Din cauza viscolului, protestul din București se va desfășura la ROMEXPO!

de Spartakus , 26 ianuarie 2012
vanghelion

Vremea extrem de nefavorabilă din ultimele zile i-a determinat pe mulți protestatari să se gândească de două ori înainte să iasă la mitingeală, căci un pulan pe spate sau un scut în figură mai treacă-meargă, dar  nu-i deloc plăcut să te trezești cu gura plină de zăpadă când strigi și tu, ca omul revoltat, „Jos Băsescu!”. Și, la drept vorbind, cum să mai zbieri, pe canceru’ ăsta, „Ieși afară, javră ordinară!”? Că e o vreme de nici măcar o javră ordinară nu-ți vine să dai afară din casă: păi ori suntem creștini, ori nu mai suntem?

Dar, ca să nu-și piardă oamenii obișnuința și să dea impresia că mișcarea protestatară s-a fâsâit din motive de vifor, revoluționarii de serviciu care sprijină, total dezinteresat, doleanțele demonstranților s-au gândit la o soluție de criză: mutarea manifestațiilor la ROMEXPO. Cel care a gestionat acțiunea este, așa cum probabil ați ghicit, Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5 aflându-se în relații foarte apropiate cu administratorii sălii, grație numeroaselor Vanghelioane organizate aici. Pentru a atrage cât mai mulți protestatari, inventivul edil a pus la punct un program menit să satisfacă pe toată lumea și să-i determine pe participanți să mai vină, iar pe telespectatorii de la Antena 3 și Realitatea, să nu se plictisească după primele două zile.

Astfel, deschiderea programului de strigături se va face la ora 8 seara, cu primirea în sală a urătorilor. Aceștia vor fi întâmpinați la intrare cu un păhărel de țuică, așa, de dezmorțire, după care vor începe scandările, conform agendei stabilite în prealabil. La ora 10 se va servi o gustărică frugală, pe modelul bufet suedez, și, printre o măslină, un ștrudel cu brânză, o atenție și-o scobitoare chinezească, manifestanții vor scanda lozinci la liber, în funcție de starea de spirit și de imaginație. La miezul nopții vor ține discursuri reprezentanții societății civile, mai precis un ultras, un câine până la moarte și adjunctul lui Gigi Corsicanu, în cazul în care acesta din urmă este reținut cu treburi la secție. Va fi organizată o tombolă, câștigătorii urmând să beneficieze de următoarele premii: premiul I – contravaloarea a 25% din al paișpelea salariu, premiul II – pensia indexată pe tot anul 2012, premiul III – 2 bilete de tren gratuite pe ruta București-Băile Govora, 10 bonuri de masă și diplome de participare la Revoluția din Ianuarie. Va primi distincții speciale și autorul celei mai amuzante urări de bine la adresa guvernanților și se va alege Miss Rebela, în persoana pensionarei care a dat cele mai multe share-uri pe Facebook pentru a populariza mișcarea de protest.

La ora 4 se va dansa tradiționala „Perinița”, perechile care se vor săruta cu foc fiind următoarele: suporterii dinamoviști cu cei steliști, pensionarii cu pensii mai mici de cinci sute de lei cu cadrele militare disponibilizate cu pensii mai mari de cinci mii de lei, domnii delicați de la Asociația Accept cu domnii supărați de la Noua Dreaptă, rockerii cu maneliștii etc. etc.

Finalul manifestării va avea loc în zori, când cei trei terori, Marcel Pavel, Doru Stănculescu și Florin Chilian, vor intona imnul național – evident, fără  absolut nicio referire la tirani și Traiani. Apoi, participanții se vor răspândi spre stațiile de tramvai sau autobuz, prestând la unison „dansul pinguinului”, care se asortează, nu-i așa, de minune cu vremea de afară...

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+