Din ciclul "Noi am fost primii". Ep.1: Creierul românesc nu se dă la export!

de Nestor , 13 septembrie 2014
Din ciclul "Noi am fost primii". Ep.1: Creierul românesc nu se dă la export!

Doctorii chinezi sunt convinşi că au descoperit o minune biologică, scanând craniul unei compatrioate care se plângea de greţuri şi vomă. S-a constatat că femeia trăise 24 de ani fără creierul mic, natura uitând să i-l ataşeze la naştere. În afară de greţurile menţionate, chinezoaica nu avea alte simptome care să o situeze în afara normalităţii chinezeşti.

Ca de obicei, prioritatea românească este, însă, la ordinea zilei. Doctorii români prezintă cazul lui Mitică Pandelică, cetăţean cu buletin valabil şi drept de vot. Acesta trăieşte (din ajutoare sociale) de 65 de ani nu numai fără cerebel, dar şi cu creierul mare într-o avansată stare de fermentaţie, status relevat prin puncţiile trăsnind a borhot. La un examen amănunţit, pe compartimente, omul se comportă absolut normal pentru electorul neaoş majoritar: crede că locuieşte pe planeta Marte, noi vorbim limba daco-romană şi Băsescu deţine 75% din suprafaţa arabilă a ţării; iar Ponta este fiul lui Ceauşescu, drept urmare îl va vota până moare.

O delegaţie medico-legală chinezească va studia exemplarul la faţa locului, Guvernul Român refuzând să împrumute minunăţia, în lipsa unor garanţii ferme. Ne-am fript cândva cu tezaurul trimis la ruşi, n-o să facem prostia să-l riscăm şi pe cel actual. Deşi vicepremierul Dragnea l-a asigurat pe Întâiul Doctor că nu-i niciun pericol, patria deţinând cantitatea suficientă de mitici necesară succesului electoral, Prim-Ministrul refuză deplasarea lui Pandelică în China. Asiaticii sunt renumiţi pentru spionajul tehnologic (inclusiv varianta bio) şi ne putem trezi, peste alţi 24 de ani, cu partenerii chinezi venind aici nu cu gândul la afaceri, ci dornici să acceseze ajutorul social şi ţuica noastră strămoşească.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

  • JEAN MOSCOPOL

    13 septembrie 2014 9:54

    Savantii chinezi cred ca au ratat o sansa ,cu prilejul vizitei lui ponta la Pekin puteau cere permisiunea de al investiga,ar fi observat asemanari izbitoare cu Mitica Pandelica,si poate ca l retineau cativa ani pentru investigatii mai amanuntite.Pentru stiinta niciun sacrificiu nu este prea mare.

    raspunde comentariului
+