HomeActualitateCum să petreci de 1 Mai la modul evlavios

Cum să petreci de 1 Mai la modul evlavios

Gândește-te puțin la ziua de duminică. Te-ai trezit și te-ai dus la muncă. Pe drum, ai văzut o bunăciune și i-ai zis în gând „Doamneeee, ce ți-aș face…”. Ai ajuns la birou tău de corporatist și ai privit (n-ai cum să-l eviți, e pe peretele opus ușii) tabloul care-l înfățișează pe acționarul principal, pe cel mare, pe Tatăl care a născut firma-mamă. Îți zici în gând, ca în fiecare dimineață, că, dacă ai avea de ales, ai alege să fii el, cu banii și femeile lui cu tot. Și te apuci de lucru, dar îți dai seama că s-a consumat mina din pix, așa că-l iei pe-al colegului care lipsește, iar la plecare, cu gândul aiurea, îl bagi în servietă. Dar, până atunci, te cheamă șeful și te întreabă de colegul care lipsește, dacă-și vede de treabă, dacă e conștiincios, dacă munciți bine împreună. Ocazia perfectă să răbufnești, pentru că individul în cauză îți repugnă, e un leneș, un oportunist, bașca pute. În sfârșit ajungi acasă, mănânci o felie de pizza sleită și te uiți la televizor. Mai mult de plictiseală și din obligație decât de chef, îți convoci nevasta la o partidă grăbită de amor, apoi te bagi la scutece, uitând că a fost ziua maică-tii și că nu i-ai dat măcar un telefon.

Păcătosule!

Acum să-ți explic ce-ai făcut. În primul rând, ai fost la muncă duminică, iar tu, corporatist fiind, ai lucrat, deci ai încălcat porunca 4 a lui Dumnezeu – „Adu-ți aminte de ziua Domnului și o cinstește”. La momentul cu bunăciunea ai comis-o și mai grav. Ai poftit la ce nu e al tău și ai luat numele Domnului în deșert, ignorând poruncile 10 și 3. Plus că, adresându-te ei direct, chiar și în gând, cu apelativul „Doamne”, presupune încălcarea primei porunci, care spune că pe lume e un singur Dumnezeu. Și, în mod sigur, nu e bunăciunea.

Tabloul cu acționarul pe care-l admiri atât e chipul cioplit, porunca numărul 2. Ai luat pixul colegului, deci ai furat – porunca 8. Apoi, știi și tu foarte bine că ce-ai spus despre coleg nu e tocmai adevărat, că, de fapt, el e cel care muncește mai mult decât tine. Ai ridicat mărturie mincinoasă, așa că poți bifa și porunca 9.

Ai făcut sex cu nevasta duminica, în Postul Mare, ai nesocotit porunca 7, arătând desfrânare. Și, în fine, pentru că ai uitat de ziua maică-tii, ai încălcat porunca 5 – „Cinstește-ți părinții”.

Concluzie: într-o zi obișnuită, ai izbutit performanța de a nesocoti 9 porunci din 10. Ești un păcătos. Dar mai ai o șansă. Vine 1 Mai, când toată lumea petrece. Dar e și Săptămâna Mare, una de post greu și rugăciune.

Ultima șansă

Iată ce ai de făcut pentru a petrece de 1 Mai la modul cuvios, apostolic chiar. Te duci la grătar, la iarbă verde. În jurul tău, fleicile sfârâie pe jar și manelele zbiară din difuzoarele Loganului tunat. Acei oameni vor ajunge în iad, dar tu, așa cum spuneam, mai ai o șansă. Fii cucernic și pune pe grătar spanac, iar în boxe Psalmul 50. Vizitează-ți vecinii de picnic și îndeamnă-i la cumpătare, iar dacă te ignoră, aruncă-le micii-n praf și înjunghie-le casetofoanele cu o șurubelniță. Știu că loviturile dor, mai ales când sunt date cu ghiul, dar adu-ți aminte că e Săptămâna Patimilor. Du-te la biserică și alungă-i pe popi. Așa a făcut și Iisus, i-a gonit pe negustori din templu. La sfârșitul zilei, la cină, privește-ți în ochi familia, pe soția și pe copiii tăi, și spune-le așa: „Știu că unul dintre voi mă va trăda”. Iar când nevastă-ta se va îneca pufnind zgomotos pe nări apa abia înghițită, ai grijă cum o lovești pe spate să nu rămână urme. Nu de alta, dar poți avea probleme la proces.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare