HomeActualitateCristi Minculescu, înfrânt de sistem

Cristi Minculescu, înfrânt de sistem

Nu vă gândiți la „trupa pe butoaie” sau „cu butoaie”, n-am înțeles niciodată. Nici băieții de la Sistem n-o duc prea bine. Cel puțin, eu n-am mai auzit nimic despre ei în ultima vreme. În underground nu cred că ființează, căci asta presupune, de obicei, subsoluri de bodegi. Și mă gândesc că e destul de nasol din punct de vedere logistic să cari și să bagi înăuntru toate butoaiele, jantele și ciocanele rotopercutoare cu cap widia.

Cristi Minculescu a fost înfrânt de sistemul muzical românesc. După 35 de ani de activitate alături de IRIS, Cristi a realizat că, la noi, din muzică nu prea ies parale-le-le-e-e. Doar dacă nu cumva ești manelist. Sau scoți pe bandă rulantă pseudocântece marca Connect-R, Alex Velea, Smiley sau Puya. Bine, ficiuringul Iris-Puya a fost penibil. Interesant este că i-a luat 35 de ani să-și dea seama că muzica lor nu prinde. Mie nu-mi place IRIS, recunosc. În schimb, nu pot să nu admit faptul că Minculescu are o voce genială pentru metale, iar băieții din formație știu să facă rock. Problema e că IRIS nu sună bine împreună. Sau, cel puțin, IRIS-ul din ultimii ani, care mi se pare un fel de Holograf mai metal. Dar asta nu însemnă că nu-i o zi neagră pentru rockul românesc, ale cărui formații dispar mai repede decât votanții de pe listele de la referendum. Este o victorie a muzicii de rahat care se cântă prin cluburi cu orchestrație pe calculator și versuri cretine precum „dragostea se face în minim doi”. Să mori tu, Alex Velea, ce descoperire ai făcut!

Sincer, nu-mi dau seama ce poate să mai facă după 35 de ani de muzică în care imaginea lui s-a identificat cu IRIS. Cel mai înțelept ar fi să se retragă de tot din muzică. Să pleci în afară precum Kempes nu e o soluție viabilă. Iar Kempes se întoarce, semn că în emisfera sudică nu-i așa ușor, zic. De cealaltă parte, IRIS e ca și desființată. Fără Minculescu, e un fel de Queen fără Freddie, păstrând proporțiile evident. Iar Tony Șeicărescu nu e Paul Rodgers. Până la urmă, ar putea fi oricine, chiar și Traian Băsescu, fanii IRIS nu cred că-l vor uita așa de ușor pe Cristi.

Redacția
Redacția
"Academia Catavencu”. Umor Serios. Nu avem tabuuri, nici prejudecati. Criticam si carcotim

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare