HomeActualitateDacă nu mergi tu la Sankt Petersburg, vine Sankt...

Dacă nu mergi tu la Sankt Petersburg, vine Sankt Petersburg la tine!

Despre fosta capitală a ţarilor, Sankt Petersburg, cu siguranţă aţi auzit – e unul dintre cele mai fascinante, dar şi mai scumpe oraşe ale Europei. Dar să mergi pe gerul ăsta din buzunare tocmai la capătul celălalt al continentului nu e tocmai indicat, mai ales că, judecând după ritmul de devalorizare a monedei ruseşti, cu rublele pe care le ai la plecare rişti să nu te mai poţi caza, la sosire, decât în cartoane, în faţa primăriei locale.

Prin urmare, de ce să rişti diverse, plecând tocmai unde-a înţărcat Lenin copiii Revoluţiei, când poţi merge tot la un Sankt Petersburg, dar ceva mai aproape de casă, anume în Centrul Vechi din Bucureşti. Locaţie centrală, local elegant, cu ştaif şi tot ce înseamnă atmosferă rusească. Îţi poţi desfăta auzul fie cu muzică oldies sau dance, aranjată cu gust de DJ-ul pub-ului, fie cu îndrăgitele şi, în acelaşi timp, îndrăcitele ritmuri ruseşti şi ţigăneşti, oferite de formaţia lui Radu Captari, care cântă ca la mama lor şi „Kalinka maia”, dar şi melodiile din filmul „Şatra”.

Îţi poţi desfăta papilele gustative cu un bogat sortiment de mâncăruri ruseşti gătite, în mod tradiţional, de Sărbători, dar şi cu băuturi alese – nu doar votcă, brandul de ţară al ruşilor, ci şi şampanie, care e din partea casei. Pe scurt, un Revelion la Sankt Petersburg e ca-n filme (evident, filme ruseşti): „Toată lumea râde, cântă şi dansează”. Veselie – cât cuprinde, băutură – cât poţi duce şi dans – cât te ţin picioarele.

Unde mai pui că, deşi te vei simţi întru totul ca la Sankt Petersburg, niciun raket cu ceafa râuri-râuri nu-ţi va spune, la ieşire, colinda sovietică tradiţională „Ţi-a plăcut Revelion? Davai ceas, davai palton!”.

[image image-id=”45108″ height=”400″ width=”400″ image-title=”peter”]​

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare