HomeActualitateDa, Liviule, în sfârșit îndrăznesc să cred în România!...

Da, Liviule, în sfârșit îndrăznesc să cred în România! Îți mulțumesc.

Două sute cinci zeci de mii de oameni au stat umăr lângă umăr, și-au umplut plămânii cu același aer, și-au strâns fularele în jurul gâtului, și-au îndesat căciulile pe frunte și au strigat într-o singură voce, pe două sute cincizeci de mii de tonuri "Jos Corupția!".

Pentru două sute cincinzeci de mii de oameni nu au contat nici cei 100 de lei în plus la leafă, nici taxele mai mici cu un pol, nici pâinea și nici micii voștri. Două sute cincizeci de mii de oameni nu au dat doi bani pe promisiunile voastre și nici pe firimiturile pe care ni le aruncați cu titlul de mari favoruri. Pentru două sute cincizeci de mii de oameni nu au fost importante gălețile voastre, făina voastră, brelocurile voastre, minciunile voastre, ci doar viitorul copiilor noștri.

Două sute cincizeci de mii de oameni nu au vrut nimic pentru ei, ci pentru binele nostru, al tuturor.

Două sute cincizeci de mii de oameni au funcționat ca un semnal de alarmă pentru cei câțiva oameni decenți rămași în partidul vostru de interlopi: Aurelia Cristea, fost ministru, Florin Jianu, fost deputat și Ciprian Necula, fost secretar de stat, cei din urmă onești care vă stricau blazonul de corupți incompetenți au decis să lase în urmă șleata de mafioți cu coloane vertebrale de ursuleți gumați ca să își urmeze principiile regăsite în cele două sute cincizeci de mii de voci care au strigat aseară din toți plămânii "dreptate!" 

Două sute cincizeci de mii de oameni au rezistat împreună în zăpada lacrimogenă iar cu săriturile lor au zdrobit rușinea PSD care zgârie până și cele mai inerte suflete. Două sute cinici zeci de mii de oameni nu s-au lăsat manipulați și intimidați de ultrașii trimiși de voi ca să ne fure revolta, ci au ridicat degetul mijlociu împotriva violenței.

Două sute cincizeci de mii de suflete au susținut cu zâmbete creativitatea pancartelor, au compus slogane, și-au strâns copiii la piept ca să îi încălzească dar nu au plecat, că nu era de plecat, Dragneo.

Două sute cinci zeci de oameni nu au cumpărat discursurile voastre ieftine, pentru că cel puțin două sute cincizeci de mii de oameni au știut să aprindă lanterna când noaptea minților voastre ne-a amenințat lumina.

Două sute cincizeci de mii de oameni au protejat democrația, au făcut zid și au vegheat împreună cu jandarmii ca țara noastră să nu se numească peste 10 zile Republica Bananieră România.

Două sute cincizeci de mii de oameni și-au reprimat dezgustul și nu l-au transformat în ploaie de petarde, pietre sau sticle, strigând „Fără violenţă!” şi „Nu aşa!", deși violența nesimțirii voastre a reușit să ne pună nodul revoltei în gât.

Două sute cincizeci de mii de oameni au îndrăznit să creadă din nou în România. Sunt mândră că am fost și eu acolo și că împreună cu ei am reînviat un sentiment desuet: dragul de o țară și de un popor din care mă bucur că fac parte.

Venim și azi, Liviule, așteaptă-ne cu masa pusă și cu tacâmurile alea bune.

#douăsutecincizecidemii

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare