HomeActualitateDe ce şi cui dăm 219 RON ca să...

De ce şi cui dăm 219 RON ca să ne prindă maidanezii?

Înţelegând că nu mai poate toca la nesfârşit banii contribuabililor pe naveta maidanezilor de pe străzi în adăposturi şi viţăvercea, Sorin Oprescu a acceptat soluţia eutanasierii, urmând însă ca, pentru fiecare câine capturat, Primăria să plătească frumuşica sumă de 219 RON! Mulţi se vor întreba, desigur: de ce anume trebuie să dăm 50 de euro ca hingherii să-şi facă treaba? Gargarologul (licenţiat în gargară adică) Oprescu le  poate explica, savant, că prinderea unui maidanez e mai complicată decât vânarea unui tigru. Nu înţelegeţi ce condiţie fizică trebuie să aibă hingherii, ca să poată alerga după câini, pe străzi?

Fără un abonament la sala de fitness, plătit pe cel puţin trei luni, nu fac faţă! Plus de asta, câinii, odată prinşi, trebuie hrăniţi 14 zile lucrătoare, iar, dacă vine cineva să-i răscumpere, ei trebuie spălaţi, pieptănaţi, parfumaţi, doar n-o să dai omului o javră jigărită şi puţind a câine ud!

Nu mai zic de câinii pe care nu-i revendică nimeni: injecţia letală costă, iar incinerarea nu este o soluţie demnă de o potaie crescută într-o ţară ortodoxă, n-aţi văzut la Sergiu Nicolaescu ce scandal a ieşit? Dacă ies ortodocşii iar în stradă, strigând: „Nu-i ardeţi! Nu e creştineşte!”, ce facem? Şi uite aşa se-adună firfireii: sala, păpica, înmormântarea parastasul, ia faceţi voi socoteala şi vedeţi că 219 RON la serviciile astea sunt chiar pomană curată!

Iar prețul per maidanez e doar o parte din țeapa marca Oprescu, fiindcă, dacă ne uităm la cine a câștigat licitația pentru prinderea câinilor comunitari, găsim doar firme care n-au văzut până acum câini decât în cărți de colorat și desene animate! Cabinetele veterinare participante la licitație fie s-au retras, fie au fost respinse, iar potul îl vor umfla următoarele firme: Best Marketing, Elen Basic și Terra Marique. Prima dintre ele are ca obiect de activitate ”asistența stomatologică”.

O să vă întrebați ce legătură are asta cu ecarisajul? Are, cum să n-aibă, că doar câinii nu mușcă cu coada, ci cu colții, nu-i normal ca, dacă tot îi trimitem pe lumea cealaltă, să-i trimitem cu colţii sănătoşi, fără carii şi cu detartrajul la zi? A doua firmă se ocupă de consultanţă în afaceri, dar mai are vreo două pagini de activităţi secundare, care au legătură clară cu maidanezii: intermedieri în comerţul cu animale vii, comerţ cu amănuntul al articolelor din piele, comerţul cu amănuntul a articolelor de fierărie.

Zici fierărie, zici fiare, zici fiare, zici maidanezi, n-aţi văzut ce s-au înrăit, afurisiţii, în ultima vreme?  În fine, a treia firmă, Terra Marique, are ca principal obiect de activitate serviciile anexe pentru transporturi terestre – adică poate să-i care pe maidanezi de colo-colo. În plus, firma se ocupă cu confecţiile din blană, precum şi cu comerţul cu ridicata al produselor lactate şi ouălor. La câţi dulăi au fost sterilizaţi doar pe hârtie, iar în realitate şi-au păstrat fuduliile, e de la sine înţeles de ce a ales Oprescu firma asta!

E drept că toate cele trei firme sunt mici, de apartament, cu un capital social de doar 200 RON, adică mai puțin decât încasează fiecare pentru un maidanez, dar n-au declarat guvernanții că vor sprijini mica inițiativă? Poftim, sprijin creștinesc! De altfel, cred că ăsta a fost și motivul pentru care au fost alese: când le-o fi văzut Oprescu cât sunt de amărâte, de milă le-a dat contractele alea, care vor costa bugetul 3 milioane de euro. Acum, însă, nu le invidiați pe câștigătoare: au în total abia șapte angajați, vă dați seama cât o să alerge bieții oameni ca să prindă cei 65.000 de maidanezi de pe străzile Capitalei?

Deci chiar nu văd unde e problema, de vă plângeţi atât! Firmele au fost alese în mod absolut corect şi chiar nu-mi fac griji c-o să rezolve treaba rapid şi eficient. Ba da, o grijă tot îmi fac: tocmai am văzut că două dintre ele au ca obiect de activitate şi „comerţul cu amănuntul al cărnii şi al produselor din carne, în magazine specializate”. Aşa că nu ştiu voi ce-o să faceţi, dar de Crăciunul ăsta eu o să fiu vegetarian…

 Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare