru o reuniune sportivă, primărița a declarat că nu va mai da nicio autorizație pentru asemenea evenimente. Ce-i aia maraton? Ce-i aia cros? Păi la ea la țară, la Moldova, singurul maraton permis era cel până la crâșma din satul vecin, când aia din satul tău era în renovare, iar singurul cros era ăla când aveai în spate șapte hăndrălăi care voiau să te violeze și-alergai mai tare ca Marișica Puică. Și ce le trebuie bucureștenilor mișcare? Să mai stea, naibii, prin case, în loc să aglomereze străzile. De ce să stea toți proprietarii de gipane și merțane în coadă la Arcul de Triumf din cauza unor amețiți care vor să facă jogging, când lor li se răcesc micii la Poiana Brașov?

Așa că doamna Firea a decis să permită asemenea manifestări doar pe terenuri virane, unde bizonii cu bemveu nu pot fi deranjați. La fel, ea a fost foarte deranjată și de concertele organizate în buricul Bucureștiului. ”Recent a avut loc un concert în Piața Constituției. Nu se mai putea intra în Capitală de la Otopeni, era paralizat totul”, a declarat, neagră în cerul gurii de supărare, primărița. E și normal să nu vrea concerte: ce, la ea la Moldova venea Queen să cânte la Căminul Cultural? De ce să se blocheze orașul pentru că niște tineri vor să asculte muzică, când pe-ăștia poți să-i trimiți pe câmp, la granița cu porumbul, să le cânte și Queen, și Maroon 5, și Iron Maiden acolo, până n-or mai putea. Și ce modă e asta cu concertele? De concerte are nevoie Bucureștiul? Uite, Găbița până la vreo 20 de ani n-a văzut concerte decât pe la nunți, când veneau să se producă live alde Gogu de la Dărmănești și Dorel din Buhuși, și n-a crăpat. Dacă vor mișcare bucureștenii, să iasă în fața blocului și să facă niște tracțiuni la bara de bătut covoare, dacă vor muzică, să scoată boxa pe balcon și să bage niște manele pă sistem, că astea nu încurcă circulația.

Europa civilizată face azi tot posibilul să reducă nivelul de poluare, îngrădind circulația mașinilor prin orașe, transformând marile bulevarde în rute pietonale sau piste pentru biciclete, încurajând mișcarea fizică, mersul pe jos sau cel pe bicicletă. Numai la noi, duamna Firea, această coană Leana Ceaușescu pe stil nou, nu vrea s-audă nici de sport, nici de concerte în mijlocul Bucureștiului. Așa că pregătiți-vă: la anul o să alergați în balcon și o să vedeți următorul concert Queen pe câmp, la Găvănata, nu tot în Piața Constituției. Dar na, așa ne trebuie, că am crezut că nimic nu poate fi mai rău ca Oprescu. Ba poate. Nu v-a plăcut miserupistul de Oprescu, luați-o pe heirupista de Firea, că asta ne așteaptă în următorii ani: dacă vreți să ascultați muzică, trageți-vă căștile pe urechi, dacă vreți mișcare, fiecare cu pista mă-sii!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Am fost la Votare , Neagu Mircea

  08 decembrie 2020 19:35

  Am fost pe 6 Decembrie 2020 , la Votare !

  raspunde comentariului
 • Neagu Mircea

  10 august 2020 21:31

  In 10 August 2018 , la ora 845 veneam cu o Punga de Cartofi ,de la Mega Image - Televiziune , in Piata Victoriei din Bucuresti , si am avut Noroc ca nu am Stat in Piatza Victoriei din Bucuresti , deoarece la Ora 2100 cand ma indreptam spre Stefan cel Mare , se Auzeau Petardele , care probabil , se dadea cu Gaze . Altfel Aveam Ocazia sa Mananc Cartofi Prajiti , Strasse - Foods . Am mers pe Trotuar , nu am mers pe Mijlocul Strazii , si m-am dus Linistit Acasa , Mergand pe Jos , pe Trotuar , aveam si o Sticla de Coca-Cola , intr-o Mana , iar in Cealalta Mana , Punga cu Cartofi . In data de 12 August 2018 , eram la Munte spre Cota 2000 , luand o Masina , Calatorind spre Sinaia , pana la Piatra Arsa , dupa aceea , Mergand pe Jos , pe Munte , pana la Cota 2000 , Coborand ulterior cu Telecabina , dar cred ca am stat la Coada sus pe Munte , circa 3 Ore , la Telecabina , pentru Coborarea cu Telecabina , pentru Jos , in Busteni . Cred ca aveam Tren pentru Intoarcere catre Bucuresti , dupa Orele 8 Seara .

  raspunde comentariului
 • GABRIELA FIREA CASTIGATOARE !

  08 august 2020 20:43

  GABRIELA FIREA V-A FI CASTIGATOARE !

  raspunde comentariului
 • vasile

  06 iulie 2016 18:31

  Nu va suparati ,bucuresteni,vorba ceea "sacul si petecul"! se pare ca asta v-ati dorit .

  raspunde comentariului
 • Till Eulenspiegel

  06 iulie 2016 14:52

  Poate-i spune cineva individei ca chindeul se pune viceversa,cromatic vorbind.

  raspunde comentariului
 • Yuri

  06 iulie 2016 6:54

  Pentru hipsteru' ku shaua-n kor Proasta poola a fost la coor-ul ma*ti cand te-a conceput!!!!!

  raspunde comentariului
 • crestinul

  05 iulie 2016 11:08

  Multa critica si solutii de nici un fel. Ca si cum ai spune "crede in Dumnezeu" nu in inventiile disipolilor Acestuia. Cu stimna un credincios de rand.

  raspunde comentariului
 • hipsteru' ku shaua-n kor

  04 iulie 2016 22:58

  manca-mi-ati piulla de hateri. daca yo k am o masina si o folosesc sunt bizon, voi ce khakhat de viermi sunteti rasilor kre va frecati buca-n sha la 40 grade sau iarna cand va cad turturii in kap? voi sunteti eco, lua-m-ati in ghura, dar nu spuneti adevarul sunteti saraci, mancati 1 covrigzi si urati oamenii realizati. va dau la moie!

  raspunde comentariului
 • adrian

  04 iulie 2016 16:14

  spartakurus, dar tu cu ce pwlm te duci la munca? hai nu-mi spune k esti hipster si dai la bucla.

  raspunde comentariului
  • gigi

   04 iulie 2016 20:03

   adriane si dan popescu, vedeti ca vi se racesc micii.

   raspunde comentariului
   • adrian

    04 iulie 2016 22:45

    bine bai gigioaie, am inteles spala-m-ai la ..........., ti-e ciuda ca nu halesti mici din ajutorul de somaj shomere..........

    raspunde comentariului
 • Dan Popescu

  04 iulie 2016 14:50

  "dacă vreți să ascultați muzică, trageți-vă căștile pe urechi" - stai tu intr-o zona in care restaurantele si cluburile fac ce vor pana la 4-5 dimineata si mai vorbim.

  raspunde comentariului
+