Cum o să aducă guvernul Cioloș PSD-ul la guvernare

de Spartakus , 07 septembrie 2016
Premierul Cioloș, dând cu biciul tot în boii care trag să scoată economia din șanț

O fi premierul Cioloș un bun profesionist, o fi muncitor, dedicat, gata oricând să pună mâna pe sapă, o ști el când se bagă prașila a doua și cu ce se combate gândacul de Colorado, dar n-a aflat până acum că drumul spre iadul capitalist e pavat cu bune intenții. Pentru că măsurile prevăzute în proiectul de modificare a Codului Fiscal într-acolo ne duc: către un capitalism feroce, în care pe patroni o să-i cam doară la bașcheți, că o să plătească mai puțini bani la stat, iar pe angajații din sectorul privat o să-i doară sufletul – care-l mai are și nu și l-o fi vândut deja pe un blid de mâncare.

Prin noile creșteri de taxe, impuse tot fraierilor care muncesc la patron în țara asta, nu bugetarilor, guvernul Cioloș nu doar că dă o grea lovitură oamenilor care n-au vrut să frece menta la stat, ci să-și ia soarta în propriile mâini, ci pune, practic, pe tavă guvernarea în lăbuțele tremurând de poftă ale PSD.

Să mai mărești taxele, într-o țară și așa sufocată de taxe, e crimă cu premeditare. Îi omori cu zile pe cei cu profesii liberale, pe oamenii care nici acum nu o duc grozav, fiindcă n-au niciunul dintre avantajele de care beneficiază bugetarii și alte categorii de oameni ai muncii. Înțeleg că propunerea fomistei greve, de a scuti de impozit absolut toate pensiile, inclusiv alea nesimțite, de securiști, nomenclaturiști și torționari, va produce o mare gaură la buget. Înțeleg că băieții harnici ai lui Cioloș s-au gândit imediat cu ce o să umple gaura, dar de ce trebuie să plătească iar o categorie socială pentru a beneficia o alta? Ne întoarcem în anii 50, când muncitorimea și țărănimea erau cocoloșite, iar intelectualitatea trimisă la Canal?

Nu mărind taxele ca să acoperi găurile negre din buget poți crește economia, domnule premier. Nu distrugând o clasă socială vei salva România, așa cum ți-ai propus. Tot ce ai reușit să faci, prin propunerea de mărire a taxelor, a fost să aduci PSD-ul mult mai aproape de guvernare. Deja vulpoiul de Dragnea a înțeles oportunitatea și imediat a sărit la cap, făcând pe haiducul care ia apărarea oamenilor muncii, săraci și împovărați de birurile stăpânirii: ”Nu putem permite acestui guvern să modifice Codul Fiscal”. E un altfel de a spune: uitați, oameni buni, ce vor să facă tehnocrații lui Iohannis, vor să vă jupoaie de vii. Pe când noi, PSD, nu ne atingem de salarii și, mai nou, nu ne mai atingem nici de alea 16 procente impozit pe pensiile speciale, de zeci de mii de lei, pe care tot noi ni le-am votat.

Guvernul Cioloș mai are câteva luni de stat la putere. Ar fi trebuit ca nici să nu-l intereseze de unde o să facă rost de bani următorul guvern. Dar uite că l-a pălit stahanovismul în creștet și s-a apucat să caute el soluții. Ceea ce, moral, n-ar fi greșit, dacă n-ar fi ales-o pe cea mai proastă dintre aceste soluții. Sper ca Liviu Dragnea să fie fericit: de-acum, are toate șansele să fie noul premier. Pentru că toți îl vor ajuta: și ”generația Facebook”, taxată și scârbită, care nici nu va mai veni la vot, și pensionarii, netaxați și fericiți, care vor vota în masă, sub sloganul ”PSD/crește pensiile” și, ultimul pe listă, dar cel mai important - cu voia dumneavoastră, Dacian Cioloș.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • gigi

  08 septembrie 2016 1:38

  Ciciolos e un bun proeuropean de la Bruxe. Ca un bun bruxeuropean are nevoie de banuti pentru viitoarele cohorte de inteligente si forta de munca din Ciuhapia de Est asa ca mai baga si el o taxa. Asta a fost comisar sau comisionar cu agricultura si acum citesc ca banii de agricultura europeni se duc catre ciuhapei. Oare asta nu are nici o legatura cu deciziile alea?

  raspunde comentariului
 • jules

  07 septembrie 2016 17:39

  e dezinformare ! min de finante a dezmintit stirea ! intoxicare " made in psd " ! in continuare dorim psd-ului un sincer si calduros " puie monta " !

  raspunde comentariului
 • Titu Sandronicus

  07 septembrie 2016 17:02

  Noroc ca Ciolos nu este un prost profesionist....Sau un profesionist asa si asa...

  raspunde comentariului
 • crrr

  07 septembrie 2016 16:33

  a fost o dezinformare.te rog scrie si despre cine lanseaza d-astea.

  raspunde comentariului
+