HomeActualitateDă-i melteanului un BMW, că stradă își ia singur!

Dă-i melteanului un BMW, că stradă își ia singur!

Zilele astea se tot discută despre noul Cod Rutier. Astăzi, aș vrea să vorbim despre un specimen des întâlnit pe șoselele noastre: Gibonul cu BMW.

Acum două săptămâni, un cocalar cu BMW la mâna a doua și numere de Austria a intrat intenționat într-un grup de bicicliști care-i stătea în cale. Nu era nici beat, nici drogat, nici bolnav. Era șmecher.

Culmea e că bicicliștii ăia tocmai protestau, în mod organizat și aprobat de primărie, cerând amenajarea unor piste speciale care să-i ferească de giboni. În spatele lor, melteanul cu BMW la mâna a doua și numere de Austria nu mai avea răbdare, pentru că meltenii cu BMW se grăbesc întotdeauna, ei s-ar lua la întrecere și într-un cortegiu funerar. Așa că a intrat direct în ei, lovindu-i ușor și făcându-le praf bicicletele. De ce? Pentru că el are BMW, deci e un fel de supraom, iar ăia aveau biciclete, adică erau mai jalnici chiar decât ăia cu Logan pe care-i uită Dumnezeu 0,03 secunde la semafor și încurcă circulația.

Geneza

Gibonul cu BMW la mâna a doua e o specie relativ nouă. El se trage din bătăușul satului sau din golănașul de cartier care, în lipsă de pregătire, perspectivă, inteligență, imaginație și diplomă de BAC s-a dus la furatdinmagazine/ștersbabelacur în Italia, Spania, Germania etc. După câțiva ani în care ori au stat prin pușcărie, ori au fost slugăriți de angajatorii străini, adesea indieni sau chinezi, bătăușul satului și golănașul de cartier au reușit să strângă câteva sute de euro. Cu care-și cumpără o gioarsă de BMW, cu numere străine și cu kilometrajul Danielei Crudu. Mașina fiind o căzătură, înmatricularea ei în România costă cât una nouă, dar trei luni tot se poate merge cu ea. Drept urmare, bătăușul satului și golănașul de cartier se întorc acasă, unde capătă instantaneu un nou statut: șmecher cu BMW. Pentru că, la noi, orice dobitoc cu BMW este considerat, în mod automat, șmecher. Și tocmai d-aia își cumpără toți dobitocii BMW, pentru că vor să fie șmecheri și să dețină, astfel, calitatea supremă la români.

Explicația

În momentul în care se suie în BMW, melteanul cu minte puțină își schimbă percepția asupra lumii și a mediului înconjurător. Se simte dintr-o dată mai bun decât ceilalți, un fel de privilegiat, de om ales, pentru că așa i-a spus și i-a confirmat societatea. Iar oamenii aleși au, precum porcii lui Orwell, drepturi mai egale decât ale celorlalți. Mai ales pe stradă. Este foarte greu pentru cocalarul inept aflat la volanul unui BMW să respecte regulile în trafic sau măcar să-i respecte pe ceilalți care au ghinionul să dea peste el pe șosea. Pentru că un șmecher adevărat nu respectă regulile, nu, regulile sunt pentru fraierii ăia cu Logan.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare