Dați câte-un Oscar de persoană, să ajungă la toată lumea!

de Spartakus , 20 ianuarie 2016

Pe vremuri, când filmele erau filme, iar corectitudinea politică nu exista, la Oscar erau premiați cei mai buni actori fără ca vreun domn sau vreo doamnă din sală să se întrebe dacă respectivii actori au părul creț, pielea tuciurie, ochii migdalați sau prepuțul lipsă. Astăzi, Oscarurile au ajuns să fie un fel de supremă manifestare a corectitudinii politice, în care toate minoritățile trebuie să primească un premiu, că altfel se supără și boicotează festivitatea de premieră. Așa cum au anunțat recent că vor face mai mulți actori de culoare, de-a dreptul cătrăniți (mă rog, e un fel de a spune, ei sunt cătrăniți din naștere) că anul ăsta niciun confrate maroniu sau tuciuriu nu a fost măcar nominalizat la Oscar.

Ca lucrurile să fie și mai hazlii, chiar președinta Academiei Americane de Film, la rândul ei o duduie de culoare, și-a cerut scuze pentru că membrii juriului (niște rasiști, evident!) n-au catadicsit să includă printre nominalizați nici măcar un negru, de prăsilă. Deci ce înțelegem noi de aici? Că pe viitor, ca să nu mai fie probleme, s-ar putea alcătui un fel de cote de participație, de genul: la trei actori albi, să primească Oscarul și unul negru; la cinci actori albi, să se dea un Oscar și unui asiatic; la șapte actori să primească statueta și un gay sau o lesbiană (dar nu Jodie Foster, că asta a luat destule, lasă, să mai ia și altele, are balta pește). Rămâne de studiat dacă să se acorde, pe același principiu al reprezentativității, câte un Oscar și pentru alte minorități, ca de pildă Comunitatea colecționarilor de capace de bere, care s-ar putea simți discriminată, ori Comunitatea zoofililor veseli, care, de asemenea, s-ar putea plânge că, la câte animale joacă în filme, e chiar de porc să nu primească nici unul Oscarul. Nu mai zic că PETA, echivalentul american la al asociației ”Patru lăbuțe”, ar putea organiza chiar de anul ăsta manifestări de protest: la cum a jucat ursul ăla din The Revenant, sigur merita Oscarul mai mult decât DiCaprio!

Și, fiindcă oricum avem noi, românii, talentul să copiem totul, ori din Occident, ori din China, după caz, nu m-ar mira să văd că la Gala Gopo premierea se va face la fel: la trei actori albi, o să fie și-un țigan, la cinci actori români o să fie și-un maghiar, și la șapte actori cu copii acasă, o să mai ia și Bendeac ceva, că și el e om, ce dacă e nițel altfel, nu? Iar în privința regizorilor să se procedeze la fel. O să-mi spuneți acum că noi n-avem regizori țigani. Ei, aș! Păi mai mare regizor decât Ion Iliescu, cu thrillerul ăla sângeros numit ”Decembrie 89” nici nu cred că există. Iar, dacă nu-i dați premiul că e țigan, atunci dați-i-l măcar că e criminal: vreți să vă acuze Asociația Criminalilor Liberi și Fără Frontiere, cu sediul la Moscova, că faceți discriminare?

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Neagu Mircea

  28 februarie 2016 22:29

  Bucuresti 28 Februarie 2016 950 PM , Am auzit ca in Aceasta Seara se Da OSCAR-urile ! E as Acorda cate un OSCAR , Mamei Mele Neagu Eugenia 83 de Ani , si un OSCAR , Tatalui Meu , Neagu Mihai 64 de Ani . Mama Mea , Neagu Eugenia 83 de Ani , s-a Nascut la Data de 12 Octombrie 1932 la Partestii de Jos - Suceava . Tatal Meu Neagu Mihai 64 de Ani , s-a Nascut la Data 23 Noiembrie 1924 la Cernauti . Eu Astazi de Dimineata am Visat pe Mama Mea Neagu Eugenia , si pe Tatal Meu Neagu Mihai , iar dupa aceea , Astazi , mai Tarziu , eu am fost la Cimitirul Pantelimon 2 , de am Vizitat un Loc unde este Mama Mea Neagu Eugenia , dupa Data de 16 Noiembrie 2015 , si Tatal Meu Neagu Mihai , dupa data de 18 Aprilie 1988 . Astzi la Cimitir , eu am fost cu 2 Sticle de Apa Minerala , cu 1 Sticla de Vin , si cu Flori , Zambile , Roz . . Dupa 3 Luni , din Luna Noiembrie 2015 , eu am fost Nauc ! Adica eu am plecat de la Cimitir , Nauc !Asta e ! Am vrut sa Vad Mormantul Mamei Mele si al Tatalui , pentru ca am avut Dorinta foarte Mare sa fiu cat mai Aproape de Mama Mea , si de a ma Incarca cu Energie , dar totusi , am ramas , Nauc ! Eu Simt tosi un Pic de Energie si o Stare de Bine cand Stau Aproape de Parinti , Chiar si cu o Scurta Vizita la Cimitirul Pantelimon 2 . Dar ca eu am Vizitat Astazi pe Mama Mea , si pe Tatal Meu , probabil Exista o Legaturi dintre cei de la Cimitir , cu Sufletul din Univers , care probabil Exista o Comunicare si cu Visele Mele care este o Comunicare cu Sufletele din Rai , din Univers ? Sau exista o Comunicare cu Mama Mea si cu Tatal Meu de la Cimitir ? Ma Depasesc Intelectual , aceste Ipoteze de ale mele . Cred ca este cu Mult despre Intelegere Intelectuala , probabil , ce Tine de Metafizica , de Comunicare cu Sufletele din Univers , cu Legaturi cu cei din Morminte si Visele a treia Legatura Poate , dar este cam prea dificil de Inteles , chiar si de mine care pun aceste Ipoteze , dincolo de puterea de Intelegere , doar luate ca Ipoteze . Dar este Extrem de Dificil Intelectual de a lansa aceste Ipoteze pentru Anul acesta 2016 Poate o mai Buna Intelegere abia poate in Anul 7000 . Probabil , Bun de Pus la Arhiva aceasta Literatura pana in Anul 7000 . Sa asteptam pana in Anul 7000 ! Cine Stie ? Poate Confirmari in Anul 7000 , poate pana in Anul 7000 ne v-om Imprietenii cu Extraterestrii din Univers !

  raspunde comentariului
 • Neagu Mircea

  31 ianuarie 2016 22:07

  Parafrazand-ul pe Mihai Eminescu , as Spune , La Europa care a Rasarit , E o Cale atat de Lunga , Ca Multi Ani i-au mai Trebuit , Omului sa-i mai Ajunga ! Si-n Vise Dulci al Noptilor de Seara , Noi pe Brancusi , l-am mai Visat , Cum Mergea El , asa Intr-o Doara , Si pe al sau Drum al Codrilor de Toamna Cu frunze Vii si Ruginii ce ne Scalda in a sa Lumina de-o Toamna , Si poate Brancusi , Statea asa la Margine de Drum , poate cu o Paine de Secara ? Meditand Asa pe-un Drum de Tara , Ce v-a face el in Viitor ? Si Ajungand asa Alene , cu ale Sale meditari , de Arta , pe la Paris , iar dupa Aceea si pe La New York , prin Guggenheim ! Cu multi pasi , de Priviri Marete , ale Sale Opere ! Iar cand m-am Trezit , mi-am dat Seama , ca Totul a fost doar un Vis , iar Europa , in Mintea Mea e Doar o Morgana Fata , ce ne Incanta , cu ale Sale Priviri , Admiratoare ! Si cu toate , Ca Unii mai Scriau si pentru Mine , Un Dosar de Urmarire Informativa Nr.7046 ,Din Arhiva Fond Informativ , Cu Dosar Nr.244926 , din 28.06.1989 , Ce Urmeaza Vol. Nr.i 1630 , Cu Insemnari despre al Mey Hobby , despre si Constantin Brancusi , este Bine ca Unii au mai Scris asa de a fi Scris , dar din Pacate , a Mea Mama , Neagu Eugenia , in 16 Noiembrie 2015 , la Spital a Decedat , de Accident Vascular Cerebral Grav , cu Colegi Pacienti la alt Salon , si de la Colectiv , in Bucuresti . Iar Eu Sunt Singur si Trist , iar Emigrarea in Europa , Practic , ca Artist , e Imposibil , doar asa ca Opere de Arta Sculpturi 377 Miniaturi Exportate , Definitiv , in Deutschland . Iar Eu Nu pot Emigra Niciodata , Pe Nicaieri in Strainatate , pentru ca Sunt Singur Amarat , Sarac , si Trist , si nu pot Emigra pe Nicaieri in Strainatate , deoarece , am o Teama , de Locurile Straine si Necunoscute . Si Cu Asta s-a cam Terminat cu Dorul de a Nu Calatori Niciodata in Nici o Tara din Strainatate pentru ca , sunt Singur Amarat , Sarac si Trist ! Iar Mama Mea , Neagu Eugenia de 83 de Ani , din Data de 16 Noiembrie 2015 , este Definitiv , la Cimitir Pantelimon 2 , din Bucuresti , Impreuna cu Fostul meu Tata Neagu Mihai , de 64 de Ani in 18 Aprilie 1988 , o Viata Cinuita , Degeaba , si ca Fotbalist , in Anii 1944 , in Bucuresti . Iar eu am Mania , de a pune pe Internet Poze cu Mama Mea , Neagu Eugenia de 83 de Ani , si de a Vorbi cu Pozele Mamei Mele Neagu Eugenia , si de a Dormi in Pat cu o Poza , Tablou al Mamei Mele ! Ceea ce eu Cred ca eu Nu am Voie sa Emigrez in Strainatate si sa ma Plimb pe Strazi cu un Tablou al Mamei Mele Neagu Eugenia , Tablou Atarnat de Gatul meu si Sa Vorbesc si cu Poza Mamei Mele Decedata , deoarece , Probabil , asa Ceva , ar Zice cei de la Televiziuni din Strainatate , despre Mine , Neagu Mircea de 53 de Ani , peste Cateva Luni , ar Zice Asta s-a Tzicnit de Tot daca Vorbeste Singur pe Strazi ! Iar Mama Mea , Neagu Eugenia , E la Cimitir ! Asa ca finnd cu unele Probleme de Deviatie de Comportament , eu Nu Pot Emigra Niciodata in Strainatate !

  raspunde comentariului
 • vasile

  21 ianuarie 2016 17:28

  OK ! OK! le dam la toti ,nu te enerva,ca toti sunt de familie buna!

  raspunde comentariului
 • rizi

  20 ianuarie 2016 10:10

  De nota zece, iar voi meritati Oscarul pentru scenariu.

  raspunde comentariului
+