Daniel Barbu are dreptate: riscul ca un politician să moară scuipat de popor e imens!

de Spartakus , 24 septembrie 2016
Daniel Barbu are dreptate: riscul ca un politician să moară scuipat de popor e imens!

Acum câțiva ani, pe când era ministru al Culturii în guvernul Ponta, Daniel Barbu afirma cu o nonșalanță demnă de Himmler, Goebbels și alți naziști celebri, că se dau prea mulți bani pentru bolnavii cu SIDA, care oricum o să moară, și se dau prea puțini pentru festivalul Shakespeare, care, se știe, e nemuritor. După ce-a stat cu capul la cutie și multă vreme n-a mai zis nici pâs, parlamentarul ALDE a ținut ieri să-și depășească în ticăloșie șeful, pe Călin-Anton-multe-neveste-beton, scoțând un porumbel și mai zdumpeș. Cică, zice el, meseria de politician e  mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan.

Evident, mulți s-au indignat față de o asemenea declarație, iar cei mai aprinși au fost rudele militarilor morți pe câmpurile de luptă și militarii mutilați în Afganistan sau Irak. Și totuși, să știți că Daniel Barbu are dreptate: să fii politician implică riscuri imense. Nu trebuie să mergem până la Kennedy ca să înțelegem asta și nici măcar până la Nicolae Ceaușescu. Dar uitați-vă în zilele noastre câte nenorociri li s-ar putea întâmpla și politicienilor. Uitați-vă, bunăoară, chiar la boss-ul lui Barbu, mai sus pomenitul Tăriceanu, ce noroc a avut scăpând doar cu rotula zdrobită din accidentul cu motocicletă în care a fost implicat. Fostul manechinuit a scăpat cu viață, dar și acum îl doare în rotulă. De noi.

Sau amintiți-vă de faimosul șpriț de împăcare Becali-Băsescu: după câte pahare a dat pe gât în seara aia, președintele s-a urcat la volan. Ce-o fi văzut, nici el nu cred că mai ține minte, dar cert este că, dacă nu era traseul plin de sepepiști și de polițiști – nu ca să-l oprească și să-l pună să sufle în fiolă, ci ca să aibă grijă să nu dea peste cineva – nu știu dacă ajungea teafăr acasă. Și, dacă vorbim  de Băsescu, trebuie să vorbim și de Udrea. Când a sărit ea din avion, nu putea să moară? Ba putea! Că nenorociri se întâmplă, să știți. Dacă nu i se deschidea parașuta principală și nici aia de rezervă, ce făcea Nuțica atunci? Bine, unii vor zice că sigur nu pățea nimic, fiindcă și dacă nu se deschideau primele două parașute, Udrea mai are o parașută și pe-aia o ține deschisă tot timpul, dar orișicât! Nu mai vorbesc de Dan Voiculescu. De câte ori nu era ”Dom Profesor” să se împiedice și să cadă prin mățăraia aia de fire din platoul Antenei 3, dar buzele lui Gâdea și-au îndeplinit perfect rolul de tampon, permițându-i Varanului să nu-și rupă curul, ci să cadă pe moale?

La fel, cu Ponta la inundații. O clipă de neatenție din partea jandarmilor și barca s-ar fi putut răsturna, iar fostul premier, la cât e de bolovan, sucomba în apa până la gleznă, neavând la îndemână fusta Dacianei, să se agațe de ea. Și pentru Iliescu, pericolele au fost uriașe: mai țineți minte cum se trăgea la Revoluție? În Piața Palatului zburau gloanțele, cădeau oamenii pe capete, numai în balconul CC, luminat a giorno, nu trăgea nimeni, ca să nu-i strice lui Ilici bunătate de scenariu. Strașnic noroc, tovarăși! Ce să mai discutăm de Milică Constantinescu, atacat cu cerneală de un diliman: dacă cerneala aia ar fi fost acid, praf de anthrax sau chiar praf ilariant, vă dați seama că risca bietul prezident să moară sau cel puțin râdea ca prostu și-n ziua de azi?

Așa că nu-l mai acuzați pe Daniel Barbu că e ticălos, fiindcă face asemenea declarații. Omul are dreptate. Că o avea el ochelarii ăia imenși pe nas, dar, dacă iese în stradă într-o seară și nimerește, pui un caz, în Piața Universității, la un protest împotriva curvelor din clasa politică, nu vă dați seama că riscul ca el să moară înecat cu flegmele mulțimii e imens?

 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Neagu Mircea

  26 septembrie 2016 2:54

  Si ce Ghinion ! pe Capul nostru ! Dupa ce ca suntem Saraci , mai Vine si Cutremurul pe Capul Nostru ! Ca Vedeam cum se Misca Blocul de la Tavan , in Stanga si in Dreapta , pentru ca eu stau la Bloc la Mijloc in Bucuresti , iar Cutremurul Balansa de la Mijloc Blocul instre Nord si Sudul Bucurestiului ! Bina ca s-a Oprit Cutremurul dupa circa 10 Secunde ! O fi fost Cutremurul de la Ploi ? Ca a Plouat Pream Mult si S-a Incins Pamantul prea Tare si a facut Aburi la Adancime ? Cutremurul e mai Tare decat Scutul Antisaracie , ca s-au Speriat si Vecinii Cat de Tari suntem in Cutremure ! Ca acel Cutremur a Venit de la Noi , nu de la Altii ! Eu am Crezut ca aveam Palpitatii de la Inima , sau ca s-a asezat Mancarea in Stomac , ca Mancasem innainte de Cutremur , niste Cirba de Fasole , si am Crezut ca am avut Palpitatii de la Stomac ! Eu Stateam pe Pat cand a inceput Cutremurul ! Stau si ma Intreb , daca cumva ar putea fi Ascultat Cutremurul , cu Microfonul ? Sa Stim si noi ce se Intampla in Pamant ! Adica se i-a un Microfon , i se Mareste Numarul de Decibeli , ca Microfonul devine atat de Sensibil incat daca Microfonul de Computer , se apropie acel Microfon de Ecranul Computerului , in Difuzorul Computerului se v-a auzi un Sunet Asemanator din Razboiul Stelelor , de la o Nava Spatiala . Se Foloseste Microfonul de Computer , pentru Calculator . Celelalte Micro foane pentru Cantat nu se potrivesc pentru Calculator . Ma gandesc eu , daca Marirea Impedantei pentru Microfon se face si cu Programe de Calculator , pentru Marirea Impedantei intre 70 si 120 de Ohmi , dar daca s-ar Mari Impedanta Microfonului la 1000 sau mai mult de Ohmi , atunci am Auzi noi , ce Vorbesc intre ele Insectele iar astfel am intelege si Limbajul Furnicilor , si poate asa , v-om sti mai Bine se se Intampla in Scoarta Pamantului . Dar stiti ce ma Oftic eu ? Ca dupa ce Omul e Sarac cu Ani de Zile , mai vin si Cutremure pe Capul lui , ca intr-un fel sta cu Teama in Viata . La Omul Sarac , nici Bogatia nu Trage iar Cutremurele vin adeseori pe Capul Omului Sarac . Ca nu mai Stie Omul Sarac , ce sa faca in Viata ! Ca mereu sta cu Teama de Cutremure si nu Stie Omul , unde v-a fi in Caz de Cutremur ! Asta este cel mai Neplacut . Iar de aicea o Teama in Viata ! Mai bine i-a Omul O Pastila de Somn , si se duce si se Culca , si uita de toate ! Si e cuprins de Vise . Dar mai bine sa Viseze Linistit . Adica sa Doarma Omul Linistit . Si sa uite de Teama .

  raspunde comentariului
 • florins

  25 septembrie 2016 22:33

  Bravo, Dl. ziarist ! M-am prins si eu cine-s astiaALDE criminalii de dupa 22 decembrie 89 ...ALDE securistii mascati in capitalisti care au ruinat economia Romaniei...ALDE tradatorii care-l invita pe seful oligarhiei rusesti la tribuna Parlamentului roman, cand e interzis in orice alta tara europeana...ALDE nomenklaturistii moliceni motocikleni ce nu pot sta la coada in timp ce alti 1000 de Romani o pot face...ALDE distrugatorii sanatatii si educatiei Romanilor, s.a.m.d.

  raspunde comentariului
 • BLINDAJ

  24 septembrie 2016 12:07

  Riscul oricariui politician este momentul de tacere si singuratate, in care ar putea sa-si descopere ipocrizia, impostura si inutilitatea. Bineinteles acest risc este mult diminuat de emfaza, infatuare si orgoliu egocentric,cu care este blindata haita de borfasi autodeclarata " clasa politica" .BLINDAJ vie de la BLIND= orb.

  raspunde comentariului
+