HomeActualitateDe alegeri se cam bate câmpii

De alegeri se cam bate câmpii

Există o comună din România (Drăgușeni, Suceava), în care cei trei candidați ai principalelor partide care vor să câștige Primăria se numesc Vasile Cepoi. Cică nici măcar nu sunt rude chiar atât de apropiate. Și, deși campania electorală pare că îi dezbină, de fapt îi unește. Ei pot împânzi comuna cu afișe “Votați Vasile Cepoi!” și să aștepte care are să iasă. Apoi pot fi primar cu rândul.

Primarul și 11 angajați au fost trimiși în judecată într-o comună din Vâlcea (Măldărești) – că și-au băgat mâinile cu tot cu umeri în bugetul local și banii de investiții. Unicul angajat rămas nearestat, dar judecat în libertate (că n-a băgat decât un degețel), a ajuns primar interimar. Dar și femeie de serviciu, și secretară, și contabil. La el în Primărie chiar că ultimul stinge lumina.

Dar hilaritățile alegerilor nu au lovit România numai în acest an. În 2008, candidatul PDL la Prundul Bârgăului (Bistrița -Năsăud) era Vasile Labă. Iar pe afișele lui electorale era îndemnul: “Votați Labă! E de dreapta”.

Dar nici stânga nu s-a lăsat mai prejos. În 2008 a fost re-votat Marcel Muia ca primar PSD al comunei Chevereşu Mare (pe undeva prin Banat). De 12 ani este de neclintit, semn că localnicilor le cam place ce le administrează PSD. Despre domnul Marcel se cunoaște povestea divorțului din primul mandat (cel din 2004). S-a imortalizat și el cu fetițele cu care petrecea într-un apartament închiriat în Timișoara. Numai că pozele n-au rămas la albumul secret, ci au ajuns la doamna Lenuța. Care a renunțat la numele pe cale să-i ajungă renume. Deh, ce nume îți dă viața, nu e treaba celui care-l poartă. Numai năravul se-n-vață.

În rest, rămân primarii votați cu frenezie și aleși pentru un nou mandat, deși, fie muriseră (2012 – primarul PSD de Cîmpia Turzii), fie zăceau la temnița cu capace ca primarul din Jilava. Deh, la el comuna și pușcăria erau cam tot pe acolo.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare