HomeActualitateCum falimentezi o țară? Dragnea brevetează Porcul troian

Cum falimentezi o țară? Dragnea brevetează Porcul troian

Se ia o țară, de preferat în degringoladă, fără instituții puternice și cu voci critice disparate. Se ia apoi una bucată mafie partinică, renăscută sub diverse forme dar vopsită mereu în aceeași culoare: roșu căcăniu. Azi de Teleorman. Ieri, de Cornu. Alaltăieri, de Oltenița. După care se caută un plan: cum mama dreacu închidem definitiv țara asta, că de furat se fură non-stop de zeci de ani și totuși uite că tot mai rămâne ceva. La care, dintr-un colț al camerei, un individ cu mustață se ridică și spune răspicat: „Știu. După modelu’ la vechii greci, care-a băgat calu’ ăla de lemn în Troia, sau unde dreacu l-a băgat, vin și io cu o propunere. Să facem porcu’ troian. Adică o pușculiță mare dă tot, fraierilor, nu vă uitați ca vitele așea la mine. Oricum porcu’ e mai de-al locului ca simbol, caii-s mai potriviți la englejii ăia, dă-i dreacu d-aici. Așa, deci luăm porcu’ ăsta, vărsăm în el tot ce e bugete pentru autoritățile locale și îi dăm un nume d-ăsta super șmecher, gen Programul Național dă Dezvoltare Locală, să zică proștii că-i adevărăciune. Ă? Ce ziceți? Tare, ă?” „Da, bă, nene, ești meseriaș, ce mai, de la Caritas încoace n-a mai venit cineva cu o idee așa bengoasă. Să-ți trăiască ție, Dragneo, oameni ne facem cu toții.”

Și țineți cont că asta e o discuție mai veche de prin 2013, când același baron de cUlise propășit într-o Itacă a marginii de lume, adică Teleorman, era, ce să vezi, Ministru al NeDezvoltării. Deci cu bătaie din aia super-lungă, cum ar veni. Iar efectele le vedem taman azi, după ce Grindeanu a adoptat această imensă scurgere de bani prin ordonanță de urgență și o să le tot vedem, probabil, cel puțin o generație de-acu’ încolo.

De ce? Păi e simplu, pentru că vorbim de o sumă absolut colosală, anume 6,6 miliarde de euro care – ați ghicit – în loc să se ducă acolo unde sugerează numele savant inventat de Dragnea, anume la Dezvoltarea Locală, se vor sifona, e drept, tot local, dar cu adrisanți bine cunoscuți de pe listele de partidului unic. Deci cu dedicație, cum ar veni. Și ce înseamnă asta? Păi e simplu: o nouă iepocă de haur în care asfaltările se vor face tot în față la tovarășii din eșalonu’ superior, iar veceurile din curțile a jumătate din amărăștenii care compun țara asta vor rămâne tot acolo, din simplul motiv că alocarea de resurse se va face discreționar. Asta în cel mai bun caz. Adică în cazu’ în care acest Program Național de Subdezvolare Locală (a.k.a. Marea Ciordeală) nu a început deja să scurgă banii ăștia prin diverse off-shore-uri bine plasate, care să le asigure liniștea lu’ nenea Dragnea & compania în momentul când oamenii vor fi căutați, ca și Ghiță, cu Interpolu’. Sau de fapt, nu, stai, că ăștia sunt mai șmecheri ca el, doar nu degeaba s-au chinuit din toate puterile să dezincrimineze abuzu’ în serviciu.

Cu alte cuvinte, s-ar putea ca noi să fim perpeliți prin părțile dorsale și cu banii luați, iar ei să nu facă niciun minut de pușcărie. Păi nu-i frumos așa?  

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare