HomeActualitateCondrea ne-o trage și de pe lumea ailaltă cu...

Condrea ne-o trage și de pe lumea ailaltă cu Hexi F/Ph-arma

“Răposatul” Dan Condrea, cel care timp de un deceniu a omorât atâția români, livrând spitalelor zamă chioară la supra preț pe post de dezinfectant, ne uimește cu o a doua firmă. Pare-se că omul a avut concomintent două firme care au livrat soluții diluate. Prima e cea pe care o știm cu toții, S.C. Hexi Pharma CO S.R.L., cea față de care DNA a dispus urmărirea penală sub aspectul infracțiunilor de spălare de bani și evaziune fiscală, iar cea de-a doua e o firmă-clonă, numită Hexi Farma S.R.L. După ce autoritățile române s-au făcut că nu văd atâta amar de vreme genocidul comis de flăcăul acesta, ele stau acum liniștite să instrumenteze dosarul Hexi Pharma. Dar iată că iar vine Cătălin Tolontan cu o anchetă care dovedește existența unei a doua firme surogat Hexi Farma, prin care Condrea a supt o groază de bani de la țâța statului.

 

Pe 2 iunie a.c. procurorii anticorupție au început urmărirea penală a firmei Hexi Pharma. În prealabil, pe 26 mai, Ministerul Sănătății a publicat toate contractele de achiziții de biocide în anul 2015 ale Hexi Pharma, raportate de Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Tot pe 2 iunie, Agenția pentru Agenda Digitală a României, care administrează SEAP a dat o statistică despre contractele cu biocide din intervalul 2011-2015, tot ale firmei Hexi Pharma. Totuși, nu știm cum se face că prin toată hârțogăraia aia despre Hexi Pharma, statul român nu s-a împiedicat deloc de cea de-a doua firmă-clonă a lui Condrea, Hexi Farma. Culmea e că ambele firme au același sediu social, pe Strada Floarea Roșie din București, unde se află un apartament în care a locuit fondatorul afacerii Hexi, Virgiliu Condrea, tatăl lui Dan Condrea.

 

Hm, tot acest scandal emană un iz pestilențial, de vreme ce atâtea instituții ale statului au fost atât de oarbe la faptul că Dan Condrea avea două firme cu nume similare și cu același sediu social. Mă întreb cum naiba își fac anchetele băieții ăia de la DNA de n-au dat și peste Hexi Farma, atunci când s-au dus să ceară date de la Registrul Comerțului. Este clar ca bună ziua că în evidența lor figurează două firme cu sediul pe aceeași stradă. Clona Hexi Farma a fost înregistrată la începutul lui noiembrie 2004, iar “Universitar Farma”, care a aparținut lui tac’su lui Condrea, a devenit Hexi Pharma în 2005. Prin urmare, este cam greu să susții ipoteza unei greșeli de ortografie. Cică Dan Condrea mergea la licitații cu o firmă și apoi imediat cu cealaltă. Deci, vă dați seama ce sistem informatic pus la punct are SEAP și ce verificări “riguroase” face la înscrierea firmelor. Sau, cine știe, poate și SEAP mânărește rezultatele reale ale licitațiilor. N-ar fi deloc exclus, la câte licitații trucate se desfășoară în țara noastră.

 

În altă ordine de idei, oare să fi fost atât de naive și ușor de păcălit autoritățile în acest caz? Oare să facă ele o astfel de greșeală de gâgă și să confunde un “F” cu un “Ph”, motiv pentru care să nu menționeze nimic despre o a doua firmă? Dar ce, domn’le, ăștia de la DNA, DIICTOT și SRI sunt ca la talcioc, de încurcă chinezăriile Adibas cu Adidas? Ceva e putred în Danemarca și tare mi-e că statul român s-a apucat să joace bambilici cu noi. Căci dacă într-adevăr autoritățile sunt chiar atât de incapabile sau incompetente, atunci e vai de steaua noastră. Cert e că autoritățile au multe explicații de dat. Toți trebuie să vină să ne spună clar, cu subiect și predicat, ce e cu aceste două firme. Trebuie să ne zică dacă au cercetat problema, dacă e vreun dosar pe numele firmei-clonă și dacă au început sau vor începe urmărirea penală și în cazul Hexi Farma.

Cât despre Ministerul Sănătății ce să mai spunem?! Pare-se că toți miniștrii care s-au perindat pe acolo în ultimii ani și care n-au văzut ce se petrece sub nasul lor, au fost niște paiațe. Iar dacă au știut ce se întâmplă și au închis special ochii, atunci e mult mai grav și aceștia au fost complici în toată povestea asta care s-a lăsat cu foarte multe decese cauzate de infecțiile dobândite în spitale. Astfel, DNA ar trebui să-i ia și pe ei la puricat. Totuși, oare mai putem să aveam pretenții de la procurori, când ei nu disting între un “F” și un “Ph”? Și fiindcă tot suntem la capitolul “sănătate”, cum de s-au lăsat așa ușor păcălite spitalele care au achiziționat dezinfectanți diluați de la ambele firme ale lui Condrea? Căci mulți dintre managerii sau directorii de spitale au cumpărat sterilizanți de la Hexi Farma și la o lună după au cumpărat și de la Hexi Pharma. Să-nțeleg că și aceștia au făcut-o cu bună știință, pentru a-și încasa comisioanele?

În plus, chiar dacă fosta soață a lui Condrea a făcut mult tam tam, debitând vrute și nevrute la TV, ea a tăcut mâlc și n-a scos nicio vorbuliță despre clona Hexi Farma, firmă din care ea deținea 30% din acțiuni. După ce Condrea i-a dat papucii Laurei Georgescu, dar a avut grijă să-i ia cardurile, banii și alte proprietăți, defunctul nostru s-a folosit de Hexi Farma cum a vrut mușchiul lui filé. Mai precis, jmecherașul ucigaș a pus-o ulterior ca împuternicit pe sora fostei neveste, totodată și contabila acestuia, iar apoi a împins Hexi Farma în contracte cu statul român, în paralel cu Hexi Pharma.

Firma-clonă Hexi Farma și-a suspendat activitatea abia în urmă cu o săptămână. Dacă ar fi să ne luăm după scenariile acelea potrivit cărora moartea lui Condrea a fost o înscenare, atunci parcă îl și văd pe individ cum stă pe plaja din Caraibe, cu un cocktail Mimosa lângă el, urmărind pe o tabletă ce se petrece în țară, râzând cu gura până la urechi de bâjbâiala autorităților române. Eventual se mai și mângăie ușor pe burtă, mulțumit că și-a atins scopul. După ce omul a sifonat cu dibăcie sume exorbitante prin offshore-uri, omorând pe parcurs o groază de români, acum noi ne frecăm sinapsele ca să recreem și să înțelegem firul poveștii. Și e posibil ca încrengătura corupției să fie atât de mare, iar în spatele ei să se ascundă atâtea nume grele, încât dacă toată țesătura asta s-ar destrăma, ne-ar sta mintea în loc. 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare