HomeActualitateDe Dragobete, Orban l-a rugat pe Iohannis să-l aleagă...

De Dragobete, Orban l-a rugat pe Iohannis să-l aleagă a treia oară

Întreaga țară a celebrat, ieri, Dragobetele, sărbătoarea autohtonă a dragostei, Valentine’s Day-ul românesc.

Evident că această sărbătoare trebuia să fie tratată cum se cuvine și de către clasa politică.

Astfel că, în Parlamentul României, s-au împărțit ieri bezele, în stânga și în dreapta, mult mai multe decât voturi pentru Guvernul Ludovic Orban II.

Este lesne de înțeles că la un vot te mai poți abține, dar nu la pupat un coleg, preferabil de pe o funcție superioară, din partid sau chiar și un adversar, de altă coloratură politică, în speranța unei viitoare alianțe.

Este specific politicii de pe Dâmbovița ca adversarul politic de astăzi să se transforme, mâine, în cel mai de încredere aliat.

Liderul Pro România, Victor Ponta, și președintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, și-au transmis, din nou, bezele, de la tribuna Parlamentului, precum îi trimitea Julieta, de la balcon, lui Romeo.

Ludovic Orban speră ca și președintele Klaus Iohannis să fie impresionat de atmosfera romantică din luna îndrăgostiților și să-l mai aleagă o dată, pentru că vrea și a treia oară.

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, își iubește extrem de mult miniștrii, atât de mult încât nu poate să le dea drumul.

La rândul său, și președintele Klaus Iohannis îl iubește atât de mult pe Ludovic al II-lea sau al III-lea Orban, încât nu se poate despărți de el, măcar cât să-i permită să conducă Guvernul.

Marea problemă a lui Orban este însă că șeful statului pare să vorbească altă limbă și nu prea înțelege cum e cu Valentine’s Day-ul românesc.

Membrii Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) au sărbătorit românescul Dragobete, în stilul clasic unguresc, planificând noi povești de dragoste care să-i readucă la guvernare.

Președintele ALDE România, Călin Popescu Tăriceanu, a încercat, și el, să smulgă câte un bezel de la viitori aliați, dar s-a ales doar cu zâmbete.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare