HomeActualitateDar din dar se face Raiul. DNA, care e...

Dar din dar se face Raiul. DNA, care e baiul?

Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a sosit azi la DNA, fiind citat într-un dosar cu luare de mită şi instigare la fals intelectual. Sfinţia Sa nu a dat declaraţii presei, dar noi am avut statut privilegiat, datorită unei pile la secretarul Episcopiei constănţene:

A.C.: Înalt Prea Sfinţia Voastră, sunteţi citat în calitate de martor sau de acuzat?

IPS T.: Vin aici ca Iisus în faţa judecătorilor iudei, fără să ştiu ce păcate mi se pun în seamă. Martor nu pot să fiu, ei – Martorii – sunt o sectă pretins creştină şi străină de adevărata credinţă, cea ortodoxă. Acuzat nici atât, noi nu ne supunem Justiţiei pământene, ci numai aceleia cereşti. Probabil că am fost solicitat pentru a exprima o părere sau a da un sfat părintesc.

A.C.: Procurorii pământeni afirmă că aţi luat şpagă – în monedă satanistă, occidentală – pentru înscrierea unui aşa-zis candidat la Facultatea de Teologie, şase luni după începerea anului şcolar. Respectivul era, de fapt, un reporter de la "România Liberă". Ce ne puteţi spune?

IPS T.: Se porneşte de la o premisă falsă şi ignorarea regulilor bisericeşti. Noi avem un ritual binecuvântat de Înalţii Părinţi, ca învăţăceii să ofere prinosuri de recunoştinţă Profesorilor cu har de la Dumnezeu. Nu putem fi raportaţi la orânduirile legislative obişnuite, precum credincioşii de rând. Este un prerogativ primit pe canoane plăcute Domnului, nu un privilegiu consemnat în codurile laice.

A.C.: Pe de altă parte, colaboraţi foarte bine cu Statul laic, de unde primiţi fonduri importante. Nu e normal să răspundeţi conform Codului Juridic, vechi sau nou, că nu prea se mai ştie care e în vigoare?

IPS T.: Numai Sinodul are drept de judecată asupra slujitorilor săi, fiind o instanţă binecuvântată de Sus. Voi lămuri această chestiune înăuntru, cu neştiutorii care m-au chemat aici.

A.C.: Tocmai, acuzaţiile vi se aduc în calitatea dvs. de Decan al Facultăţii de Teologie, nu în aceea de înalt ierarh. 

IPS T.: Eu şi Decanul Teodosie suntem una şi aceeaşi fiinţă, supusă doar orânduirilor clericale. Probabil aici e confuzia stârnită în minţile unora şi le voi lumina cu învăţăturile mele.

A.C.: Aţi mai avut acuzaţii, nefinalizate juridic, cum că v-aţi bucura şi de recunoştinţa unor tineri pe căi inverse şi neplăcute Creatorului. Dar şi noi credem că au fost doar bârfe, atacuri la adresa integrităţii BOR.

IPS T.: Adevărat vă zic, fiilor, necuratul lucrează şi el, nu numai Domnul, pe căi necunoscute. Am trecut peste acele insinuări biruitor, ca Iisus pe apele Bobotezelor tomitane.

A.C.: Din ce bolborosesc aceleaşi guri spurcate, aţi ajuns Arhiepiscop al Tomisului la intervenţia bunului dvs. prieten Adrian Năstase, după ce fostul Patriarh Teoctist vă trimisese disciplinar în provincie. Este o grăunţă de realitate?

IPS T.: Nicidecum, regretatul Patriarh mă iubea ca pe un fiu şi eram în relaţii strânse şi călduroase. Ştiţi că şi Sfinţia Sa a avut parte de aceleaşi acuzaţii false şi defăimătoare, brodite de cei care vor să lovească în inima ortodoxiei româneşti. Sunt prieten cu dl. Năstase în limite normale, şi chiar aş vrea să-l întâlnesc puţin după greaua penitenţă inchizitorială la care a fost supus.

A.C.: E adevărat că aţi fost coleg de armată cu Florin Călinescu?

IPS T.: Aşa este. Pe vremurile acelea nu se respectau convingerile religioase. Ţin minte că dl. Călinescu a făcut culcaturi cu mine, la ordinul unui sergent. M-am revanşat mai târziu, când maiorul de la Contrainformaţii mi-a ordonat să îi dau nişte târâşuri, care să-i mai taie din aroganţă. Se vede şi azi că am fost, cum mi-e felul, mult prea milos! 

A.C.: Credeţi că se va începe o urmărire penală a Sfinţiei Voastre?

IPS T.: Nu cred, fiii mei, mai e foarte puţin până în noiembrie, când valurile de ură şi urgisire abătute asupra noastră vor înceta. Chiar mi-e o milă creştinească faţă de aceste zbateri ale Necuratului, ce va fi exorcizat de popor prin voinţă liber consimţită. Hai pa, v-am pupat, Domnul fie cu voi!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare